Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti
..preco by nemala spominat otca?. .ma 19 a moze byt hrda dcera,ze ma tatina co ju podporuje v jej zaujmoch za akukolvek cenu a podporuje ju v tom..lepsie ako by mala sa niekde flakat po diskotekach do rana.Lii super si si vybrala,lebo aj ja prednedavnom som zakupil tento model a nestacim sa cudovat ake fotky dokaze robit.Podla toho co som tu cital si pekna slecna,ale sestra je este krajsia,nie?Ked ti dojde ta 700 skus ju nafotit a ukazat nam ako ti to ide..drzim palec P.S Vsetkym prajem krasny Novy rok a vela stastia (pri foteni) a zdravia (pri lozeni za ziskanim co naj fotky)do roku 2010
to s tým otcom som myslel trochu inak, koniec koncov je to tam aj napísané.....ale všetko sa dá vytrhnúť z kontextu ak sa chce, všakže? ;)
v profi triede nemáš žiadne rozdiely. Ešte na margo toho AF, boli sme fotiť s Jančim pred sviatkami. Všade sneh no proste nádhera a tu začujem jak jeho nova 50ka nie a nie zaostriť v tom bielom raji. Bzučí mu to objektív sa točí ako divý a ja len tak nechápavo naň pozerám že čo to je. Jeho D700 z vynikajúcim AF nevie zaostriť a moja 50D čo na jej AF každý šomre nemá problém. Fakt som bol normálne prekvapený z toho, Nikon sa proste v tom snehu stratil a to si myslím že D700 je jeden z najlepších fotoaparátov na trhu.
no problem je mozno v tom ze si neostril ty. tvoj kamos s D700 asi ostril na bielu plochu, kde samozrejme nezaostri nic.mam D700 a s otrenim mam problem az vtedy ked uz ani ja nic nevidim.
fotil som dlhšie s oboma systemami a najväčší rozdiel vidim v logu:D
a firemných farbách canon je červeny a nikon žlty. Držia sa toho aj pri podaní obrazu.
Canon je lacnejší a má aspoň pre mňa horšie fungujuce blesky ako Nikon, no má zas oveľa lepšiu ponuku pevných ohnísk s vysokou svetelnosťou, ostatne veci su aspon pre mna su detaily.
no problem je mozno v tom ze si neostril ty. tvoj kamos s D700 asi ostril na bielu plochu, kde samozrejme nezaostri nic.mam D700 a s otrenim mam problem az vtedy ked uz ani ja nic nevidim.
Suhlasim... sice pouzivam D700 kratky cas ale problem s ostrenim som nemal. Ak sa nahodou vyskytol.. tak presne viem koli comu, kedze AF ostri na kontrastne hrany a tam kde ziadne niesu (napr. biely sneh), nezaostri ani ten najlepsi fotoaparat :)
Suhlasim... sice pouzivam D700 kratky cas ale problem s ostrenim som nemal. Ak sa nahodou vyskytol.. tak presne viem koli comu, kedze AF ostri na kontrastne hrany a tam kde ziadne niesu (napr. biely sneh), nezaostri ani ten najlepsi fotoaparat :)
Stačí pomocná AF mriežka na blesku a zaostríš aj na bielu stenu :-)
Stačí pomocná AF mriežka na blesku a zaostríš aj na bielu stenu :-)
to bude asi pravda, ale na snehu vonku tu mriezku na 20m neuvidis ani omylom.
Inac ked uz som bol v uplnej tme pomohol som si normalnou baterkou:), lebo nikkor 24-70 f2,8 docela tieni pomocnemu prisvieteniuna D700ke(ktore ani nie je tak silne).
zdravim vas, nechcem vytvarat nove vlakno tak to hodim sem:)
nasiel som podla mna zaujimave objektivy za fajn cenu Canon 28mm f2.8 alebo canon 35 mm 2.8 hladal som na diskusiach ci sa nieco nepisalo o tychto modeloch, no nepisalo,recenzie alebo ukazkove fotky taktiez nie.. tak by ma zaujimalo ci ma niekto s nimi skusenosti, chcem jeden z nich kupit (siroke sklo) k mojej vybave,.. prevazne fotenie: svadby, stuzkove podobne akcie..
máte recenzie mnohých objektívov Canon - medzi nimi i Vami udávané
´Canon EF 28mm f/2.8 a Canon EF 35mm f/2´
Dúfam, že Vám to trochu pomôže v rozhodovaní.
Ja mám canon 28mm a som s ním spokojný. Za tie prachy to nie je zlý objektív. Ale na mojom 30d to nie je až tak široké. A trocha ho počuť pri ostrení lebo má klasický ostriaci motorček, ale ostrenie ide relatívne rýchlo. Používam ho najviac na krajinky a dakedy aj v interiéri. Je to však pevné ohnisko a za dobrou kompozíciou sa s ním nabeháš a nie vždy sa to dá. Tiež som sa rozhodoval medzi týmito dvomi ako ty, ale 35mm mi po prepočte vyšlo pre mňa ako dlhé. Na svadby a stužkové by som volil asi zoom.
CANON VS NIKON
uz sa mi kruti hlava pri tej predstave
ticho drzim palce
:)
a je aj pravda ze po nikone a ani po canone sa tak dobre negrga
a firemných farbách canon je červeny a nikon žlty. Držia sa toho aj pri podaní obrazu.
Canon je lacnejší a má aspoň pre mňa horšie fungujuce blesky ako Nikon, no má zas oveľa lepšiu ponuku pevných ohnísk s vysokou svetelnosťou, ostatne veci su aspon pre mna su detaily.
Inac ked uz som bol v uplnej tme pomohol som si normalnou baterkou:), lebo nikkor 24-70 f2,8 docela tieni pomocnemu prisvieteniuna D700ke(ktore ani nie je tak silne).
nasiel som podla mna zaujimave objektivy za fajn cenu Canon 28mm f2.8 alebo canon 35 mm 2.8 hladal som na diskusiach ci sa nieco nepisalo o tychto modeloch, no nepisalo,recenzie alebo ukazkove fotky taktiez nie.. tak by ma zaujimalo ci ma niekto s nimi skusenosti, chcem jeden z nich kupit (siroke sklo) k mojej vybave,.. prevazne fotenie: svadby, stuzkove podobne akcie..
http://www.photozone.de/canon-eos
máte recenzie mnohých objektívov Canon - medzi nimi i Vami udávané
´Canon EF 28mm f/2.8 a Canon EF 35mm f/2´
Dúfam, že Vám to trochu pomôže v rozhodovaní.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa