Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti
čítem na stránke nikonu, že na snímanie 8obr/s treba nejaký iný grip PDK-1, to je čo?
na 8 obr/sek treba grip ale ten stoji cca 250 eur ale na to aby si mohla bateriu v gripe nabit tak treba nabijacku a vsetko sa predava pod oznacenim pdk-1, stoji tusim cca 400 eur...vydrz baterie v tele d700 cca 1000-1200 fotiek ,vydrz v grippe cca 2500-3000 fotiek ,teda celkovo si schopna s dvomi baterkami len 4500 fotiek:-)a navyse s gripom sa mi lepsie drzi fotak ale je aj tazsi, ake mas svaly?:-) D700+ grip +24-70 cca 2,5 kg to iste s 70-200 vazi cca 3 kg:-)
pridavam sa k arnie_175, ze je to naozaj dost tazke a po nejakej chvili fotenia bolia ruky, ked das grip na D700, objektiv 70-200 a nasadis si blesk SB-900 mas dievca co robit
na 8 obr/sek treba grip ale ten stoji cca 250 eur ale na to aby si mohla bateriu v gripe nabit tak treba nabijacku a vsetko sa predava pod oznacenim pdk-1, stoji tusim cca 400 eur...vydrz baterie v tele d700 cca 1000-1200 fotiek ,vydrz v grippe cca 2500-3000 fotiek ,teda celkovo si schopna s dvomi baterkami len 4500 fotiek:-)a navyse s gripom sa mi lepsie drzi fotak ale je aj tazsi, ake mas svaly?:-) D700+ grip +24-70 cca 2,5 kg to iste s 70-200 vazi cca 3 kg:-)
to bude asi o dosť ťažšie ako môj bývalý olympus, dám sa na fitnes
pridavam sa k arnie_175, ze je to naozaj dost tazke a po nejakej chvili fotenia bolia ruky, ked das grip na D700, objektiv 70-200 a nasadis si blesk SB-900 mas dievca co robit
joooooj, to ma nenapadlo. veľká váha ale budem si musiť zvyknúť
no zabudol som s bleskom a 70-200 + grip ma len 3,5 kg:-)
joooooj, to ma nenapadlo. veľká váha ale budem si musiť zvyknúť
pre zajimavost nikon D80+tusim 16-85 alebo nejake zakladne sklo vazi tolko co nikor 24-70:-),takze pocitaj:
D700 cca 1kg
grip cca 0,25kg
blesk cca 0,5kg
24-70 1 kg
70-200 1,5kg,stastne posilovanie:-)
Dosť ma drží Canon 5D Mark II. Ak by to malo rychlejšie snímanie tak super. Akurát ma odhovárajú od optiky. Vraj 24-70 nie je dobré.
je to fajn sklo a teraz ma ale výnsť nové s IS. Posledné modeli ktoré Canon vypustil sú Na rovnakej a dokonca možno aj na lepšej úrovni ako Nikon ( aspoň o novej stovke to platí )
a co napriklad ergonomia ovladania? to bol pre mna hlavny faktor preco nikon,ale byvaly kompakt mal podobne rozlozenie ovladacich prvkov ako nikon tak preto, 5DmarkII som chcel aj ja ale kvoli ergonomii ovladania vyhral D700, keby som mal dost penazi tak urcite D3 lebo je ovela odolnejsia na povetrenostne vplyvy....ohladne skliel odhadujem ze obe znacky maju dobre skla,najlepsie je sa pohrat s 5dmarkII, s nikon D700 a bude to stokrat lepsie ako milion kecov na fory...
s tím 5D a D700 úplne súhlasím oba sú to perfektné fotoaparáty. Mal som v rukách oba a ak by som sa mal rozhodovať pre jeden z nich nebolo by to kvôli značke ale kvôli tomu na čo by som ich chcel použiť. 5D do štúdia a na portréty, tam sa naň nechytá proste D700 kvôli rozlíšeniu. Do prírody alebo na šport zase D700, na toto je 5D pomalí ako slimák. Inak obom fotoaparátom nieje čo vytknúť, obidva sú super a rozhodne nesklamú užívateľa
rozmýšlala som aj nad D700, údajne bude aj vo verzii s 25MPx. Ideálna kombinácia, čo myslíš? Ty fotíš vštko s D700? Máš krásne fotky.
No mám D300 kvôli menšiemu čipu a pár ďaľším výhodám a D700 na ostatné. V poslednej dobe robím väčšinou s D700. Bola tu reč o rýchlom sériovom snímaní - je na to treba grip. Do neho môžeš vložiť štandardnú batériu z D700 a + batéria vo foťáku = dvojnásobná výdrž. Ja som si grip kupoval hlavne kvôli možnosti fotiť na výšku, čo teda oceníš hlavne pri portrétoch. V gripe nemusíš mať v ateliéri batériu, bude to len prídavná spúšť a prázdny moc neváži. Pokiaľ budeš náhodou potrebovať rýchle sériové snímanie, stačí si kúpiť 8 tužkových bateriek a dať ich do gripu a máš to vyriešené. Inú batériu kupovať nemusíš. Ak máš inú otázku na D700, pokojne sa opýtaj :-)))
je to fajn sklo a teraz ma ale výnsť nové s IS. Posledné modeli ktoré Canon vypustil sú Na rovnakej a dokonca možno aj na lepšej úrovni ako Nikon ( aspoň o novej stovke to platí )
lenže ja chcem kúpiť foto teraz maxmimálne v priebehu januára a čakať sa mi nechce lebo momentálne som bez fotoaparátu
plne súhlasím s Arnie175, 12mpx uplne postačuje a nezabudni, že fotky robene na 25mpx fotaku aj nieco zaberaju. Budes kupovat nove externe disky, nove väcsie pamätove karty a aj spracovanie takeho mnozstva MB v PC niečo znamena.
nemôžem s vami súhlasiť ja osobne tlačím veľké fotky a tam to rozlíšenie proste nič nenahradí. Ak by bolo také zbytočné dnes už by na trhu neboli firmy ako Hasselblad a Leaf
čítem na stránke nikonu, že na snímanie 8obr/s treba nejaký iný grip PDK-1, to je čo?
Ma dosiahnutie 8 obr./s s Nikon D 700 je potrebný grip MB-D10. Standardne je pre ďalšiu batériu EN-EL 3e / ale vtedy sa nezvyšuje rýc hlosť snímania/ alebo s použitím 8 ks tuškových batérií ´AA´ - vtedy dosiahnete 8 obr./sek.
Ku gripu je možné dokúpiť krytku - ´BL 3´ pre možnosť použitia batérie typ ´ EN-EL 4a´ / zhodná ako pre D3, D3s / a vtedy tiež dosiahnete 8. obr./sek.
Súprava : ´ PDK 1´ pozostáva z gripu MB-D10 + je pribalená :
- krytka BL 3
- batéria EN-EL 4a
- nabíjačka na batériu EN-EL 4a - typ : MH-21
Na to aby ste dosiahli 8 obr./s.- nie je nevyhnutná súprava PDK 1 - postačuje i samotný grip MB-D10 - s použitím tužkových batérií.
No mám D300 kvôli menšiemu čipu a pár ďaľším výhodám a D700 na ostatné. V poslednej dobe robím väčšinou s D700. Bola tu reč o rýchlom sériovom snímaní - je na to treba grip. Do neho môžeš vložiť štandardnú batériu z D700 a + batéria vo foťáku = dvojnásobná výdrž. Ja som si grip kupoval hlavne kvôli možnosti fotiť na výšku, čo teda oceníš hlavne pri portrétoch. V gripe nemusíš mať v ateliéri batériu, bude to len prídavná spúšť a prázdny moc neváži. Pokiaľ budeš náhodou potrebovať rýchle sériové snímanie, stačí si kúpiť 8 tužkových bateriek a dať ich do gripu a máš to vyriešené. Inú batériu kupovať nemusíš. Ak máš inú otázku na D700, pokojne sa opýtaj :-)))
ďakujem za radu, v podstate som sa rozhodla pre nikon a budúci týždeň ho pôjdeme s otcom kúpiť aj s dvoma objektívmy, gripom a jedným bleskom. o kvalite nepochybujem len sa trošíčku bojím tej veľkej váhy, po olympuse to bude na mňa ťažké. chúdence moje ručičky
CANON VS NIKON
D700 cca 1kg
grip cca 0,25kg
blesk cca 0,5kg
24-70 1 kg
70-200 1,5kg,stastne posilovanie:-)
Ku gripu je možné dokúpiť krytku - ´BL 3´ pre možnosť použitia batérie typ ´ EN-EL 4a´ / zhodná ako pre D3, D3s / a vtedy tiež dosiahnete 8. obr./sek.
Súprava : ´ PDK 1´ pozostáva z gripu MB-D10 + je pribalená :
- krytka BL 3
- batéria EN-EL 4a
- nabíjačka na batériu EN-EL 4a - typ : MH-21
Na to aby ste dosiahli 8 obr./s.- nie je nevyhnutná súprava PDK 1 - postačuje i samotný grip MB-D10 - s použitím tužkových batérií.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa