Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti
no tak tie svetla a ten Nikkorik by boli tak na prvú splátku tej digitálnej steny :-DDD Mne by sa osobne páčila a vedel by som ju vyťažiť, aj keď otázne je či tu na slovensku :-(((
no v zapadnom slovensku ma vraj digitalnu stenu nad 30mpx cca 5-8 fotografov
no v zapadnom slovensku ma vraj digitalnu stenu nad 30mpx cca 5-8 fotografov
aj u nás v BB sú taký. Ľudia by sa čudovali čím všetkým sú už vybavené mnohé podniky a veľa ľudí by ani hádam neverilo ;-)
Takže je to možné a kľudne ich môže byť aj viac
Otec sa už s tým zmieril (hihi) , ale som rada, že mám takého otca čo má pochopenie, lebo finančne by som na to proste nestačila. Fotím portréty ale veľmi rada sa chcem pustiť aj do fotenia divých zvierat. Canon 5D Mark II je skvelý foťák ale pomalý. To by som asi potrebovala dve telá, či nie?
no ja len toľko:
ak chceš fotiť profi potrebuješ 2 telá (jedno ako záložne)
odporúčam
5D II (prípadne použitý EOS 1Ds II) + 7D (ak chceš šetriť stačí aj 40D na začiatok)
potrebuješ rozsah 24-200mm pri svetelnosti F2,8 s tým nafotíš všetko od portrétov po report.
čiže 24-70 + 70-200 F2,8 - pozri si koľko to stojí v Nikone,
rozdiel v ostrosti tam je ale stojí ti za to? (mne nie)
24-70L je zlý hlavne pre tých čo ho nemajú..
ak máš iba jeden blesk určite ten najvýkonnejší - Speedlite 580 EX II
macro Canon EF 100mm F2,8 kludne stačí aj ten starší - je skvelý na produkty aj portrety.
proste za Canon daš podstatne menej a získaš +/- to isté čo v superskvelom a superdrahom Nikone. Nehovoriac o obraze z 5D II, v Nikone je len skvelý a drahý D3x a nič ine.
cenovy rozdiel tam je, ale ze by bol Nikon nejaky superdrahy, neviem. Urcite sa daju obidve zostavy zohnat este lecnejsie nez su na ephotoshope, treba hladat :)
Kazdy s tych dvoch fotoaparatov je uplne iny. 21mpix vs 12mpix., 3.9fps vs 8fps, 9b AF vs. 51b AF, rozlisenie vs. vysoke ISO.
Neviem co vsetko chce slecna fotit, do atelieru je asi lepsi Canon, na reportaz Nikon :)
D3s je neskutocny stroj, moj sen.. kym nepride na trh D4 :))
Máte úplnú pravdu. D3s je skvelý fotoaparát.
Neviem porovnať so žiadnym Canonom - nemám s Canonmi žiadne skúsenosti.
Ja už na tento portál chodím len sporadicky a čo najmenej sa zapojujem do rôznych ničnehovoriacich debát - ale teraz mi to nedalo zareagovať - na ´pána Jozef NR´.
Je zaujímavé čítať výroky o rôznej technike od ľudí, ktorý o nej počuli - niečo si na nete prečítali - ale v skutočnosti ju nikdy nevideli, nemali ju v ruke a ani si ju nikdy nevyskúšali ...
Z mojich skúseností si dovolím povedať, že ste si podľa mňa veľmi dobre vybrali /ak sa nemýlim - menili ste značku ... / - D 700 je vynikajúci fotoaparát - no a D3s je ešte dosť pred ním ...
Prajem Vám veľa, veľa krásnych záberov ...
Nikon D3s je skvelý,ale má stále len 12Mpx a je cenovo dooosť inde ako EOS 5D II, a mal som ho aj v rukách už - skvelý strojček. Ale ak chceš vyššie rozlíšenie v Nikone máš iba D3x. Reporterom su MPx navyše asi nanič ale mne sa hodi viac ako skvelý obraz na ISO 12 800 a viac. Nikon je fakt skvelý systém len je proste práve teraz drahý, to je všetko čo hovorím:)
noo kedze teraz v bazary je CANON EF 24-105 za 879€ co je nepredajne si myslim... tak za tolko by som ti dal aj 24-70F2,8 :)))
tak to hej 879 je zaň veľa to si doplatím stovku a mám fungel nový. Uvažujem nad tím sklom len ma štve že má výnsť nový model tak váham či doň ešte investovať. Dám ti vedieť do dvoch týždňov ako sa rozhodnem lebo už teraz mám veľkú dilemu či 16-35 f/2,8 L II alebo novú stovku. Chcel by som ten širokáč no nik ho neponúka na predaj a to ma štve ;-)
Nikon D3s je skvelý,ale má stále len 12Mpx a je cenovo dooosť inde ako EOS 5D II, a mal som ho aj v rukách už - skvelý strojček. Ale ak chceš vyššie rozlíšenie v Nikone máš iba D3x. Reporterom su MPx navyše asi nanič ale mne sa hodi viac ako skvelý obraz na ISO 12 800 a viac. Nikon je fakt skvelý systém len je proste práve teraz drahý, to je všetko čo hovorím:)
s týmto musím súhlasiť, na trhu nieje lepšia kombinácia ( cena výkon ) na portrétovanie a do štúdia ako 5D mark II + 85mm f/1,2 L. Žiaden Nikon neponúkne taký výkon za tú cenu ako tento set. Inak porovnávať 5D mark II s D3s je ako porovnávať hrušky s jablkami keďže jeden je čisto reportážny aparát a druhý je štúdiový a to ešte nevravím o cene ktorá je diametrálne odlišná :-)
PS. 5D má famózny obraz a to som si nikde neprečítal a ani nikde som sa to nedopočul pán PRINST, ale na vlastnej koži som si ho vyskúšal a je úplne niekde inde ako napr D700 a čím väčší výtlačok tím viacej to je vidno. No všetko je o prioritách, dakto chce vysoké rozlíšenie a niekto zas potrebuje 8 obr/s
tak to hej 879 je zaň veľa to si doplatím stovku a mám fungel nový. Uvažujem nad tím sklom len ma štve že má výnsť nový model tak váham či doň ešte investovať. Dám ti vedieť do dvoch týždňov ako sa rozhodnem lebo už teraz mám veľkú dilemu či 16-35 f/2,8 L II alebo novú stovku. Chcel by som ten širokáč no nik ho neponúka na predaj a to ma štve ;-)
inac dnes som bol skusal D700 a D3 ze presedlam na inu znacku... a vec sa ma tak ze asi nie :)) na druhej strane pre mna fotak asi nevymysleli a niekde vo vete ´ fotky robi fotograf a nie technika´ je pravda :))) nedavno som fotil s 1Dmarkom III skoky na snowboarde a tak s kamaratmi sme blbli.. a bola uplna tma... mal som nejake externe blesky + odpalovac... a ostrenie uplne sklamalo... velmi..... nakoniec som sal manualne ostrenie lebo na AF sa nedalo spolahnut (ale to boli extremne podmienky a v nich po dnesnych skusenostiach by neuspel ziaden fotak ani D3) a tak som si teda skusal nikon:)) mal som den nikonu... pouzil som tiez 24-70 u canonu aj nikonu... a vysledok D700 fajn D3 super 1D super :)) takze moje ocakavania ze nikon bude na tom lepsie neuspeli az tak ako som myslel :((( dospel som k nazoru ze za uplnej tmy ti ani pan boh nezaostri :))) len vyhoda FF sa nezaprie.. ten sum niet ho a niet :))
Len tak pre zaujímavosť by ma zaujímalo koľko z vás by rozoznalo na A4 akým aparátom to bolo fotené??? Predpokladám že asi nikto a som si istý ak by som vám medzi tie A4 hodil aj jednu z kompaktu ani tú by ste nerozoznali a neurčili. S tohto mi vyplýva jedno a to to že je jedno s čím fotím len aby som aspoň niečo nafotil. Jedna slečna sem dávala fotky do galérie z kompaktu a pravidelne mala foto dňa a sú tu taký čo majú D3x, EOS 1Ds a nikdy tú foto dňa nemali. Tak otázka znie čím to asi tak je???
Len tak pre zaujímavosť by ma zaujímalo koľko z vás by rozoznalo na A4 akým aparátom to bolo fotené??? Predpokladám že asi nikto a som si istý ak by som vám medzi tie A4 hodil aj jednu z kompaktu ani tú by ste nerozoznali a neurčili. S tohto mi vyplýva jedno a to to že je jedno s čím fotím len aby som aspoň niečo nafotil. Jedna slečna sem dávala fotky do galérie z kompaktu a pravidelne mala foto dňa a sú tu taký čo majú D3x, EOS 1Ds a nikdy tú foto dňa nemali. Tak otázka znie čím to asi tak je???
fanclubom:-)toto nie chlapci ,vy ma chcete prinutit aby som vymenil D700 za markII?:-)nakolko nefotim na bilbordy,tak vacsina smrtelnikov aj tak si nevytlaci rodinu fotku na viac ako 70x50 cm a na to asi 12mpx z fullframu staci...kto ma zakazky na bilbordy tak by zase nemal mat problem na digistenu alebo d3x....
inac dnes som bol skusal D700 a D3 ze presedlam na inu znacku... a vec sa ma tak ze asi nie :)) na druhej strane pre mna fotak asi nevymysleli a niekde vo vete ´ fotky robi fotograf a nie technika´ je pravda :))) nedavno som fotil s 1Dmarkom III skoky na snowboarde a tak s kamaratmi sme blbli.. a bola uplna tma... mal som nejake externe blesky + odpalovac... a ostrenie uplne sklamalo... velmi..... nakoniec som sal manualne ostrenie lebo na AF sa nedalo spolahnut (ale to boli extremne podmienky a v nich po dnesnych skusenostiach by neuspel ziaden fotak ani D3) a tak som si teda skusal nikon:)) mal som den nikonu... pouzil som tiez 24-70 u canonu aj nikonu... a vysledok D700 fajn D3 super 1D super :)) takze moje ocakavania ze nikon bude na tom lepsie neuspeli az tak ako som myslel :((( dospel som k nazoru ze za uplnej tmy ti ani pan boh nezaostri :))) len vyhoda FF sa nezaprie.. ten sum niet ho a niet :))
v profi triede nemáš žiadne rozdiely. Ešte na margo toho AF, boli sme fotiť s Jančim pred sviatkami. Všade sneh no proste nádhera a tu začujem jak jeho nova 50ka nie a nie zaostriť v tom bielom raji. Bzučí mu to objektív sa točí ako divý a ja len tak nechápavo naň pozerám že čo to je. Jeho D700 z vynikajúcim AF nevie zaostriť a moja 50D čo na jej AF každý šomre nemá problém. Fakt som bol normálne prekvapený z toho, Nikon sa proste v tom snehu stratil a to si myslím že D700 je jeden z najlepších fotoaparátov na trhu.
kde ty kúpiš 24-70 za 979 €??? :O čo ti je len pre teba?
CANON VS NIKON
Takže je to možné a kľudne ich môže byť aj viac
ak chceš fotiť profi potrebuješ 2 telá (jedno ako záložne)
odporúčam
5D II (prípadne použitý EOS 1Ds II) + 7D (ak chceš šetriť stačí aj 40D na začiatok)
potrebuješ rozsah 24-200mm pri svetelnosti F2,8 s tým nafotíš všetko od portrétov po report.
čiže 24-70 + 70-200 F2,8 - pozri si koľko to stojí v Nikone,
rozdiel v ostrosti tam je ale stojí ti za to? (mne nie)
24-70L je zlý hlavne pre tých čo ho nemajú..
ak máš iba jeden blesk určite ten najvýkonnejší - Speedlite 580 EX II
macro Canon EF 100mm F2,8 kludne stačí aj ten starší - je skvelý na produkty aj portrety.
proste za Canon daš podstatne menej a získaš +/- to isté čo v superskvelom a superdrahom Nikone. Nehovoriac o obraze z 5D II, v Nikone je len skvelý a drahý D3x a nič ine.
Nikon D700 + 24-70/F2.8 + 70-200/F2.8 VR + SB900 = 6147 EUR z ephotoshop.sk
cenovy rozdiel tam je, ale ze by bol Nikon nejaky superdrahy, neviem. Urcite sa daju obidve zostavy zohnat este lecnejsie nez su na ephotoshope, treba hladat :)
Kazdy s tych dvoch fotoaparatov je uplne iny. 21mpix vs 12mpix., 3.9fps vs 8fps, 9b AF vs. 51b AF, rozlisenie vs. vysoke ISO.
Neviem co vsetko chce slecna fotit, do atelieru je asi lepsi Canon, na reportaz Nikon :)
´ Nehovoriac o obraze z 5D II, v Nikone je len skvelý a drahý D3x a nič ine. ´
- ´počuli´ ste už o Nikone D3s ???
asi ´ nie´ - no a keby ste si ho vyskúšali tak by ste určite korigovalu tú Vašu citovanú vetu ...
Neviem porovnať so žiadnym Canonom - nemám s Canonmi žiadne skúsenosti.
Ja už na tento portál chodím len sporadicky a čo najmenej sa zapojujem do rôznych ničnehovoriacich debát - ale teraz mi to nedalo zareagovať - na ´pána Jozef NR´.
Je zaujímavé čítať výroky o rôznej technike od ľudí, ktorý o nej počuli - niečo si na nete prečítali - ale v skutočnosti ju nikdy nevideli, nemali ju v ruke a ani si ju nikdy nevyskúšali ...
Z mojich skúseností si dovolím povedať, že ste si podľa mňa veľmi dobre vybrali /ak sa nemýlim - menili ste značku ... / - D 700 je vynikajúci fotoaparát - no a D3s je ešte dosť pred ním ...
Prajem Vám veľa, veľa krásnych záberov ...
PS. 5D má famózny obraz a to som si nikde neprečítal a ani nikde som sa to nedopočul pán PRINST, ale na vlastnej koži som si ho vyskúšal a je úplne niekde inde ako napr D700 a čím väčší výtlačok tím viacej to je vidno. No všetko je o prioritách, dakto chce vysoké rozlíšenie a niekto zas potrebuje 8 obr/s
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa