Fórum » O TECHNIKE

CANON VS NIKON

leontynka19
leontynka19 2009-12-27 17:59:34+01
Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti

rumrunner
2009-12-28 18:32:26+01
príspevok od: Strhak
tak to hej 879 je zaň veľa to si doplatím stovku a mám fungel nový. Uvažujem nad tím sklom len ma štve že má výnsť nový model tak váham či doň ešte investovať. Dám ti vedieť do dvoch týždňov ako sa rozhodnem lebo už teraz mám veľkú dilemu či 16-35 f/2,8 L II alebo novú stovku. Chcel by som ten širokáč no nik ho neponúka na predaj a to ma štve ;-)
Pozri aha tu maju, a aky lacny. Rozmyslam, ze u nich kupim komplet vybavu od 16 po 400 f/2,8 :))) Len neviem ci poslu na dobierku :D

pe3k
2009-12-28 18:34:55+01
v profi triede nemáš žiadne rozdiely. Ešte na margo toho AF, boli sme fotiť s Jančim pred sviatkami. Všade sneh no proste nádhera a tu začujem jak jeho nova 50ka nie a nie zaostriť v tom bielom raji. Bzučí mu to objektív sa točí ako divý a ja len tak nechápavo naň pozerám že čo to je. Jeho D700 z vynikajúcim AF nevie zaostriť a moja 50D čo na jej AF každý šomre nemá problém. Fakt som bol normálne prekvapený z toho, Nikon sa proste v tom snehu stratil a to si myslím že D700 je jeden z najlepších fotoaparátov na trhu.
tak ti poviem ze ja uz som z toho debil moja chyba je ze som technofil (vela ludi tu na mna moze nadavat OK maju na to pravo) ale ja som uz taky :)) a po tej mojej zlej skusenosti s ostrenim som tak zacal patrat ze co to je a za co to vymenit... tak som dospel k nazoru ze D3/D700 ale dnes som zasa inde... asi sa na to vykaslem.. a nebudem riesit sprostosti ale viac fotit :)) a za dalsie... teraz prave porovnavam fotky v ISO 3200 a div sa svete cakal som vacsi rozdiel.. v ostrosti je na tom canon lepsie ale nikon krajsie ten sum filtruje.. sum u nikonu mi pride taky pekny skutocny a canon ho ma taky farebny nic moc.. ale zasa s canonom mam pocit ze su fotky ostrejsie... a to som dnes vysiel z dalsieho omylu co som si myslel ze oooveeeeelaaa vacsi rozdiel v sume bude medzu D700 a 1Dmark III-....pravda je ze D3s je zasa na tom podstatne lepsie ale to uz je spica stroj.. tomu sa moze rovnat tak mark IV :P a asi tolko.... nech robim co robim stale som na tom istom ...

Strhak
2009-12-28 18:38:51+01
príspevok od: arnie175
fanclubom:-)toto nie chlapci ,vy ma chcete prinutit aby som vymenil D700 za markII?:-)nakolko nefotim na bilbordy,tak vacsina smrtelnikov aj tak si nevytlaci rodinu fotku na viac ako 70x50 cm a na to asi 12mpx z fullframu staci...kto ma zakazky na bilbordy tak by zase nemal mat problem na digistenu alebo d3x....
na bilbord a jeho DPI stačí v skutočnosti 2 Mpix to je asi tak všetko k bilbordom. Pri veľkosti 70x50 by si už videl rozdiel v prekreslení detailov, tomu ver. Ja si tlačím občas také fotky a už aj tích mojich 15 Mpix sa mi zdá málo po tom čo som zhliadol taký istý výtlačok z 5D mark II. To do kým človek reálne nevidí nevie porovnať, ja som to videl a občas ľutujem že som sa na to vôbec díval. Akurát čo mi to teraz v hlave vŕta. Inak ja ťa nechcem prehovárať aby si menil, veď aj prečo, ale jedno tvrdím a to to že 5D je lepší do štúdia ako D700.
Inak už sa teraz smejem keď to dievča dostane do rúk tú činku a bude mať s ňou fotiť celí deň ;-))). Canon je podstatne ľahší oproti Nikonu.

Strhak
2009-12-28 18:40:55+01
príspevok od: conan7
kde ty kúpiš 24-70 za 979 €??? :O čo ti je len pre teba?
si ma zas raz nepochopil, tú cenu som myslel k tej 24-105 a tú si za toľko zoženiem novú ;-)))

conan7
2009-12-28 18:42:10+01
si ma zas raz nepochopil, tú cenu som myslel k tej 24-105 a tú si za toľko zoženiem novú ;-)))
a 24-70 nie? ;)

Strhak
2009-12-28 18:42:52+01
príspevok od: rumrunner
Pozri aha tu maju, a aky lacny. Rozmyslam, ze u nich kupim komplet vybavu od 16 po 400 f/2,8 :))) Len neviem ci poslu na dobierku :D
kde???? alebo ďalší ktorý nečíta celé a nepochopil čo som inému písal ;-)

Strhak
2009-12-28 18:44:44+01
príspevok od: pe3k
tak ti poviem ze ja uz som z toho debil moja chyba je ze som technofil (vela ludi tu na mna moze nadavat OK maju na to pravo) ale ja som uz taky :)) a po tej mojej zlej skusenosti s ostrenim som tak zacal patrat ze co to je a za co to vymenit... tak som dospel k nazoru ze D3/D700 ale dnes som zasa inde... asi sa na to vykaslem.. a nebudem riesit sprostosti ale viac fotit :)) a za dalsie... teraz prave porovnavam fotky v ISO 3200 a div sa svete cakal som vacsi rozdiel.. v ostrosti je na tom canon lepsie ale nikon krajsie ten sum filtruje.. sum u nikonu mi pride taky pekny skutocny a canon ho ma taky farebny nic moc.. ale zasa s canonom mam pocit ze su fotky ostrejsie... a to som dnes vysiel z dalsieho omylu co som si myslel ze oooveeeeelaaa vacsi rozdiel v sume bude medzu D700 a 1Dmark III-....pravda je ze D3s je zasa na tom podstatne lepsie ale to uz je spica stroj.. tomu sa moze rovnat tak mark IV :P a asi tolko.... nech robim co robim stale som na tom istom ...
ja to už hodne dlho viem a preto to neriešim ;-)

pe3k
2009-12-28 18:46:41+01
a 24-70 nie? ;)
tu 24-70 som mu mal predat jaa-....

Strhak
2009-12-28 18:46:48+01
a 24-70 nie? ;)
tá je o dákych 100-150€ drahšia a cena je tam úplne out
To je jedno s tích skiel ktoré sa už neoplatí predávať :-(((

pe3k
2009-12-28 18:47:55+01
ja to už hodne dlho viem a preto to neriešim ;-)
vies, plati raz vidiet lepsie ako 1000x pocut :))

arnie175
2009-12-28 18:52:28+01
no ved to dievcatko nepochopilo ze ked do vtedy neposilovala tak po par minutach fotenia skoncila a svalovica tyzden, ja pred kupou d700 som posiloval 6 rokov a aj tak som si este musel zvykat:-)a k vytlackom? videl som fotky z D3 na 100x50 cm a bezny clovek na tom hov....pozna.....ja aj tak minimalne 50 percent fotiek na velky format mam malicke panoramky od 20-70 mpx:-)

k druhej strany tady sa hadame co je lepsie a znami spori na canon sklo 17-40 a musi vystacit s canon 400....druha vec v meste mame 4 hviezdickovy hotel, clovek by povedal ze na foto do novin si zaplatia aspon cloveka s d300 ked nie fullframe, a fotky namiesto toho robili snad kompaktom ked aj amater vidi ze su rozmazane a cierne ako noc...

rumrunner
2009-12-28 18:52:32+01
kde???? alebo ďalší ktorý nečíta celé a nepochopil čo som inému písal ;-)
sorry link som zabudol pripnut :)) http://audio-video-foto.hyperinzercia.sk/digitalne-fotoaparaty/inzerat/1514091-predam-canon-ef-400-mm-f-4-do-is-usm-predaj-slovensko/?debug=s&cache=s ...tu 16-35 som mal na mysli :D

Strhak
2009-12-28 19:55:43+01
príspevok od: pe3k
vies, plati raz vidiet lepsie ako 1000x pocut :))
presne tak ;-)

Strhak
2009-12-28 20:06:13+01
no ved to dievcatko nepochopilo ze ked do vtedy neposilovala tak po par minutach fotenia skoncila a svalovica tyzden, ja pred kupou d700 som posiloval 6 rokov a aj tak som si este musel zvykat:-)a k vytlackom? videl som fotky z D3 na 100x50 cm a bezny clovek na tom hov....pozna.....ja aj tak minimalne 50 percent fotiek na velky format mam malicke panoramky od 20-70 mpx:-)

k druhej strany tady sa hadame co je lepsie a znami spori na canon sklo 17-40 a musi vystacit s canon 400....druha vec v meste mame 4 hviezdickovy hotel, clovek by povedal ze na foto do novin si zaplatia aspon cloveka s d300 ked nie fullframe, a fotky namiesto toho robili snad kompaktom ked aj amater vidi ze su rozmazane a cierne ako noc...
veď práve bežný Ho..o ale ten čo s tím robí mu to hneť do oka udrie, všetko je to o nárokoch daného človeka. A k tomu hotelu bohvie možno dáky syn manažéra alebo ešte horšie syn známeho toho syna manažéra. Na slovensku to chodí proste tak. V zahraničí by ťa nepustili fotiť luxusný hotel ani s tou D700 alebo 5D. Videl som jedného típka a ten to fotil veľkým formátom Linhof a keď fotil niečo ´´ akčné´´ tak Hasselbladom. No ťažko sa porovnáva Sheraton so štvor hviezdičkovým hotelom na slovensku. Aj keď mi ideme tlačiť a následne to spracovávať do dákeho luxusného prevedenia v práci brožúry alebo iné propagačné materiáli je velký rozdiel v tom luxusnom medzi jedným a druhým zákazníkom. Dakomu je luxusná brožúra do 2,50€ a druhému nad 50€ ;-))) A teraz zisti ktorý je ktorý

arnie175
2009-12-28 20:10:49+01
veď práve bežný Ho..o ale ten čo s tím robí mu to hneť do oka udrie, všetko je to o nárokoch daného človeka. A k tomu hotelu bohvie možno dáky syn manažéra alebo ešte horšie syn známeho toho syna manažéra. Na slovensku to chodí proste tak. V zahraničí by ťa nepustili fotiť luxusný hotel ani s tou D700 alebo 5D. Videl som jedného típka a ten to fotil veľkým formátom Linhof a keď fotil niečo ´´ akčné´´ tak Hasselbladom. No ťažko sa porovnáva Sheraton so štvor hviezdičkovým hotelom na slovensku. Aj keď mi ideme tlačiť a následne to spracovávať do dákeho luxusného prevedenia v práci brožúry alebo iné propagačné materiáli je velký rozdiel v tom luxusnom medzi jedným a druhým zákazníkom. Dakomu je luxusná brožúra do 2,50€ a druhému nad 50€ ;-))) A teraz zisti ktorý je ktorý
no profik v mojom meste co ma depta:-)otvorene mi povedal ze mna ako konkurencie sa neboji v com ma pravdu:-)ked tento rok si podaroval phase one 65p+ a este vlastni starsi linhoff len s 85mpx:-)a k vianociam si dal novy ploter epson 9900 s 12 farbami:-)

Strhak
2009-12-28 20:11:03+01
príspevok od: rumrunner
sorry link som zabudol pripnut :)) http://audio-video-foto.hyperinzercia.sk/digitalne-fotoaparaty/inzerat/1514091-predam-canon-ef-400-mm-f-4-do-is-usm-predaj-slovensko/?debug=s&cache=s ...tu 16-35 som mal na mysli :D
no keď vidím tie inzeráty neviem či by som riskol niečo podobné. Podľa mňa je to na 99% podvod :-(((
Ale aj tak ďakujem za link

Strhak
2009-12-28 20:21:21+01
no profik v mojom meste co ma depta:-)otvorene mi povedal ze mna ako konkurencie sa neboji v com ma pravdu:-)ked tento rok si podaroval phase one 65p+ a este vlastni starsi linhoff len s 85mpx:-)a k vianociam si dal novy ploter epson 9900 s 12 farbami:-)
plotrík je fajn vec mi ideme mať nový na pobočke teraz hneť z januára. Je to drahé ale tlač je potom za babku v porovnaní s klasickými atramentami. Čo sa mi na plotroch ozaj páči tak to že sa dokážu sami kalibrovať a ti sa s tím nemusíš toľko trápiť ( platí o špičkových plotroch Canon ), ale ak by som mal veľa a hlavne veľké tlačiť tak jednoznačne Roland ecosolvent. Tlač za babku a stálosť farieb za každého počasia, nech na to prší sneží slnko pečie proste paráda

arnie175
2009-12-28 20:25:39+01
plotrík je fajn vec mi ideme mať nový na pobočke teraz hneť z januára. Je to drahé ale tlač je potom za babku v porovnaní s klasickými atramentami. Čo sa mi na plotroch ozaj páči tak to že sa dokážu sami kalibrovať a ti sa s tím nemusíš toľko trápiť ( platí o špičkových plotroch Canon ), ale ak by som mal veľa a hlavne veľké tlačiť tak jednoznačne Roland ecosolvent. Tlač za babku a stálosť farieb za každého počasia, nech na to prší sneží slnko pečie proste paráda
ked si to zakaznik zaplati nech si tlaci naco chce, ja na vystavu budem mat zatial foto na 4 farbenom plotri ale da sa na to pozerat, aj tak 99 percent ludi na tom prd pozna....a dalsich 99 percent si to nekupi lebo aj vyrobne naklady su 5x vyssie ako plagat z obi,a to nepocitam ze chcem priplatok za umelecku vlozku do fotky:_)tak sa tesim ked koncom marca rozvesam po byte 23 fotiek:-)

rumrunner
2009-12-28 20:33:24+01
bolo to myslene zo zartu, jasne ze je to podvod :-))

Strhak
2009-12-28 20:34:18+01
ked si to zakaznik zaplati nech si tlaci naco chce, ja na vystavu budem mat zatial foto na 4 farbenom plotri ale da sa na to pozerat, aj tak 99 percent ludi na tom prd pozna....a dalsich 99 percent si to nekupi lebo aj vyrobne naklady su 5x vyssie ako plagat z obi,a to nepocitam ze chcem priplatok za umelecku vlozku do fotky:_)tak sa tesim ked koncom marca rozvesam po byte 23 fotiek:-)
Roland je super len keby nestojí trištvrte milióna ;-) no následná cena tlače je brutálne nízka. V tlačiarni máš zásobník na atrament veľký v rozmedzí od 8 po cca 20 ml na Roland sa napojí fľaška veľká skoro Liter a tlačíš do bezvedomia. Tiež je na štyri farby ( ten čo sme mali ) na jednej akcii tlačil v kuse tri dni nonstop a s farieb nech ubudlo maximálne 10%. Proste radosť tlačiť ;-)

Strana 6 z 21
1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 20 21

Inzercia