Fórum » O TECHNIKE

NIKON vs. CANON

MISHO007
2010-01-02 10:58:22+01
Ahojte, tak v prvom rade Vam prajem stastny novy rok, nech Vam to foti a dari sa Vam:-)Chcem sa opytat, idem si kupit moju prvu dig. zrkladlovku, mam vibraty NIKON D5000 alebo CANON EOS 500D, viem ze obe znacky su dobre a neurobim ziadnau chybu ked si vyberem hociktoru z nich. Chcem podotknut, ze som len zac. amater.Chcem vediet kroty z tych dvoch zrkadloviek by bol pre mna ako zaciatocnika idealnym? Dakujem

Slivka23
2010-01-02 11:09:32+01
Tak začiatočnjík som aj ja ale poviem Ti čo tu najčastejšie vravia: Bež do obhcodu a vyskúšaj si ich a podľa toho ako Ti sedia tak si vyber......

MISHO007
2010-01-02 11:15:39+01
P.S. Za tu hrubicu co som tam spravil sa ospravedlnujem:-)

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-01-02 11:16:35+01
Slivka23 má úplnú pravdu. Okrem ergonómie si ešte zváž aj možné rozširovanie systému. Pozri si ceny a ponuku jednotlivých značiek. V žiadnom prípade nespravíš chybu.

Marcel Rebro
2010-01-02 11:21:39+01
príspevok od: MISHO007
P.S. Za tu hrubicu co som tam spravil sa ospravedlnujem:-)
v pohode - vibramy su fajn vec ;-)

... idealny (nielen pre zaciatocnika) je ten fotak co ma so sebou ... obidve volby su dobre, zalezi na egonomii a osobnom pocite z fotaku.

len si treba uvedomit, ze sa pravdepodobne rozhodujes nie pre fotak, ale pre system. takze sa zamysli aj nad tym aka ma byt tvoja dalsia volba / krok. viem ze o 2-3 roky uz aktualne modely strednej triedy (50D, D300) budu nahradene novymi, ale zakladne vlastnosti (ergonomia, ovladnanie) sa nejak drasticky asi nezmenia. takze pozri aj tie aby si vedel (pri rozhodovani dnes) co mozes ocakavat v buducnosti ...

MISHO007
2010-01-02 11:23:17+01
príspevok od: branislavbuzek
Slivka23 má úplnú pravdu. Okrem ergonómie si ešte zváž aj možné rozširovanie systému. Pozri si ceny a ponuku jednotlivých značiek. V žiadnom prípade nespravíš chybu.
CO sa tyka ergonomie...mal som moznost vyskusat obe spominane zrkadlovky, nakolko je canon 500D o trosku vacsi ako nikon D5000 oba sa mi drzali dobre, asi mam male ruky:-)Takze zostava otazka z tej technickej strany...

MISHO007
2010-01-02 11:36:15+01
O kupe dig zrkadlovky som uvazoval uz pred polrokom, nakolko som nemal ziadne skusenosti s nimi, som zcal citat rozne fora, informoval som sa na internete, zakupil som si knihy aby som dostal aspon zakladny obraz o foteni a pracou so zrkadlovkou. Proste nechcel som skocit do niecoho co vobec nepoznam. Viem ze fotenie to je neustale kolotoc o financii a kupe novych, kvalitnejsich skiel a dals. prislusenstva. Najskor som sa rozohodoval aku znacku si kupim, odporucene mi boli prave tieto dve znacky...a co sa tyka systemu a dalsej prace aj do buducna mne osobne je blizsii NIKON

dodo_bb
2010-01-02 11:37:13+01
To máš smolu - z technickej stránky sú takmer úplne rovnaké. Sú to proste lacné začiatočnícke zrkadlovky. Oveľa väčší rozdiel môže byť v objektíve, ktorý k nim dostaneš, ale to Ťa zrejme vôbec netrápi (a pritom je oveľa dôležitejšie). Možno ešte názov by mohol rozhodnúť - predsa len NIKON ho má dlhší, takže za svoje peniaze dostaneš viac. Síce len o jednu nulu, ale predsa :-)))

MISHO007
2010-01-02 11:48:10+01
príspevok od: dodo_bb
To máš smolu - z technickej stránky sú takmer úplne rovnaké. Sú to proste lacné začiatočnícke zrkadlovky. Oveľa väčší rozdiel môže byť v objektíve, ktorý k nim dostaneš, ale to Ťa zrejme vôbec netrápi (a pritom je oveľa dôležitejšie). Možno ešte názov by mohol rozhodnúť - predsa len NIKON ho má dlhší, takže za svoje peniaze dostaneš viac. Síce len o jednu nulu, ale predsa :-)))
Ak si si prisiel utahovat, nemam zaujem o tvoje sarkasticke poznamky. Seriozne som sem napisal a cakam aj seriozne odpovede a prispevky podobne Tebe tu miesto nemaju. Kazdy raz zacinal a nikto nespodol uceni z neba. Nejde mi tu len o telo fotoaparatu ale ja dalsie aspekty s tym spojene ako je dalsia praca do buducna ako aj spominane objektivy....atd

Slivka23
2010-01-02 11:49:46+01
Tak ako napísal dodo...... Či si vyberieš Nikon alebo Canon neurobiš chybu. Ak chces kvalitnejšie objektívy tak ber Nikon, ak lacnejšie tak Canon.
Poradím Ti spíš si PRE a PROTI a podľa toho vyber. Nikto Ti nepovie to čo chceš počuť, Nikonák Ti poviem ber NIKON ale Canonák Ti povie ber Canon, je to žačarovaný kruh.A ako mi povedal jeden užívateľ tak:´ Foták nerobí fografa ale aby bola fotka kvalitna músi byť fotograf.´ Čiže moja rada znie: Kup si nieco už a cvakaj,cvakaj,cvakaj.....

MISHO007
2010-01-02 11:57:25+01
Diky za radu...uz asi dost citania recenzii! V pondelok si idem po moju prvu zrkadlovku, treba nejako zacat! Takze nikon tesim sa:-)))

Manny357
2010-01-02 12:01:44+01
Canon a Nikon su fotoaparaty, ostatne na cele s olympusom su povacsine len hracky... Ja som sa sice nikdy nerozhodoval medzi znackami Cely zivot som na Canone, paci sa mi ich vyber prislusenstva a aj ceny mi vyhovuju viac ako nikonacke. Vyber si napr podla financii co je dost velky aspekt. ked mas na to ber Nikon, ked nie ber Canon nic nepokazis. Alebo si hod mincou...

hamlet
2010-01-02 12:40:10+01
prispevok od doda si vezmi radsej k srdcu, ako sa nan urazat, pretoze naozaj ovela viac zalezi na objektivoch, ktore na telo nasadis ako na tele samotnom, no a v neposlednej rade na tebe. Napokon to zistis aj sam.

beholder
2010-01-02 12:44:06+01
príspevok od: Manny357
Canon a Nikon su fotoaparaty, ostatne na cele s olympusom su povacsine len hracky... Ja som sa sice nikdy nerozhodoval medzi znackami Cely zivot som na Canone, paci sa mi ich vyber prislusenstva a aj ceny mi vyhovuju viac ako nikonacke. Vyber si napr podla financii co je dost velky aspekt. ked mas na to ber Nikon, ked nie ber Canon nic nepokazis. Alebo si hod mincou...
...s prvou vetou si dovolím nesúhlasiť....trochu pokory, už len z historického aspektu, keď olympus bol pojmom:)...

...nehovoriac o inováciách, ktoré olympusu nemožno uprieť a mnohí ďalší výrobcovia ich aplikujú do svojich výrobkov až neskôr...

Kveto
2010-01-02 12:51:33+01
Ak si si prisiel utahovat, nemam zaujem o tvoje sarkasticke poznamky. Seriozne som sem napisal a cakam aj seriozne odpovede a prispevky podobne Tebe tu miesto nemaju. Kazdy raz zacinal a nikto nespodol uceni z neba. Nejde mi tu len o telo fotoaparatu ale ja dalsie aspekty s tym spojene ako je dalsia praca do buducna ako aj spominane objektivy....atd
Nuž chlapče, ty si sa ešte zo sarkazmom asi veľmi nestretol. Seriózne si položil pomerne nezmyselnú otázku, ale kedže ešte nevieš prečo sa pýtaš nezmysel tak ti tu dodo píše, aby si sa radšej staral o podstatnejšie veci a to sú sklá a príslušenstvo.
P.S. náhodou to s tou nulou je pomerne dobrý fór :))
P.S. 2 keby som s týmito vedomosťami čo mám teraz začínal fotiť kúpil by som pekne jazdenú D80 a sústredil by som sa na seriózny objektív, tiež jazdený a to podľa toho čo fotím, ja by som asi kúpil Tokinu 28-70/2,8 a pevnú 50/1,8 :)

dodo_bb
2010-01-02 13:19:23+01
Nemyslím, že som si uťahoval príliš a ak áno, prepáč. Chcel som Ti trochu odľahčene naznačiť, o čo by si sa mal zaujímať skôr ako o to, či je lepší N alebo C. Ale môj vážny tip pre Teba - ak si sa rozhodol pre NIKON - kúp si z bazáru D90 a k nej niekde v bazáre si zožeň NIKON 18-200. To je dobré na začiatok a ak Ťa to chytí, tak to bez veľkej straty opäť predáš, ak nie, tak Ti zostane veľmi dobrá zostava na fotenie rodinky.

2010-01-02 14:27:27+01
mmmm...mozem vediet, co hulis? evidentne ti to skodi...

MISHO007
2010-01-02 14:36:32+01
príspevok od:
mmmm...mozem vediet, co hulis? evidentne ti to skodi...
Staci sa pozriet na tvoju foto a otazka je zodpovedana kto z nas tu huli... Ani nereaguj ked to nieje k teme!!! Znaci to o tvojej inteligencii...alebo mas nejaky komplex menejcennosti. Potrebne informacie a usmernenie naco mam dbat mi boli poskytnute. Dakujem Vam sa prispevky. Pekny zvysok dna:-)

2010-01-02 14:43:51+01
Staci sa pozriet na tvoju foto a otazka je zodpovedana kto z nas tu huli... Ani nereaguj ked to nieje k teme!!! Znaci to o tvojej inteligencii...alebo mas nejaky komplex menejcennosti. Potrebne informacie a usmernenie naco mam dbat mi boli poskytnute. Dakujem Vam sa prispevky. Pekny zvysok dna:-)
smiem vediet, preco ma urazas? preco riesis moju inteligenciu, ked ma ani nepoznas? preco ma posudzujes? rad by som vedel, kto ti dal na to pravo..

conan7
2010-01-02 14:44:55+01
príspevok od:
smiem vediet, preco ma urazas? preco riesis moju inteligenciu, ked ma ani nepoznas? preco ma posudzujes? rad by som vedel, kto ti dal na to pravo..
bojuj Mišo, nevzdávaj sa :)

Strana 1 z 2

Inzercia