Fórum » O TECHNIKE

NIKON vs. CANON

MISHO007
MISHO007 2010-01-02 10:58:22+01
Ahojte, tak v prvom rade Vam prajem stastny novy rok, nech Vam to foti a dari sa Vam:-)Chcem sa opytat, idem si kupit moju prvu dig. zrkladlovku, mam vibraty NIKON D5000 alebo CANON EOS 500D, viem ze obe znacky su dobre a neurobim ziadnau chybu ked si vyberem hociktoru z nich. Chcem podotknut, ze som len zac. amater.Chcem vediet kroty z tych dvoch zrkadloviek by bol pre mna ako zaciatocnika idealnym? Dakujem

2010-01-02 14:49:22+01
príspevok od: conan7
bojuj Mišo, nevzdávaj sa :)
nie, Rolo, ja to nepotrebujem...ale rad by som vedel, preco ma uraza, posudzuje ma a riesi moju inteligenciu...
ja si to nedovolim, a tym, ze som mu napisal vyssie prispevok, som sa nedotkol ani jeho rozumovej vyspelosti, ani som nenapisal, ze ma pocit menejcennosti ani ziadny komplex a ani som neriesil jeho fotku...tak potom nechapem...
dodo mu to napisal normalne a chalan ho ako majster sveta nahno hned vybehol...

MISHO007
2010-01-02 14:58:45+01
príspevok od:
smiem vediet, preco ma urazas? preco riesis moju inteligenciu, ked ma ani nepoznas? preco ma posudzujes? rad by som vedel, kto ti dal na to pravo..
To iste sa chcem spytat ja Teba? A prosim Ta neriesme tu temy krore patria na decke ihrisko, ja som nic zle nenapisal, tak neviem preco si mi napisal tak ´cenny´ prispevok! Ja sa tu snazim prist ku informaciam a kritiku rad prijimem, nemam ani zdaleko tolko skusenosti ako poniektory z Vas budem poteseny ked ma usmernite..ja tiez len zacinam ako ste vsetci zacinali aj vy kedysi. A prispevky tvojho raazu mi ako pomozu?hmm. Ja som velmi rad za rady ake som tu dostal...a nie aby sa tu vzdy zvrhlo nato, ze si VY skuseny si budete robit srandu z tych, ktory maju podstatne mensie vedomosti. A nikto sa tu ani neuraza, vratane mna..len nejaku uctu k tomu cloveku. Nemyslis?

conan7
2010-01-02 14:59:53+01
no čo narobíš :) im patrí svet :)

2010-01-02 15:02:44+01
4autor:
ale ked sa do mna tak obul, tak mam nieco pre teba
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=3333
tvoja tema zalozena asi pred 6 tyznami...
moj prispevok 19.11.2009 - 16:05 - ani naznak urazky ci ironie...
a tvoja odpoved 19.11.2009 - 16:10
mam potom otazku - trpis vypadkom pamate, ked si nepamatas, co napises?

2010-01-02 15:04:56+01
príspevok od: MISHO007
To iste sa chcem spytat ja Teba? A prosim Ta neriesme tu temy krore patria na decke ihrisko, ja som nic zle nenapisal, tak neviem preco si mi napisal tak ´cenny´ prispevok! Ja sa tu snazim prist ku informaciam a kritiku rad prijimem, nemam ani zdaleko tolko skusenosti ako poniektory z Vas budem poteseny ked ma usmernite..ja tiez len zacinam ako ste vsetci zacinali aj vy kedysi. A prispevky tvojho raazu mi ako pomozu?hmm. Ja som velmi rad za rady ake som tu dostal...a nie aby sa tu vzdy zvrhlo nato, ze si VY skuseny si budete robit srandu z tych, ktory maju podstatne mensie vedomosti. A nikto sa tu ani neuraza, vratane mna..len nejaku uctu k tomu cloveku. Nemyslis?
nic zle si nenapisal? nerob zo mna blbca a precitaj si to, co si napisal, este raz - ´Staci sa pozriet na tvoju foto a otazka je zodpovedana kto z nas tu huli... Ani nereaguj ked to nieje k teme!!! Znaci to o tvojej inteligencii...alebo mas nejaky komplex menejcennosti.´

2010-01-02 15:08:24+01
mozes mi ukazat, kde som narazal na tvoje vedomosti ci co to splietas? to, ze som sa opytal, co hulis smerovalo na tvoju reakciu na dodov prispevok...a kde je potom nieco spomenute o tvojej inteligencii? nikde to nevidim...

2010-01-02 15:10:57+01
príspevok od: conan7
no čo narobíš :) im patrí svet :)
bohuzial je to pravda..

MISHO007
2010-01-02 15:13:05+01
Ale ja sa tu nemienim skriepit s tebou, precitaj si to iste co si mne napisal Ty...som snad ja nejaky fetak, poznas ma, ze mi napises ci hulim, a evidentne mi to nerobi dobre...? Som azda tvoj kamarat ci znami, ze takymto sposobom so mnou jednas? Tak to uzavrime, mne to tu zato nestoji sa hadat, nemam nato cas!

2010-01-02 15:23:05+01
príspevok od: MISHO007
Ale ja sa tu nemienim skriepit s tebou, precitaj si to iste co si mne napisal Ty...som snad ja nejaky fetak, poznas ma, ze mi napises ci hulim, a evidentne mi to nerobi dobre...? Som azda tvoj kamarat ci znami, ze takymto sposobom so mnou jednas? Tak to uzavrime, mne to tu zato nestoji sa hadat, nemam nato cas!
trepes dve na tri...nenapisal som, ze si fetak, tak mi nedavaj slova do ust...stacilo jednoducho odpovedat - nie, nehulim...ale ty ma namiesto toho zacnes hned urazat, riesit moju fotku a posudzovat...to je ta ucta v tvojom prevedeni, o ktorej si pisal a ktoru si dal i dodovi za normalny prispevok...
boh ochranuj Ameriku a vsetkych na ePhoto, lebo ked si tu zrkadlovku konecne kupis, tak sa mame po chlebe...

2010-01-02 15:26:55+01
skoda klavesnice na teba...zelam ti vela svetla a nielen na snimac...

MISHO007
2010-01-02 15:28:17+01
Tesilo ma!

sparks05
2010-01-02 15:31:12+01
miso,mas v podstate uplne jedno co kupis,osobne vsak preferujem Canon
nieje podstatne nacom fotis,ale ako.A na zaciatokodporucam urcite dokupit 50ku 1,8.. objektiv (canon) za malo penazi vela muziky a na ucenie idealne :)

MISHO007
2010-01-02 15:33:37+01
Dakujem za radu:-)

hamlet
2010-01-02 15:40:20+01
príspevok od: sparks05
miso,mas v podstate uplne jedno co kupis,osobne vsak preferujem Canon
nieje podstatne nacom fotis,ale ako.A na zaciatokodporucam urcite dokupit 50ku 1,8.. objektiv (canon) za malo penazi vela muziky a na ucenie idealne :)
ta 50 je super pomer cena/vykon, ale ako zaciatocnik by myslim vyuzil lepsie nejaky zakladny zoom, napr. vyssie spominana 18-200 od nikonu, takto moze kreativne skusat ten isty objekt odfotit na roznych ohniskach, po par 100vkach zaberov zisti na akych ohniskach foti najcastejsie, a tym smerom sa moze pustit kupou mozno uz aj kvalitneho a svetelneho skla.

sparks05
2010-01-02 15:42:40+01
príspevok od: hamlet
ta 50 je super pomer cena/vykon, ale ako zaciatocnik by myslim vyuzil lepsie nejaky zakladny zoom, napr. vyssie spominana 18-200 od nikonu, takto moze kreativne skusat ten isty objekt odfotit na roznych ohniskach, po par 100vkach zaberov zisti na akych ohniskach foti najcastejsie, a tym smerom sa moze pustit kupou mozno uz aj kvalitneho a svetelneho skla.
to hej, 50 som spomenul kvoli svetelnosti a praci s hlbkou ostrosti

Kveto
2010-01-02 15:48:41+01
príspevok od:
skoda klavesnice na teba...zelam ti vela svetla a nielen na snimac...
:)))

dodo_bb
2010-01-02 16:01:38+01
príspevok od: hamlet
Tiež si myslím, že pevné sklo by si mal začiatočník kupovať ako posledné. Učiť sa kompozícii a skúšať rôzne možnosti je na zoome oveľa jednoduchšie, máš pravdu. Ktoré pevné sklo, to dá až skúsenosť. Ja som si pevnú 50/1,4 kupoval ako takmer posledné sklo, používam ju veľmi málo, je to dané mojím spôsobom fotenia...

Strana 2 z 2

Inzercia