Fórum » O TECHNIKE

Nikon D60

Obert.milos
2010-01-02 15:22:05+01
Zdravim. Opat mam surny problem... cistil som ten snimac a trubickou od cistica som narazil niekam na bok...a vyletela z tadial taka cierna folia..alebo krytka ...zrejme ochrana snimaca...vyzera to tam teraz tak pokrcene...da sa to vobec opravit? ...pripadne nejake kontakty na nejakeho opravara..co sa vyzna do toho?..dakujem :(

TTL
2010-01-02 17:44:06+01
Jo, vidim to aj v mojej D60, taky gumovy pasik. V D200 to nemam, takze to asi nebude take dolezite, mozno nejako suvisi s automatickym cistenim senzora. Kym ta guma neodlieta niekam do zrkadla a nie su ine poruchy, asi by som to nechal tak, ale za slovo ma neber.

Obert.milos
2010-01-02 21:33:16+01
nasiel som na to jedneho odbornika...dufam ze to da dokopy...

conan7
2010-01-02 21:39:27+01
Miloš oprav ma ked sa mýlim, ale ked si riešil problém zašpineného senzora tak si písal že jedna profesionálna fotografka má na to ´super´ riešenie a teraz máš problém z toho že si sa do toho púšťal a teraz máš na to zas ´odborníka´. prečo to neriešiš cez servis? a čo ked ten odborník aj ked náhodou nechtiac situáciu zhorší? ti povie no sorry, smola :) bol už tu jeden kutyil, kto pri výmene matnice dokafral všetko čo sa dalo a konešná cena opravy mu vyšlo cca. polovička ceny foťáku...

javelin
2010-01-02 21:57:22+01
No ale matnicu vymenil...:)))))))

javelin
2010-01-02 21:58:42+01
príspevok od: javelin
myslím zadavateľ tohoto vlákna , ak sa dobre pamätám..:)

conan7
2010-01-02 22:02:13+01
príspevok od: javelin
ja aj ked objektív vymieňam normálne sa bojím aj pozrieť sa do tej čiernej diery...a niektorí majú takú odvahu špárať sa tam...brrrrr zimomriavky :/

Obert.milos
2010-01-02 22:05:48+01
nemylis sa...fotografka bola...cistila..nemala viac casu tak tie bodky poodfukovala na kraje akurat...nechala mi ten stlaceny plyn...vadilo mi to tak som to skusil ja. no nevedel som a ani ona mi nepovedala asi nevedela ze D60 ma nejaky rezim na cistenie snimaca...keby som to vedel nic sa nestane..a tento clovek sa zevraj vyzna...volal som mu..zajtra idem za nim do NZ..uvidim co povie..dufam ze to nebude drahe. A original servis? ... ako citam tie ohlasy na original servis v prahe tak mi je doplacu a moc tomu neverim...asi tak.

Obert.milos
2010-01-02 22:08:59+01
prisaham ze v zivote sa nebudem uz v tom rypat...ani keby co bolo...

conan7
2010-01-02 22:09:24+01
príspevok od: Obert.milos
nemylis sa...fotografka bola...cistila..nemala viac casu tak tie bodky poodfukovala na kraje akurat...nechala mi ten stlaceny plyn...vadilo mi to tak som to skusil ja. no nevedel som a ani ona mi nepovedala asi nevedela ze D60 ma nejaky rezim na cistenie snimaca...keby som to vedel nic sa nestane..a tento clovek sa zevraj vyzna...volal som mu..zajtra idem za nim do NZ..uvidim co povie..dufam ze to nebude drahe. A original servis? ... ako citam tie ohlasy na original servis v prahe tak mi je doplacu a moc tomu neverim...asi tak.
no len bodaj by...ale je to z tvojej strany aj tak riskantné...napr. Karol Srnec tu už viackrát povedal, že na takéto ´opravy´ má výbavu, vzdelanie, odbornosť, náradie aj prostredie jedine autorizovaný servis a ja mu asi verím :)

Obert.milos
2010-01-02 22:16:37+01
aj tento clovek ma vybavu, ziadal zevraj aj o licenciu na servis u nikonu..aebo nieco take no nechceli mu dat..neviem no ..uvidim zajtra..napisem co a ako

TTL
2010-01-02 22:18:02+01
Este raz, preco sa na to proste nevykasles? Je to kus kumicky - bud nema ziadnu podstatnu funkciu, alebo to lepsie uz nebude. Ked v tom nechas niekoho sa rypat, moze to len zhorsit. Novu suciastku original Nikon nezozenies, tak ako to ma odbornik opravit?

Ja som si nedavno tiez zadrbal senzor (tiez v D60) a ked som ten sajrajt cistil, myslel som si ze mi cistiaca tycinka prerazi z druhej strany fotaku, tak som musel tlacit aby ta skvrna zliezla dole. Cuduj sa svete nic som nepokazil, ale KEBY, tak viem ze je to moja vlastna blbost a moje riziko - a navyse mam zopar dalsich fotakov ktore mi ho mozu nahradit, keby som to fakt posral.

Ale ak ma niekto jediny fotak na ktory neraz casto setril, tak sa v nom nema co rypat, hlavne ked je tak nesikovny - a nie to este davat dalsiemu odbornikovi na dalsie dodrbanie. Nepoucis sa?

Btw Conan7 - ten s vymienanim matnice si nakoniec poskodil zrkadlo ci ako to s nim dopadlo?

Obert.milos
2010-01-02 22:23:09+01
zapnem fotak a vypise eror...takze fotit to nebude...a nahradne diely sa daju objednat..

TTL
2010-01-02 22:27:08+01
Aha, ked pise Err tak to si asi zlikvidoval zavierku alebo zrkadlo. Zrejme zavierku, to bude asi ta folia spominas, nie ta gumka co som myslel. To sa ale obavam ze mozes fotak rovno podarovat na nahradne diely, nova zavierka stoji asi tolko co nova D60... Tak aby si neratal s dobrym vysledkom. V najhorsom sa mylim a budes sa moct tesit.

Obert.milos
2010-01-02 22:29:17+01
nemylis...volal som snim povedal to iste...je to v piip...uvidim zajtra...dik.caw

TTL
2010-01-02 22:33:50+01
Tak to je mrzute. Inak, nechcem aby to vyznelo morbidne ale onehdy som chcel experimentovat s vnutornostami mojej D60 tak by sa sikla jedna na ND... Tak keby nahodou...

conan7
2010-01-03 00:17:51+01
dobrá skúsenosť do budúcnosti... úprimná sústrasť :(

conan7
2010-01-03 00:29:15+01
Karol Srnec + info zo servisu:
Podarilo sa mi ziskat vyjadrenie servisu k oprave, ktora je samozrejme z dovodu neodbornej manipulacie, nezarucna.
´Zakaznik priniesol v fotoaparat v pondelok 26.10 s poskodenou matnicou a zlomenym drziakom matnice. Drziak matnice sme nemali na sklade, fotoaparat cakal asi tyzden na diel. Po doruceni dielu bolo zistene, ze je poskodeny aj uchyt na hranole. Zakaznik bol informovany o navyseni ceny opravy felefonicky, no nevedel sa hned vyjadrit ci si zela opravu. Po suhlase s cenou opravy bol objednany hranol tento tyzden a zakazka by mala byt dokoncena v priebehu buduceho tyzdna.´

teda všetko okolo matnice + aj hranol :)

dodo_bb
2010-01-03 01:34:37+01
No neviem, ale nemal by si si radšej kúpiť nejaký kompakt? Ten nemá ani zrkadlo, ani hranol, ani k čipu sa šroubovákom nedostaneš (či čím si to čistil) :-))))

hamlet
2010-01-03 01:47:52+01
príspevok od: dodo_bb
No neviem, ale nemal by si si radšej kúpiť nejaký kompakt? Ten nemá ani zrkadlo, ani hranol, ani k čipu sa šroubovákom nedostaneš (či čím si to čistil) :-))))
po tejto skusenosti si po kupe novej zrkadlovky minimalne pozrie do manualu sekciu cistenie, pripadne vyguuugli postup, ako spravne dostat necistotu von z tela (rozumej fotoaparatu) :)

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()