Fórum » O TECHNIKE

ZAUJIMAVE-26 GIGAPIXEL

boris-za
boris-za 2010-01-02 23:00:03+01
ako nikonista to nevravim rad ale bolo to fotene canon eos 5D marII. http://www.grafika.cz/art/df/panorama-fotografie-giganticke-rozliseni-26GB-2009.html

milos
2010-01-03 21:30:50+01
príspevok od: zipo_tn
mozem sa spytat kde si ho kupoval???
Nerád predbieham chod udalostí,cca 4 mesiace už vyvíjame naše slovenské automatické panoramatické hlavy za nižší peniaz a s lepšími parametrami.Budú dva modely: menší-nosnosť do 1kg,väčší-nosnosť do 3kg.Dúfam,že už v 2010 ich dáme na trh,ak všetko pôjde dobre.A hlavne: Made in Slovakia.

To Kveto + Martin P: A na čo je to dobré?

Nemusíš robiť gigapixelovú fotku niečoho,ak nechceš.Ide o to,že keď raz stráviš čas fotením panorámy,tak ti potom v PC dokonale sadne a soft nemá problém pospájať jednotlivé fotky,čiže sa môžeš spoľahnúť už na mieste fotenia,že to bude OK a nie strata času,či už budeš robiť jednoradové pano,alebo päťradové,alebo 20 radové,...
Samozrejme najpoužívanejším žánrom pre panorámy sú exteriéry,ale najúžasnejšie panorámy sa robia v interiéroch,to je sila!
Keď si len zoberieš cenu kvalitného superwide skla a stále sa nedostaneš cez 109° uhol záberu,tak nieje čo riešiť.Za podstatne inú cenu si kúpiš panorobota,pripevníš tam to čo máš a nakomponuješ si uhol aký chceš,1° až 360°,bez investície do superwidu,ktorý aj tak použiješ len raz za uhorský rok.A aj najdokonalejšie superwide sklo má svoje obrazové muchy,ktoré v prípade použitia panorobota odpadajú.
Testovali sme aj najlacnejšie kompakty (cca 100E) s úchvatnými výsledkami.A tie interiérové HDR!Dokonalosť sama o sebe.
Takže,tak sa to dá využiť.Doporučujem preštudovať články o pano foto,trebárs aj tu na fóre.

mpca86
2010-08-23 08:46:44+02
Dnes je 23 august, chcem sa informovať ako ste na tom vo vývoji tej automstickej panoramatickej hlavy?

milos
2010-08-24 06:15:24+02
príspevok od: mpca86
Dnes je 23 august, chcem sa informovať ako ste na tom vo vývoji tej automstickej panoramatickej hlavy?
Stroskotali sme na brzdach,nevieme zohnat motorceky,ktore dokazu zastavit 3,5 kg.Zatial.
Taky je aktualny stav.

miroolesnanik
2010-10-30 22:25:12+02
ja som si uz hlavu poskladal, je to zlepenec viac produktov ale funguje fajn. S tak velkymi foto je potom problem pri lepeni. Treba sakra vela casu, vyborny stroj a vela trpezlivosti. Ja moc casu nemam, takze vylepsovanie mojej foto zatial viazne. v popise foto je link na youtube ako som to fotil, prva verzia je tu www.gigapan.org/gigapans/48260/ fotka je lepena z 920x15megapixel usporiadanie 92stlpcov a 10riadkov ak by som ju raz dorobil na 100%, tak po vytlaceni 300dpi by mala sirku cca 30 metrov

dodo_bb
2010-10-30 23:44:58+02
Technicky nie je problém urobiť milión megapixlovú fotku (stačí DSLR, objektív 600, vhodný kopec nad mestom a nejaký ten robot na posúvanie hlavy). Treba len trošku viac peňazí a nadšenie vyrábať nezmyselné veci... Možno na zápis do Quinessovej knihy rekordov - tam, je podobných nezmyslov celá kopa :-))))
Inak páni nič nového pod slnkom - hlava nie je až tak potrebná, je možné dokopy zložiť softwarovo aj tisíce snímkov, ktoré sú snímané s prekrytom plochy a na ploche je dostatočný počet vlícovacích bodov (presne identifikovateľných bodov). Týmto spôsobom vznikajú zo satelitných snímkov mapy pre google earth, letecké snímkové mapy miest a celých štátov (tzv. ortofotomapy). Už pred desiatkami rokov takéto mapy vznikali na špeciálnych vyhodnocovacích strojoch, ktoré pracovali s leteckými negatívmi rozmeru 23 x 23 cm ...

ShaneSVK
2010-10-31 09:08:39+01
príspevok od: milos
Stroskotali sme na brzdach,nevieme zohnat motorceky,ktore dokazu zastavit 3,5 kg.Zatial.
Taky je aktualny stav.
Ake motory ste skusali nejake silnejsie krokove? Tie totiz pri kroku rovno drzanie do poslednej polohy a pracoval som zo zariadeniami ktore pracovali s par sto kilami.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()