Prvýkrát kupujem zrkadlovku. Chcela by som kvalitu, no som finančne obmedzená. Viem, že keby si kúpim používanú zrkadlovku z bazáru alebo cez inzerát, mohla by som si dovoliť lepší, normálne drahší foťák za takú istú cenu. Nie je to však riskantné? Oplatí sa to?
Ďakujem :)
Nesúhlasíš, že fotografie robí fotograf :-))) pozri si na tomto portáli kopec krásnych fotiek, urobených kompaktom... Predstav si, že aj pred 10 rokmi boli fotografi a robili skvelé fotky. Netušili o Tvojej d700, iba proste vedeli fotiť. Ale súhlasím, technickú kvalitu máš super... Môj kamoš od nás má prestížny titul QEP a dosiahol ho fotkami z D2. To je dnes možno pod úrovňou D90. Podobný titul Ti nedajú za technickú kvalitu, ale za impakt. Ten by mal byť naším cieľom :-)))
no titul QEP nebudem mat asi nikdy:-)je mi jasne ze na urcite fotky staci kompakt ak ide o vytlacky standartne do A3, fotenie rodiny a pod, ale sam vies ze sport kompaktom nenafotis, tebe to nemusim vysvetlovat:-)ja si len nadavam ze ked som zacal fotit ze som si nekupil lacnu zrkadlovku a nekupoval postupne skla, lebo do kompaktu a prislusenstva som vrazil 1500 eur a za to som mohol mat vtedy aspon D70+ nejake skla.....co uz,po vikende budem mat prechodovy filter tak ked dokaze co popisuju na nete tak sa zase posuniem o uroven vyssie a nemusim tolko nicit fotak s hdr...a k tej kvalite?
co znami masi tazko vysvetlim ze mozem mat zlate ruky, ale neda sa porovnavat svetlost pozadia ak v kostole si mozes dovolit iso 800 alebo iso 1600....
dotycnej mozem poradit ak je to mozne nech si prilozi peniaze na D90 a zakladne sklo alebo bazarovu D80....este je moznost pouzita D200 ktora sa da zohnat okolo 500 eur...
je tu jedna vyhoda pre canon a tym je pre teba ako amaterke co nema vela € na zaciatok, a to objektiv canon 50 mm 1.8. ak chces fotit len tak vikendovo tak toto je dobry zaciatok. stoji do 100 €. pre porovnanie. canon 450D(plus setak) + 50mm 1.8 vychadza okolo 650 (alza telo, ephoto objektiv), nikon D5000(plus setak) + nikon 50mm 1.8 je 800 (alza telo - ephoto objektiv). ak by si vedela vymenit telo do 2-3 rokov tak radsej kup horsie telo a nejaky lepsi objektiv. setakom sa naucis aspon co to o foteni a lepsiu fotku vytiahnes aj z tej 50ky. nikonaci maju setove objektivy kvalitnejsie.
1. z bazaru!!!!
2. Canon / Nikon --- je to uplne jedno.... ale plati ze canon vies kupit lacnejsie... taky canon 40D je super stroj a kupis aj za 400€ a k tomu svetelny tamron za 280€ a mas paradny stroj..... ked nevies ci chces canon alebo nikon tak pozeraj bazar a podla toho sa rozhodni na co bude lepsia cena.... ale cena/vykon asi to vyhra canon 40D.....
Bože môj :D Ale nie, ďakujem za rady ;) Konečne sa mi podarilo zúžiť okruh adeptov. Na Nikon D90, Canon 450 alebo 50D. Budem hľadať naj ponuku výkon/cena.
A čo sa týka tvrdenia, že fotografie robí fotograf, s tým súhlasím na 100%. Ale nechcem si kúpiť foťak, ktorý o pol rok abudem meniť.
čo zatiaľ hovoríte na C 450D + Tamron 17-50/ 2,8+ tri roky záruka = 730e
c 450D + objektiv canon EF-S 18-200 3.5 -5.6 IS - bez záruky = 650e
N90 + nikkor 18-105 VR + nový, čiže 2 roky záruka = 720 e
50D je super, ale musíš si uvedomiť že ten dodávaný sajrajt je len taká návnada aby neskúsení na to skočili, zvlášť je to nepredajné (je to taký ebay trik)- ked si vieš dohodnúť cenu aj zvlášť, tak by som bral len telo+grip+baterky (alebo spúšť)
canon 18-200 nie nie
ja dávam hlas nikonu D90...
Hovoria, že spravidla foťák nový, je to stroj, jemný a komplikovaný. Objektív aj použitý. Niečo sa ti nebude vidieť a celý čas budeš špekulovať, či to nie je nejaká chyba v tom starom foťáku. Čo sa týka kúpy z internetových obchodov, kúpil som len jeden foťák na nete. Otázka aj tak bola, kam by som ho niesol na opravu. V inom internetovom obchode som kúpil objektív, záručák bol pribalený a vypísaný z Poľska. Zostáva veriť, že v spoluprácu s obchodom by sme to nejako vyriešili. Možno by to poslali do Poľska. Tá delta z predaja zostala asi v Poľsku, prečo by to mala Pro Laika opravovať ? Je pravda, že som sa nepýtal, či by to opravili. Možno by tam bolo zavolať ako to je. A potom, nie je povedané, že každá oprava v záručnej dobe je zdarma. Až sa zistí manipulácia a prevádzka v rozpore s návodom, platí opravu užívateľ. Takže tak. Najrozumnejšie je foťák kúpiť len v kamennom obchode. Priplatím, ale zase sa to dobre predáva s papiermi zo Slovenska.
Prvé dve voľby majú nanič objektívy a ani telá nie sú porovnateľné s D90. Z týchto možností rozhodne ten NIKON. Je takmer na úrovni 50D a tie zbytočnosti okolo dvoch posledných volieb ich len predražujú.
Hovoria, že spravidla foťák nový, je to stroj, jemný a komplikovaný. Objektív aj použitý. Niečo sa ti nebude vidieť a celý čas budeš špekulovať, či to nie je nejaká chyba v tom starom foťáku. Čo sa týka kúpy z internetových obchodov, kúpil som len jeden foťák na nete. Otázka aj tak bola, kam by som ho niesol na opravu. V inom internetovom obchode som kúpil objektív, záručák bol pribalený a vypísaný z Poľska. Zostáva veriť, že v spoluprácu s obchodom by sme to nejako vyriešili. Možno by to poslali do Poľska. Tá delta z predaja zostala asi v Poľsku, prečo by to mala Pro Laika opravovať ? Je pravda, že som sa nepýtal, či by to opravili. Možno by tam bolo zavolať ako to je. A potom, nie je povedané, že každá oprava v záručnej dobe je zdarma. Až sa zistí manipulácia a prevádzka v rozpore s návodom, platí opravu užívateľ. Takže tak. Najrozumnejšie je foťák kúpiť len v kamennom obchode. Priplatím, ale zase sa to dobre predáva s papiermi zo Slovenska.
V prvej vete hovoríš, že foťák treba kúpiť nový a v poslednej už uvažuješ, že ho predáš. Ako ho chceš predať, keď ľudom radíš nekupovať staršie telá :-)))))
Bože môj :D Ale nie, ďakujem za rady ;) Konečne sa mi podarilo zúžiť okruh adeptov. Na Nikon D90, Canon 450 alebo 50D. Budem hľadať naj ponuku výkon/cena.
A čo sa týka tvrdenia, že fotografie robí fotograf, s tým súhlasím na 100%. Ale nechcem si kúpiť foťak, ktorý o pol rok abudem meniť.
Canon 50D, EF 28-135 f3,5-5,6 IS USM+ Sluneční clona +polarizační filtr karta 4GB + 2x čistící výbava + Fotobatoh Tamrac Expedition 3 + Kabelová dálková spoušť. Fotoaparát je starý 3měsíce ,,s téměř plnou zárukou = 1050
Je tam finančne rozdiel, ale myslím, že keď to stojí za to, tatina hádam ukecám :D
aj ja ako používateľ Canonu ti z tejto ponuky radím ten Nikon. Najlepší aparát je síce z tejto ponuky Canon 50D, ale to čo pridávajú k tomu je obyčajní plebs ktorý zvyšuje jeho cenu, aj keď na druhú stranu možno nie až tak výrazne ;-)
Aj ja odporúčam ale aparát nový a objektívy kľudne aj bazárové
Dovolím si tvrdiť že G11 je doplnok k profi zrkadlovke(jednak kvoli cene a druhak k vybaveniu). pre niekoho kto možno nemá ani na 40D+17-50 Tamron + dáke macro by som ako doplnok odporučal skôr A590 IS..., lebo za cenu G11 kupi použitú zrkadlovku + 2 objektívy s ktorou sa vyhra viacej a zisti čo je clona čas a komponovanie, macro. G11 na toto veľmi nie je.
Dovolím si tvrdiť že G11 je doplnok k profi zrkadlovke(jednak kvoli cene a druhak k vybaveniu). pre niekoho kto možno nemá ani na 40D+17-50 Tamron + dáke macro by som ako doplnok odporučal skôr A590 IS..., lebo za cenu G11 kupi použitú zrkadlovku + 2 objektívy s ktorou sa vyhra viacej a zisti čo je clona čas a komponovanie, macro. G11 na toto veľmi nie je.
akoze, ved to ma plny manualny rezim, skusat A, P, M si mozes skusat i na tomto aparate..
ako sa to vezme, dat za kompakt 300-400 eur si kazdy musi zvazit a odovodnit sam
:D (jasan rozumiem, len pre ilustráciu - vcera som skoro kupil statív za 700 Eur, našťastie som si predstavil predvýplatový stav a zobral Vanguard za 130E,-..)
Nový či používaný?
co znami masi tazko vysvetlim ze mozem mat zlate ruky, ale neda sa porovnavat svetlost pozadia ak v kostole si mozes dovolit iso 800 alebo iso 1600....
dotycnej mozem poradit ak je to mozne nech si prilozi peniaze na D90 a zakladne sklo alebo bazarovu D80....este je moznost pouzita D200 ktora sa da zohnat okolo 500 eur...
2. Canon / Nikon --- je to uplne jedno.... ale plati ze canon vies kupit lacnejsie... taky canon 40D je super stroj a kupis aj za 400€ a k tomu svetelny tamron za 280€ a mas paradny stroj..... ked nevies ci chces canon alebo nikon tak pozeraj bazar a podla toho sa rozhodni na co bude lepsia cena.... ale cena/vykon asi to vyhra canon 40D.....
Canon 50D EF-50mm 15,8(koupeno 23.5.09)+ EF-28-105mm 4-5,6,+ EF-100-300mm 4,5-5,6 + grip + batérie = 1040
Canon 50D, EF 28-135 f3,5-5,6 IS USM+ Sluneční clona +polarizační filtr karta 4GB + 2x čistící výbava + Fotobatoh Tamrac Expedition 3 + Kabelová dálková spoušť. Fotoaparát je starý 3měsíce ,,s téměř plnou zárukou = 1050
Je tam finančne rozdiel, ale myslím, že keď to stojí za to, tatina hádam ukecám :D
canon 18-200 nie nie
ja dávam hlas nikonu D90...
Canon 50D EF-50mm 15,8(koupeno 23.5.09)+ EF-28-105mm 4-5,6,+ EF-100-300mm 4,5-5,6 + grip + batérie = 1040
Aj ja odporúčam ale aparát nový a objektívy kľudne aj bazárové
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa