zdravim vsetkych fotografov, chcel by som sa spytat, ci ste uz niekto kupovali takto objektivy a ake mate skusenosti. Su tam obcas dobre ponuky, viete aj niekto popisat konkretnu kupu ako to doslo ako to bolo zbalene, atd. ? velmi pekne dakujem
nekupoval som este objektivy sice, ale ine veci ako filtre atd vzdy prisli v super stave nikdy nebol problem, teraz sme objednavali aj fotak ked pride dam vediet, ale myslim ze neni problem, a skus aj ebay.pl co je polsky ebay nemusis tak dlho cakat (z ameriky, hong kong, australia cca 3tyzdne)ja som to mal doma za 4 dni a z holandska ebay.nl dokonca za dva dni
Ja som kupil cez ebay hned niekolko objektivov + par fotakov pre znamych. Vecsina bola z HK a jeden z UK. Z UK som kupoval Canon 70-200 F2.8 IS USM (vsetko super), a z HK Sigma 10-20, Tamron 17-50 F2.8, Canon 50 F1.8, Canon 450D+setak a spustu dalsich drobnosti. Vsetko bolo posielane do Irska. Nemam skusenost z posielanim veci na Slovensko. Veci z HK su o par sto EUR lacnejsie ale ak ti zadrzia balik colnici tak ti naparia minimalne 19DPH a tu uz je lacnejsie kupit objektiv doma alebo v CZ (pripadne UK na ktore sa nevztahuje DPH)
Stale treba pozriet aky feedback ma seller (to je snad najdolezitejsie) + kontaktovat ho v pripade akychkolvek otazok. Ak mam o nieco vazny zaujem tak zvyknem stale nakontaktovat sellera aby som mal predstavu kedy mozem tovar cakat kolko bude postovne a hlavne ci reaguje hned alebo po 2 tyzdnoch.
ja to skusam s ebay.de, nemecki kolegovia tam nakupuju denne, niektori maju dokonca skripty co prihadzuju par sekund pred koncom aukcie sumu do urciteho limitu :) neviem ako to funguje ale videl som ze je to sikovne ;)
ja to skusam s ebay.de, nemecki kolegovia tam nakupuju denne, niektori maju dokonca skripty co prihadzuju par sekund pred koncom aukcie sumu do urciteho limitu :) neviem ako to funguje ale videl som ze je to sikovne ;)
wayne, ale neviem po nemecky, problem by bol len co sa tyka pripadnych zlozitejsich popisov napriklad vady, alebo skrabancov. Co sa tyka tych skriptov, na ebay.com je to riesene predsa tak, ze nahodim higher bid cojaviem 1000$ aj ked sucasne najvacsi bid je 350$. Ked bud koncit aukcia tak vyhram ja lebo najvyssi nedal viac ako 1000$ a keby najvyssi dal 360$ tak moja cena je 370$. Naco teda skripta na prihadzovanie ? Dikes za upozornenie, asi som ten engine zle pochopil. Pali
wayne, ale neviem po nemecky, problem by bol len co sa tyka pripadnych zlozitejsich popisov napriklad vady, alebo skrabancov. Co sa tyka tych skriptov, na ebay.com je to riesene predsa tak, ze nahodim higher bid cojaviem 1000$ aj ked sucasne najvacsi bid je 350$. Ked bud koncit aukcia tak vyhram ja lebo najvyssi nedal viac ako 1000$ a keby najvyssi dal 360$ tak moja cena je 370$. Naco teda skripta na prihadzovanie ? Dikes za upozornenie, asi som ten engine zle pochopil. Pali
ja som to videl len z rychlika asi to funguje ako popisujes co ja viem :) ja mam vyhodu ze pre mna je nemcina v podstate pracovny jazyk ale nie je to take hrozne, translate google to celkom vie :) iba obcas skomoli nazvy ;)
ja som to videl len z rychlika asi to funguje ako popisujes co ja viem :) ja mam vyhodu ze pre mna je nemcina v podstate pracovny jazyk ale nie je to take hrozne, translate google to celkom vie :) iba obcas skomoli nazvy ;)
vidis, to ma nenapadlo, skusim to :-) nemcina je ok jazyk, viem len ENG, kedze je rakusko na skok ma to serka, preco s tym nieco neurobim ? :-)))
Ono zavisi vzdy na tom ako to predajca zabali... Prisiel mi popruh na fotak zabaleny v tvrdej krabici, trikrat obaleny, ale aj zrkadlovka v papierovom pytliku :) Pocul som aj horsie historky, ale ked ma predajca dobry feedback, preco nie. Uz som dostal aj vela refundov ked nieco napr. chybalo v baleni co som si myslel ze bude.
tvoj variant : aktualna cena je 300$ das bid 1000$ ... niekto da 310$ tebe sa automaticky zvysi na 310$. ak nejaky pako pojde na 980$ kupis sa 990$ ... gartulujem :(
iny variant : aktualna cena je 300$. skript ma nastavene maximum a sleduje do poslednych sekund prihadzovanie. ak je dosiahnuta cena nizsia ako tvoje maximum prihodi ... mozno kupis za 310$, mozno za 320$ ... mozno za 1000$
co sa ti zda (z hladiska ekonomickeho) vyhodnejsie?
k teme : kupil som cez eBay zopar objektivov (aj profi 2.8) a aj fotakov (DSLR, SLR). vsetko bez problemov, vcitane reklamacii, resp. nedodaneho tovaru ... platim len cez PayPal ... celkovy pocet nakupov > 80
ved ano, mne sa zda ze si napisal to iste ako ja. Horny pripad, dam 1000 MAX BID pritom je sucasny 300, pako da 310 ja vyhram za 320 a hotovo. Ak da 990 a moj max je 1000 tak s tym ze som ho tam dal lebo to je strop ktory chcem dat.
Tvoj pripad je rovnaky akurat zbytocne robit script, ked na ebay mas normalny BID ale aj MAX BID, ktory neznamena ze ked dam max 1000 a on da 300, vyhravam za 1000. Ak som to spravne pochopil v navode ebayu. Je tam dokonca priklad.
Ostatne dakujem, cez paypal som uz kupoval, nie vsak z ebayu. Dik Pali
Zdravim, tiez som uz zopar veci kupil cez ebay, uz predtym tu bolo vlakno ohladom cla z USA. Neviem, ako to ma zabezpecene ebay, ale nikdy som ziadne clo neplatil zo statov, ci som mal stastie, neviem. Ohladom bidovania na ebay, suhlasim s mrcom, svojou najvyssou cenou zbytocne navysujes koncovu sumu, pretoze ona vzdy zvysi sumu po prihodeni ineho. Ja si vzdy pockam do poslednych sekund a potom dam sumu ovela vyssiu, aka bola posledna. System ta nepusti dalej, len o pozadovane zvysenie. Zatial sa mi to vzdy osvedcilo. To je moja skusenost. Zdar
neeeeee .... cena je 300$. naco by pako daval 990$. da 310 a tesi sa ... tvoj skript (alebo ty) das v poslednej sekunde 320 ... takto to funguje. tak ako ty prihadzuju len total pakovia ... sorrac vollac ;-)
citaj TU - http://pages.ebay.com/help/buy/automatic-bidding.html, tam to mas v zltom ramceku. Bod 2. laura da maximalnu ponuku ktoru iny nevidia 15, tom zvysi na 12 a system laure zvysi na 12.50 teda o 50 centov, pritom dala maximalnu 15. Takze neplati nic navyse, ten krok o 0.50 je minimum. Ak sa jedna o desiatky, stovky to je uz variabilne. Preto sa znova pytam naco skripty ? nechapem to
napisal som do fora, sorry zabudol som kliknut reagovat, pozri to. Ak sa nemylim to co som ti pisal riesi to, aby ludia nerobili scripty. Vyhoda je ta ze kupujuci navysuju a system im okamzite hlasi ze slaba cena ze niekto ma vyssiu. Takze scripty netreba. Navyse, ked dam cenu 800 co je pre mna maximum, ak niekto vyhra za 810 ma to neserka lebo je to viac o 10 ak moje maximum. Takze ma ani nema co mrziet
napisal som do fora, sorry zabudol som kliknut reagovat, pozri to. Ak sa nemylim to co som ti pisal riesi to, aby ludia nerobili scripty. Vyhoda je ta ze kupujuci navysuju a system im okamzite hlasi ze slaba cena ze niekto ma vyssiu. Takze scripty netreba. Navyse, ked dam cenu 800 co je pre mna maximum, ak niekto vyhra za 810 ma to neserka lebo je to viac o 10 ak moje maximum. Takze ma ani nema co mrziet
stale si mimo jak jedla
... ak je cena 300 a ty das 1000 tak ti kludne niekdo bude pridavat az do 990 (lebo moze a chce a je zjavne rovnaky pako ako ty ;-))) a ty vydrazis za 1000.
... ak je cena 300 a ty cakas do poslednej chvile (a posledna cena je napr. 320) tak das 1000 a vydrazis za 330 ... lebo ta uz nikto neprebije
... a este k tej tvojej maximalnej cene ... nastastie existuju ludia co su ochotni nakupovat za ´svoju maxinmalnu cenu´ (nielen na eBay) ... len vdaka nim mam (nielen ja) dost prostriedkov na kopec nakupov za rozumnu cenu ;-)))
polopate proste ide o to ze ebay prihadzuje hned ako niekto iny prida viac a script caka az na koniec aukcie a az vtedy prihodi
aha, to je uz lepsie vysvetlenie kde je rozdiel. Vies, ide mi o peniaze lebo chcem cez ebay kupovat, preto je pre mna dolezite vsetko okolo toho. Dikes,
kupa objektivov z EBAY.COM
Stale treba pozriet aky feedback ma seller (to je snad najdolezitejsie) + kontaktovat ho v pripade akychkolvek otazok. Ak mam o nieco vazny zaujem tak zvyknem stale nakontaktovat sellera aby som mal predstavu kedy mozem tovar cakat kolko bude postovne a hlavne ci reaguje hned alebo po 2 tyzdnoch.
iny variant : aktualna cena je 300$. skript ma nastavene maximum a sleduje do poslednych sekund prihadzovanie. ak je dosiahnuta cena nizsia ako tvoje maximum prihodi ... mozno kupis za 310$, mozno za 320$ ... mozno za 1000$
co sa ti zda (z hladiska ekonomickeho) vyhodnejsie?
k teme : kupil som cez eBay zopar objektivov (aj profi 2.8) a aj fotakov (DSLR, SLR). vsetko bez problemov, vcitane reklamacii, resp. nedodaneho tovaru ... platim len cez PayPal ... celkovy pocet nakupov > 80
Tvoj pripad je rovnaky akurat zbytocne robit script, ked na ebay mas normalny BID ale aj MAX BID, ktory neznamena ze ked dam max 1000 a on da 300, vyhravam za 1000. Ak som to spravne pochopil v navode ebayu. Je tam dokonca priklad.
Ostatne dakujem, cez paypal som uz kupoval, nie vsak z ebayu. Dik Pali
http://kenrockwell.com/tech/ebay/index.htm
... ak je cena 300 a ty das 1000 tak ti kludne niekdo bude pridavat az do 990 (lebo moze a chce a je zjavne rovnaky pako ako ty ;-))) a ty vydrazis za 1000.
... ak je cena 300 a ty cakas do poslednej chvile (a posledna cena je napr. 320) tak das 1000 a vydrazis za 330 ... lebo ta uz nikto neprebije
to mrco > vidis, tiez si to mohol takto napisat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa