chcel by som si kupit novy fotak. zacal som fotit s nikon d40 a neskor d80 chvilu..d80 bol len pozicany...teraz by som si chcel kupit vlastny fotak ale uz pokrocilejsi ako d40...zaoberam sa skor fotenim akcii ako stuzkove,diskoteky..ale aj priroda atd...ale zrejme sa skor budem zameriavat na ludi a akcie..cize ludi v pohybe...zaklady fotografovania uz mam za sebou..a mam skusenosti aj s vyssimi triedami ako su u nikonu d40 a d80...a hladam nieco ako d90/ canon 50d/ atd...
Toto je môj pohľad na to medzi čím sa rozhoduješ. Nikon D90 celkom slušný foťák no myslím si že kvôli cene bude ťahať za kratší koniec, ale sklamať nesklame. Dal by som možno pozor na to že Nikon ho už má vraj nahradiť niečim novším. Nikon D300s dobrý aparát len podľa mňa je to len taká slabá záplata za nevydanú D400. Canon 50D je fajn fotoaparát teraz za veľmi priaznivú cenu ( momentálne si myslím že pomer cena výkon nemá konkurenta ). Canon 7D je taká čerešnička na torte, špičkový aparát no ktorý si už potrpí na kvalitné sklá ( 7D je taká malá veľká revolúcia u Canon ), čakaj hodne vysokú investíciu do skiel
kedze si uz taky skuseny tak vies ze ti hrozia ovce ale ja som zhovievavy tak ta posetrim a odpoviem v sktatke: nikon D90 + nikkor 16-85 + blesk SB 600..!
Jakub, kedže si pokročilý fotograf, doporučujem pre popísané použitie telo NIKON D300s (+ grip, je to veľká výhoda), objektív NIKON 17-55/2,8 DX a systémový blesk SB-900. K tomu by si si ešte mohol dokúpiť NIKON 50/1,4 a NIKON 35/1,8 DX na zachytenie atmosféry akcie bez použitia blesku. To by bola slušná zostava na Tvoje potreby a nebol by to NIKON D90... Na spracovanie fotiek by stačil možno ZONER 12, ale ak robíš komplexnejšie úpravy foto a fotografuješ v RAW formáte, doporučujem Photoshop CS4... V ponuke CANON sa nevyznám, ale oslov Paliho Strháka (má tu na ephoto nick Strhak), ten Ti rýchlo vyšpecifikuje podobnú zostavu od Canonu...
pekne rady..ale ako chudobny student som dost cenovo obmedzeny.. ja som sa aj rozhodoval medzi d90 a 50d a aj d300 bolo v myslienkach.... ale stale ta cena...a potom dvaja znamy co mali s canon 50d skusenosti hovoril ize pri fotani do raw ma problemy so zaostrovanim..neviem presne o aku chybu ide
Pali, som pomalý :-))))) Musím začať chodiť na kurzy strojopisu
tri minúty, tri minúty, vidíš koľko sa toho dá stihnúť za tri minúty. Napríklad predbehnúť Doda ;-)))
K tej zostave čo si ti dal konkurent by bol 7D + 27-70mm f/2,8 L + blesk 580EX II s cenou o trochu nižšou ako podobná zostava u Nikon ( ale len cca 100€ tam lieta takže je to jedno )
v tvojom popise chyba jedna dolezita vec.. aku sumu chces investovat..??! je to naozaj dolezite lebo o chvilu pride ´jake´ a ten navrhne D700 24-70 a 70-200 to uz si na sume cez 5000€..
pekne rady..ale ako chudobny student som dost cenovo obmedzeny.. ja som sa aj rozhodoval medzi d90 a 50d a aj d300 bolo v myslienkach.... ale stale ta cena...a potom dvaja znamy co mali s canon 50d skusenosti hovoril ize pri fotani do raw ma problemy so zaostrovanim..neviem presne o aku chybu ide
čoooooooooooooooo že som si nevšimol, povedz známym že nech navštívia servis ;-)
Predávame tie aparáty a že by boli dáke reklamácie nemôžem povedať, no idem hneť zaklepať o stôl
fotoroman.cz studuj a studuj a studuj a ..............
ok tak to ste ma ukludnili ze s tym niesu problemy :) ....a jedna taka otazka d90/500d ??? 1000eur by som chcel na zaciatok investovat...necakam za to velke divadlo :P
ok tak to ste ma ukludnili ze s tym niesu problemy :) ....a jedna taka otazka d90/500d ??? 1000eur by som chcel na zaciatok investovat...necakam za to velke divadlo :P
...tieto aparáty nejde porovnávať....taktiež nemožno porovnávať D90 a 50D,...taktiež nemožno porovnávať 50D a D300s,.....taktiež nemožno porovnávať D300s a 7D.....a taktiež nemožno porovnávať 7D a D700......
...v týchto aparátoch je vždy rozdiel 1/2 triedy...
skús bazárovú 50D a objektív EF 17-40/4,0 L USM to by ti malo na dlho stačiť a vmestíš sa možno aj do toho limitu, ak chceš nové z obchodu potom 500D + EF-S 18-55 IS + blesk Speedlite 430 EX II máš to oboje nové a tam ti ešte zvýši na pamäťovú kartu a možno aj dáku kapsu
...tieto aparáty nejde porovnávať....taktiež nemožno porovnávať D90 a 50D,...taktiež nemožno porovnávať 50D a D300s,.....taktiež nemožno porovnávať D300s a 7D.....a taktiež nemožno porovnávať 7D a D700......
nerozumiem prečo by nešlo porovnávať D300s s 7D keďže Canon ho spravil ako priameho konkurenta D300s. To je jedna z mala dvojíc čo sa dá porovnať :-)
Trochu si ma zmiatol, píšeš, že fotografuješ stužkové a a iné akcie - 1000€ zarobíš na dvoch troch podobných akciách za dva tri víkendy...
nerozumiem prečo by nešlo porovnávať D300s s 7D keďže Canon ho spravil ako priameho konkurenta D300s. To je jedna z mala dvojíc čo sa dá porovnať :-)
...no budiž....v týchto dvoch to porovnanie je ozaj možné... (pôvodne som myslel, že je v 7D APS-H s 1.3 cropom)...preto sa my to zdalo neporovnateľné:)...
...musím doštudovať technické data canona.....(poznaj svojho nepriateľa):DD
Trochu si ma zmiatol, píšeš, že fotografuješ stužkové a a iné akcie - 1000€ zarobíš na dvoch troch podobných akciách za dva tri víkendy...
Dodo dneska sa stužkové fotia zadarmo alebo za 50€ ( nielen stužkové, svadby si už mladomanželia nafotia kompaktom a na akciu zavolajú kamaráta ) a aj preto je slovenská fotografia tam kde je :-(((
Dodo dneska sa stužkové fotia zadarmo alebo za 50€ ( nielen stužkové, svadby si už mladomanželia nafotia kompaktom a na akciu zavolajú kamaráta ) a aj preto je slovenská fotografia tam kde je :-(((
su ludia co si za to pytaju aj 200 eur..ale to ti uz nikto nezoberie lebo rodicia si nosia vlastne fotaciky a deticky tym pofotia....
Pomoc pri kupe-mierne pokrocily
K tej zostave čo si ti dal konkurent by bol 7D + 27-70mm f/2,8 L + blesk 580EX II s cenou o trochu nižšou ako podobná zostava u Nikon ( ale len cca 100€ tam lieta takže je to jedno )
Predávame tie aparáty a že by boli dáke reklamácie nemôžem povedať, no idem hneť zaklepať o stôl
...musím doštudovať technické data canona.....(poznaj svojho nepriateľa):DD
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa