Ahojte
Možno rozbúrim vodu u zarytých nákupcov na Slovensku, ale nevadí:-)
Zaujímalo by ma ak niekto kupuje cez Ebay, tak u akých predajcov (foto)?
Ide hľavne o spoľhlivosť a kvalitu výrobkov (funkčnosť)
Prosím neukameňujte ma :-DD
ja som hovoril o vyrobnych nakladoch. nehovoril som nic o marketingu, distribuciu a podobne. spozoringu roznych podujati. nikdy som sice z autami nerobil, ale predpokladam minimaklne 50 percentny rabat na predajni a mozno to jej aj 100 a viac percent. tu uz aky vznikne rozdiel na cene. nehovoriac odalsich veciach
asi sa nechapeme, do vyrobnej ceny musis ratat napriklad aj dizajnerov, co makali na dizajne auta, jednotlivych dielov atd... taktiez si automobilka nevyraba vsetky suciastky sama, ale ich sklada od roznych dodavatelov, nemozes povedat, ze vyrobna cena auta je 1000eur, mozno myslis cenu materialu, ale takto to nefunguje. Rabat ma predajni nie je urcite 100%, na to zabudni, pretoze predaj aut je rieseny cez distributorov, dokonca aj automobilky maju rozne ceny pre roznych distributorov v rozncyh krajinach, podla toho ake podmienky si zjednaju (kupna sila atd...) Pracoval som v automobilke niekolko rokov na IT, takze viem aka je vyrobna cena auta a mozem Ta ubezpecit, ze je to daleko od Tvojich predstav o 1000 eurach, aj ked pocitam len cenu materialu...
asi sa nechapeme, do vyrobnej ceny musis ratat napriklad aj dizajnerov, co makali na dizajne auta, jednotlivych dielov atd... taktiez si automobilka nevyraba vsetky suciastky sama, ale ich sklada od roznych dodavatelov, nemozes povedat, ze vyrobna cena auta je 1000eur, mozno myslis cenu materialu, ale takto to nefunguje. Rabat ma predajni nie je urcite 100%, na to zabudni, pretoze predaj aut je rieseny cez distributorov, dokonca aj automobilky maju rozne ceny pre roznych distributorov v rozncyh krajinach, podla toho ake podmienky si zjednaju (kupna sila atd...) Pracoval som v automobilke niekolko rokov na IT, takze viem aka je vyrobna cena auta a mozem Ta ubezpecit, ze je to daleko od Tvojich predstav o 1000 eurach, aj ked pocitam len cenu materialu...
ok, 1005 som prehonil, ako som pisal, neviem ako to je s predajom aut a rabatom, myslel som, ze to moze byt ako u ineho spotrebneho tovaru.
Inak elektronika alebo fototechnika sa bezne predava s marzou 3%. Oblecenie alebo sportovy tovar sa bezne predava s marzou 100%. Takze neviem aku marzu si myslel u spotrebneho tovaru. Co komodita, to ine marze.
clanok som cital v plus 7 dni, neviem ktorom, hlavne sa tam pisalo oznackach ako louis vuitton, gucci a podobne. Nebudem tvrdit, ze to je na 100%, len predavam ako som kupil, ale ked sa nad tym zamyslis, tak to nie je nerealne. ci sa robi na tri smeny alebo nie, vrcholovy manazment na nocne nechodi. ale aj tak sa urcite da nieco v tej istej kvalite vyrobit aj inde, pri znackovych veciach sa proste plati za znacku. vyrobna cena je minimum. napriklad som sa musel pousmiat, ked som tu cital debatu o tom, ze skla su take drahe, lebo je vysoka cena skla, z ktoreho sa objektivy vyrabaju. (neviem teraz ako sa vola. blbost, proste maju firmy cenovu politiku, a tak si to drzia. priklad. cena vyroby sirupov coca coly, ked som mal bar bola 1 sk. predaval sa za 1500sk 5 litrtove balenie. minule niekde vraveli, ze cena vyroby auta je asi 1000 euro, za kolko sa predva? dokazat tto samozrejme nemozem
Ak je to y fabriky, kde cez deň robia originál a v noci fejk, nie je to fejk, ale kradnutý tovar, predaný načierno. Rovnako aj tu sa dá kúpiť klima do Golfu za "500", ukradli kamión s LCD Samsungami, kde sa predá? Asi nie cez Ebay, ale cena bude "fejkovo originálna" Mýlim sa?
Nakupujem z Číny cez dealextreme, doplnky a hlúposti, vždy bez colnodaňových poplatkov. Ale dal som si poslať RC hračku z iného obchodu a sám predajca má priamo v objednávkovom formulári položku "upravená cena na faktúre". A platil som všetkého dohromady okolo 15 €.
Co sa spokojnosti s kvalitou týka, striedavo oblačno, ale v podstate nič vyslovene negatívne.
ja som hovoril o vyrobnych nakladoch. nehovoril som nic o marketingu, distribuciu a podobne. spozoringu roznych podujati. nikdy som sice z autami nerobil, ale predpokladam minimaklne 50 percentny rabat na predajni a mozno to jej aj 100 a viac percent. tu uz aky vznikne rozdiel na cene. nehovoriac odalsich veciach
pri napr: autach .. je marza zavisla od "velkosti / cene" auta ... cim lacnejsie auto tym mensia marza ale preda sa ich viac ... a opacne ... cim drahsie tym vyzsia marza ale preda sa menej .. od 3-6% az po 40-60% ... pre vyrobcu ...
... ale k samotnej vyrobnej cene musis zaratat vypocitane naklady na vyvoj samotneho auta s prisposobenim technoloogii (odladenie software, testy, crashtesty a ine) a aj vyvoj "novych" tecchnoloogii ... ktorych cena sa rozpocita na odhadovany / naplanovany vyrobeny pocet kusov pocas dopredu dohodnutej produkcie ... napr. 3-5 rokov ... a tie sumy su radovo v milionoch Euro .... kedze len jeden crash test v predseriovej faze moze stat aj 1mil Euro, zmena kontury plechu pocas vyroby moze stat aj 100-200 tisic Euro ... k tomu si zarataj marzu importerov, marzu Dealerov ... a zistis preco "priame" vyrobne naklady na auto su 1.000-2.000€ a predajna cena je 10.000 - 12.000€
a vzdy plati ze entry veci udrzuju zamestnanost ale zaraba sa na profy ...
======= aha, ale keby platila tato teoria, tak by som si mohol dat poslat auto z USA cez UK do SK a tiez by som nic neplatil. Ci mylim sa? =======
jasne ze sa nemylis : das si poslat auto z USA do UK, prides tam, spravis europsku homologizaciu so vsetkym co k tomu suvisi a v Kralovstve to nevybavis "tak ako sa to da u nas" v Presove na colnom, zaplatis clo, VAT (=DPH) a dovozne poplatky v Anglicku, potom si ho z Anglicka nechas poslat na Slovensko a straaaaaaaasne sa mozes tesit ako si usetril slovenske poplatky plus este nezabudni ze budes mat problemy s prihlasenim, pretoze auto nebude mat 17miestne VIN vyrazene na karoserii plus sa na neho bude kazdy pozerat ako na "anglicaka".
Veselo do toho !!
preco by auto predavane v USA nemalo mat 17VIN ... ?
Radšej niekto poraďte, ako teda najvýhodnejšie kúpiť tento produkt http://www.ebay.co.uk/itm/Lowepro-Toploader-Pro-75-AW-Camera-Carry-Shoulder-Bag-All-Weather-Cover-for-DSLR-/130766611095?pt=US_Camera_Cases_Bags&hash=item1e724c2297&_uhb=1#shId
proste to objednaj a basta ... nic neries ... pri tomto produkte ti tam hodi 10USD cena a colnik nebude nic riesit ...
Fake pochadzajuci z tej istej fabriky ako original som este v zivote nevidel. Ak mas link na nejake fejky, ktore su vlastne originalom, hod sem link, objednam si. Ja som sa zatial stretol iba s fejkami, ktore boli kvalitou podstatne horsie ako original: pamatova karta Sandisk, filter Hoya, sluchatka Sony Ericsson, puzdro na objektiv Lowepro. Tieto vyrobky som kupoval cez eBay a az doma som zistil, ze su to fejky. Pritom to predavali predajcovia s dobrym hodnotenim.
... Fejk je napodobenina vyrobku vyrobena niekde inde ... za ucelom "okopirovania" s oznacenim ako original ... v cine fabriky zamerne vyrabaju nadprodukciu, ktoru potom predavaju za zlomok ceny ... preto sa ti moze stat ze v cine kupis Hugo Boss oblek priamo z predajne vo vyrobnom zavode za zlomok ceny .. len musi ratat stym ze sa moze jednat o vyradeny tovar z dvovodu malej chyby, ktoru by odberatel neakceptoval (odtien farby na malom kusku latky odlisny, nepresny sev, atd...) takzvany druhotriedny tovar .... ale stale sa jedna nejedna o fejk ale o original ... ... krajcir ti na mieru za paar € vyroby kvalitne kosele, obleky z kvaliitnych latok ... a este ti da na vyber aku znacku tam chces mat ... druha vec je ze zoberies k "hodinarovi" obrazok hodiniek a on ti do paar dni vyrobi kopiu "fejk"
.... len pozor pokial ti pride na colnicu kabelka, oblek s obrendovanym tovarom ... moze sa stat ze budu chciet nielen dokladovat cenu kvoli zaplateniu cla a dph ale aj dokladovat pravost vyrobku ... a moze sa lahko stat ze bude oznaceny ako fajk a zhabany a nasledne spaleny ...
Inak elektronika alebo fototechnika sa bezne predava s marzou 3%. Oblecenie alebo sportovy tovar sa bezne predava s marzou 100%. Takze neviem aku marzu si myslel u spotrebneho tovaru. Co komodita, to ine marze.
naviem, aka je marza pri fototechnike, ale 3% sa zda malo, ale to by sa mohli vyjadrit ty, ktori tu fototechniku predavaju. Ja robim v online obchode s domacimi potrebami a marze su okolo 100% a to este predavame acnejsie, ako odporuca vyrobca
Ja myslim,ze je rozdiel ak ides kupit Nikon D800 alebo puzdro na UV filter cez ebay....v tejto brandzi ide 90% tovaru cez Honkg Kong. Globalnych ebay photo predajcov ani nepoznam. Myslim, ze ti na tomto fore napise odpoved 15tis ludi, ale ak pojdes kupovat konkretnu vec, nebude to velmi platne.
naviem, aka je marza pri fototechnike, ale 3% sa zda malo, ale to by sa mohli vyjadrit ty, ktori tu fototechniku predavaju. Ja robim v online obchode s domacimi potrebami a marze su okolo 100% a to este predavame acnejsie, ako odporuca vyrobca
Zrkadlovky, objektivy, blesky - 3% je bezna marza. To iste TV, PC, notebooky, tablety. Teda pokial sa bavime a najlacnejsich obchodoch podla heureka.sk
Takze mozem potvrdit, ze objektiv dorazil bez ujmy a funguje skvele Taktiez mozem odporucit predajcu na ebay - DZONE2 Zatial uplne bez problemov. Ma cca najnizsie ceny vratane postovneho. Drahsie veci zasiela expresnymi zasielkami, takze to mate doma za par dni
Predajcovia na Ebay
Pracoval som v automobilke niekolko rokov na IT, takze viem aka je vyrobna cena auta a mozem Ta ubezpecit, ze je to daleko od Tvojich predstav o 1000 eurach, aj ked pocitam len cenu materialu...
Pracoval som v automobilke niekolko rokov na IT, takze viem aka je vyrobna cena auta a mozem Ta ubezpecit, ze je to daleko od Tvojich predstav o 1000 eurach, aj ked pocitam len cenu materialu...
marza - prirazka predajcu
Mýlim sa?
Ale dal som si poslať RC hračku z iného obchodu a sám predajca má priamo v objednávkovom formulári položku "upravená cena na faktúre". A platil som všetkého dohromady okolo 15 €.
Co sa spokojnosti s kvalitou týka, striedavo oblačno, ale v podstate nič vyslovene negatívne.
od 3-6% az po 40-60% ... pre vyrobcu ...
... ale k samotnej vyrobnej cene musis zaratat vypocitane naklady na vyvoj samotneho auta s prisposobenim technoloogii (odladenie software, testy, crashtesty a ine) a aj vyvoj "novych" tecchnoloogii ... ktorych cena sa rozpocita na odhadovany / naplanovany vyrobeny pocet kusov pocas dopredu dohodnutej produkcie ... napr. 3-5 rokov ... a tie sumy su radovo v milionoch Euro
.... kedze len jeden crash test v predseriovej faze moze stat aj 1mil Euro, zmena kontury plechu pocas vyroby moze stat aj 100-200 tisic Euro
... k tomu si zarataj marzu importerov, marzu Dealerov ... a zistis preco "priame" vyrobne naklady na auto su 1.000-2.000€ a predajna cena je 10.000 - 12.000€
a vzdy plati ze entry veci udrzuju zamestnanost ale zaraba sa na profy ...
aha, ale keby platila tato teoria, tak by som si mohol dat poslat auto z USA cez UK do SK a tiez by som nic neplatil. Ci mylim sa?
=======
jasne ze sa nemylis : das si poslat auto z USA do UK, prides tam, spravis europsku homologizaciu so vsetkym co k tomu suvisi a v Kralovstve to nevybavis "tak ako sa to da u nas" v Presove na colnom, zaplatis clo, VAT (=DPH) a dovozne poplatky v Anglicku, potom si ho z Anglicka nechas poslat na Slovensko a straaaaaaaasne sa mozes tesit ako si usetril slovenske poplatky
Veselo do toho !!
... v cine fabriky zamerne vyrabaju nadprodukciu, ktoru potom predavaju za zlomok ceny ... preto sa ti moze stat ze v cine kupis Hugo Boss oblek priamo z predajne vo vyrobnom zavode za zlomok ceny .. len musi ratat stym ze sa moze jednat o vyradeny tovar z dvovodu malej chyby, ktoru by odberatel neakceptoval (odtien farby na malom kusku latky odlisny, nepresny sev, atd...) takzvany druhotriedny tovar .... ale stale sa jedna nejedna o fejk ale o original ...
... krajcir ti na mieru za paar € vyroby kvalitne kosele, obleky z kvaliitnych latok ... a este ti da na vyber aku znacku tam chces mat
... druha vec je ze zoberies k "hodinarovi" obrazok hodiniek a on ti do paar dni vyrobi kopiu "fejk"
.... len pozor pokial ti pride na colnicu kabelka, oblek s obrendovanym tovarom ... moze sa stat ze budu chciet nielen dokladovat cenu kvoli zaplateniu cla a dph ale aj dokladovat pravost vyrobku ... a moze sa lahko stat ze bude oznaceny ako fajk a zhabany a nasledne spaleny ...
marza - prirazka predajcu
Ja robim v online obchode s domacimi potrebami a marze su okolo 100% a to este predavame acnejsie, ako odporuca vyrobca
Ja robim v online obchode s domacimi potrebami a marze su okolo 100% a to este predavame acnejsie, ako odporuca vyrobca
To iste TV, PC, notebooky, tablety. Teda pokial sa bavime a najlacnejsich obchodoch podla heureka.sk
Taktiez mozem odporucit predajcu na ebay - DZONE2
Zatial uplne bez problemov. Ma cca najnizsie ceny vratane postovneho. Drahsie veci zasiela expresnymi zasielkami, takze to mate doma za par dni
co na to hovorite? nekupovali ste to niekto?
co na to hovorite? nekupovali ste to niekto?
Predajca by Ti mal poskytnut tuto informaciu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa