Ahoj ludia,rad by som sa este pred kupou poradil aby boucer od lumiquest si poriadit pre nikon SB-600,ci Pocket Bouncer alebo Midi Bouncer ,na velkosti mi v podstate nezalezi a je mi aj jasne ze cim vacsi zdroj svetla tym jemnejsie tiene ale som neisty ked vyrobca uvadza ze MidiBoucer je pre velke profiblesky,tak aby nebol az moc velky,tak ak mate s tym nekto skusenost,a ten isty problem mam aj medzi Ultrasoft a Big Bounce
dik za odpoved :)
Mozem sa ta opytat, na co to chces ? Ale poradim ti - nekupuj ziadny. Vyhodene peniaze. Ked si urobis vlastny z papiera, ma to rovnaky efekt (cize minimalny) a zadarmo. Za kusok papiera vyhodit 20-30€, no neviem...
Ahoj. Mam SB600 a pouzivam Lumiquest Softbox a Ultrasoft http://www.photonet.sk/shop/lumiquest/c_20.html Softbox pouzivam castejsie. Nie je to z papiera, ale z plastu, kvalitneho. Da sa to pekne skladat, nezabera skoro ziadne miesto v batohu. Ak nechces lepit velcro pasku na blesk, kup si extra strap. Ja som to nalepil na blesk... Myslim si, ze papier by Lumiquest nenahradil.
Stale si nenapisal, preco to vlastne chces. Lebo podla mna su tieto softboxy a bouncre len vyhodene peniaze. Treba odrazat od stropu a trosku prisvietit kartickou, ked to nie je mozne tak velke iso a bez blesku. Ak uz ozaj treba napriamo blesk, tak bouncer moc nepomoze, ten efekt je fakt zanedbatelny, ta plocha nie je stale dostatocne velka.
Ja som kedysi puzival toto - http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250561966688 velmi sikovna vec. Je to odrazka a difuzer v jednom, takze funguje ako vacsi bouncer. Celkom by som odporucal kupit toto a ked uvidis ze nestaci, budes asi potrebovat vacsi softbox.
Stale si nenapisal, preco to vlastne chces. Lebo podla mna su tieto softboxy a bouncre len vyhodene peniaze. Treba odrazat od stropu a trosku prisvietit kartickou, ked to nie je mozne tak velke iso a bez blesku. Ak uz ozaj treba napriamo blesk, tak bouncer moc nepomoze, ten efekt je fakt zanedbatelny, ta plocha nie je stale dostatocne velka.
Naopak efekt je dost vyrazny aj tou hrackou co som linkol vyssie. Navyse blesk sa pouziva aj v exterieri na presvetlenie tienov a tam je nieco na difuznutie svetla takisto vhodne.
Ten ucinok tychto srand skutocne nie je bohvie aky. Zmysel by som videl akurat v systeme 80-20. Tie male softboxiky su pouzitelne akurat tak na makro. Je to dane tym ze ich plocha je stale moc mala presne ako pise Jarosujo.
Od kedy som skusil difuzny dazdnik a normalny softbox pre systemovy blesk tak tieto difuzery odpocivaju v pokoji v sufliku.
BigBounce som chcel na portrety a MidiBouncer na miesta kde su vysoke stropy napr ked fotim ordine oslavy v restauraciach,a bohuzial SB-600 karticku nema a vyssie iso neprichadza moc v uvahu na D40, do tych 800 je to este znesitelny sum
ja by som sa chcel spytat trochu mimo temu, na youtube by som rad pozrel videa ako pouzivat blesk/odrazku/dif.dazdniky v exterieri, vedeli by ste mi poradit? dakujem
Pre domacich kutilov: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=749 a link na sablonu: uloz.to/689728/softbox.bmp alebo v nahlade.
Nech si vyberie cokolvek, tak to fungovat nebude - pokial to nebude mat aspon velkost tej malej odraznej dosky. A to neviem, ako by si taky bouncer pripevnil na blesk. Ja mam doma vyrobeny a dost velky a rozdiel je zanedbatelny. Ak chces fotit portrety, vo vnutri potrebujes klasicke softboxy/dazdniky a vonku skor odrazne dosky.
Jediny vyznam tychto veciciek na blesk vidim vtedy, ked chces zmenit farbu blesku.
suhlasim. mam aj Lasolite 60x60. nakoniec, kupil som ho na zaklade tvojich odporucani tu na fore. ale rozkladat softbox alebo dazdnik napr. na chalupe, ked je tam partia, alebo niekde kde je viac ludi sa mi zda neprakticke. softbox alebo dazdnik je super ked mas cas sa s fotenim pohrat. toto riesenie s Lumiquestom je dobre, mobilne. jasne ze to nenahradi softbox alebo dazdnik.
Ano aj ked nie som profik a svadby fotim len osobam mne blizkym, na poslednych dvoch oslavach som sa prepletal medzi svadobcanmi s dazdnikom alebo softboxom na stative. A aby toho nebolo malo pouzival som dokonca dalsi blesk na nasvetlovanie vlasov pripadne pozadia. V praxi to vyzeralo tak ze SB900 som mal na tele. Dalsi blesk s dazdnikom na parkete a treti odzadu pripraveny ako kontra. Podarilo sa mi tak nafotit kopec dobrych fotiek a tancujuci svadobcania nemali nikdy problem zavrtiet sa a zapozovat predo mnou. No a v takychto pripadoch pride vhod aj velmi dobre ovladanie SB900 na ktorej sa da behom sekundy menit, pracovny mod a prepinat medzi bleskom/master/remote.
Vela ludi totiz naleti videam na youtube, kde ukazuju difuzery (tie plastove priehladne blbosti, co sa nasadia na blesk - napr. Lightsphere). Potom si zavola modelku, odfoti ju a potom ju odfoti znova bez difuzeru ale s bleskom napriamo. Samozrejme, ze s difuzerom je to krajsie, pretoze ten posle svetlo nie len rovno ale do vsetkych stran, takze sa to pekne poodraza od stien. Rovnaky efekt vsak dosiahnem aj tym, ked budem odrazat (bez difuzeru) od stropu a dosvetlim dostickou/vizitkou na gumicke. To uz ale dany clovek na videu nerobi, lebo by ho kazdy poslal niekam. Takisto nerobia tieto porovnavania na miestach, kde steny nie su alebo su prilis daleko, pretoze by bol efekt nulovy.
Aky boucer k SB-600 ?
Plastova podlozka z papiernictva + samolepiaca matna cierna tapeta.
Cena: par centov :)
http://www.mini-max.sk/product.php?id=836
je to vyrobené tiež s plastu a montuje sa to na blesk pomocou suchých zipsov..
nič tam nelepíš..
Od kedy som skusil difuzny dazdnik a normalny softbox pre systemovy blesk tak tieto difuzery odpocivaju v pokoji v sufliku.
Crazy41 - nech vyberies cokolvek, potom daj vediet ako ti to funguje...
Jediny vyznam tychto veciciek na blesk vidim vtedy, ked chces zmenit farbu blesku.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa