Ahoj, som tu navoacik tak snad ma neukamenujete hned zo zaciatku za takuto otazku.
Trocha som si to tu precesasl a vidim tu samych nadsenych DSLR-karov preto vas hned na zaciatku poptosim o trocha empatie a objektivnosti:)
Ako uz nazov napodeveda jedna sa o boj lepsieho kompaktu s low-end zrkadlom. Vo foteni som zaciatocnik no nedostatok skusenosti nahradzam nadsenim, zial limituje ma moja studentska penazenka ;) Ide mi o to sa s fotenim skutocne pohrat, interierove foto, makra, "umelecke" (v ramci mojich moznosti) foto, portrety aj krajinka a fotenie v exterieri, dost siroky zaber vsak? :)Preto sa pytam vas, na vas nazor sta ludi co sa do toho vyznaju, ktory z tych fotoaparatov kupit? Berte prosim do uvahy ze peniaze na novy/e lepsi/e objektivy nemam, takze pri setovom by som zotrval asi velmi dlho :)
Dakujem za vase postrehy, nazory a rady :) Martin
ani najlepsi kompakt sa neda zrovnat s najlacnejsou zrkadlovkou..ide o velkost snimaca atym padom o dynamicky rozsah...sum pri vyssom iso a hlbku ostrosti...g11 je fakt kvalitny kompakt z ktoreho ti polezu velmi pekne fotky za dobreho svetla a co si tusim pametam z testov tak do iso 400 sa da pouzit...slusny rozsah obektivu..aj celkom dobra svetelnost...vsetky manualne funkcie...takze zle s nim nespravis..ale..zrkadlo je zrkadlo...1000d je sidce zaklad ale slusny zaklad...CMOS snimac...7 bodovy autofocus...dobre ovladanie a vsetky vyhody zrkadlovky...a ak sa chces hrat s foto tak sa so zrkadlom a so setakom pohras urcite viac ako s tym kompaktom....najme s tou HO a s fotenim v interiery....moja rada..kup 1000d + setak 18-55 IS...dobre opticke vlastnosti za tu cenu....stabilizator a ak naskrabes niekde 100 eur tak si k tomu kup ef 50 f/1,8...na hranie a portret :)
mám 450D a po G11 túžim ako po doplnkovom foťáčiku ´do vrecka´, ale keby som mal G11, tak by som po dslr túžil ako po hlavnom nástroji. S dslr máš ďaleko väčšiu kreativitu, aj keď je to vykúpené vyššou hmotnosťou. Ak to teda s fotením myslíš vážne, daj sa na dslr a postupne si rozširuj výbavu.
G11 je stale len, len a len kompakt. Ono nie je nahoda, ze skoro vsetci nadsenecki fotografi pouzivaju DSLR. Kompakt dokaze byt na niektore aplikacie dostatocny az dobry, ale aj G11 dostane totalne na frak len co klesne hladina svetla alebo potrebujes fotit nieco co len trochu pohyblive. Vyrobcovia katastrofalne klamu ked ukazuju svoje kompakty s parametrami porovnatelnymi s DSLR... Kompakt je vhodny iba ako zalozak, na naozaj nenarocne aplikacie alebo pre toho kto potrebuje naozaj fotoaparat presne takych parametrov.
ani najlepsi kompakt sa neda zrovnat s najlacnejsou zrkadlovkou..ide o velkost snimaca atym padom o dynamicky rozsah...sum pri vyssom iso a hlbku ostrosti...g11 je fakt kvalitny kompakt z ktoreho ti polezu velmi pekne fotky za dobreho svetla a co si tusim pametam z testov tak do iso 400 sa da pouzit...slusny rozsah obektivu..aj celkom dobra svetelnost...vsetky manualne funkcie...takze zle s nim nespravis..ale..zrkadlo je zrkadlo...1000d je sidce zaklad ale slusny zaklad...CMOS snimac...7 bodovy autofocus...dobre ovladanie a vsetky vyhody zrkadlovky...a ak sa chces hrat s foto tak sa so zrkadlom a so setakom pohras urcite viac ako s tym kompaktom....najme s tou HO a s fotenim v interiery....moja rada..kup 1000d + setak 18-55 IS...dobre opticke vlastnosti za tu cenu....stabilizator a ak naskrabes niekde 100 eur tak si k tomu kup ef 50 f/1,8...na hranie a portret :)
autor uviedol, že pri setovom objektíve ostane veľmi dlho. Myslím, že rozsah objektívu G11-tky je lepší ako ten seťák?!
G11 je vyslovene fotak pre fotografa, ktora potrebuje ist velmi na lahko. CIze zrkadlovku necha doma a zobere len takuto ´nahradu´. Pre nefotografa je to zas zbytocne zlozity fotak. Z pohladu co je lepsie bez ohladu na hmotnost a objem je jasne, ze 1000D.
pravda. S90 je odľahčená verzia G11. Ale keď porovnám G11 a moje kombo 450D+24-70/2,8L, tak to foťáčik do vrecka je ;)
ja som prave preto uvazoval o LX3 lebo ked maly, tak nech je maly. Na G11 treba puzdro a kde sa zmesti ten, to si uz mozem zobrat Nikon D50 s malym objektivom.
ked už tak, nech si zoberie 1000D + 50/1.8.....určite lepšia kúpa ako so seťákom
Si trochu extremista, nie? Ja mam sice 50/1.8 rad, ale na mnozstvo veci je to uplne nepouzitelny objektiv. Nie, nie. 18-55 je perfektny rozsah na vacsinu motivov, s ktorym sa da vela urobit aj dlho vydrzat.
No nic, kaslem na to, chudaka autora temy tu aj tak vsetci uplne zblbnu, lebo jeden ma kompakt ktory bude odporucat, druhy ma zrkadlovku ktoru bude odporucat... Chjaj.
ja som prave preto uvazoval o LX3 lebo ked maly, tak nech je maly. Na G11 treba puzdro a kde sa zmesti ten, to si uz mozem zobrat Nikon D50 s malym objektivom.
ešte pred nedávnom som mal doma G3, čo je veľkosťou ako G11. Často som nechal svoju 450D+50/1,8 (minimalistickú výbavu)doma, ale Géčko by som do vrecka zobral.
Ani jedno riesenie nie je uspokojujuce. G11 bude dobra na krajinky, mesto, makro, ale na portrety a pracu v interiery je nevhodny. EOS 1000 s 18-55 bude oproti G11 lepsi len v interiery, vdaka vacsiemu snimacu. 18-55 je svojim rozsahom a svetelnostou najsedivejsi so sedivych objektivov, absolutne bez nejakej moznosti kreativity. Na svete su miliony fotografov vlastniacich takyto objektiv a produkujucich miliony nemastnych neslanych fotografii. Bez objektivov (nemusia byt drahe a ani profesionalne), majitel takejto zostavy zapadne do sediveho bahna. Fotak mu nemumozni fotografovat to co by chcel a tak ako by chcel. Ziaden poriadny portret, ziadny akcna ci sportova fotografia, len zabery podpriemernej ostrosti, kontrastu s nicnehovoriacou hlbkou ostrosti.
Ani jedno riesenie nie je uspokojujuce. G11 bude dobra na krajinky, mesto, makro, ale na portrety a pracu v interiery je nevhodny. EOS 1000 s 18-55 bude oproti G11 lepsi len v interiery, vdaka vacsiemu snimacu. 18-55 je svojim rozsahom a svetelnostou najsedivejsi so sedivych objektivov, absolutne bez nejakej moznosti kreativity. Na svete su miliony fotografov vlastniacich takyto objektiv a produkujucich miliony nemastnych neslanych fotografii. Bez objektivov (nemusia byt drahe a ani profesionalne), majitel takejto zostavy zapadne do sediveho bahna. Fotak mu nemumozni fotografovat to co by chcel a tak ako by chcel. Ziaden poriadny portret, ziadny akcna ci sportova fotografia, len zabery podpriemernej ostrosti, kontrastu s nicnehovoriacou hlbkou ostrosti.
tu G11 alebo G10 kebyze si kupim a budem si to brat napriklad na bicykel, nebude ma stvat, ze som si mal zobrat radsej zrkadlovku? Alebo aj ty nemas take skusenosti, ze si bol na lahko a potom ta to stvalo? Ja by som aj uvazoval nad takym fotakom.
tu G11 alebo G10 kebyze si kupim a budem si to brat napriklad na bicykel, nebude ma stvat, ze som si mal zobrat radsej zrkadlovku? Alebo aj ty nemas take skusenosti, ze si bol na lahko a potom ta to stvalo? Ja by som aj uvazoval nad takym fotakom.
G11 vs 1000D
No nic, kaslem na to, chudaka autora temy tu aj tak vsetci uplne zblbnu, lebo jeden ma kompakt ktory bude odporucat, druhy ma zrkadlovku ktoru bude odporucat... Chjaj.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa