Ahoj, som tu navoacik tak snad ma neukamenujete hned zo zaciatku za takuto otazku.
Trocha som si to tu precesasl a vidim tu samych nadsenych DSLR-karov preto vas hned na zaciatku poptosim o trocha empatie a objektivnosti:)
Ako uz nazov napodeveda jedna sa o boj lepsieho kompaktu s low-end zrkadlom. Vo foteni som zaciatocnik no nedostatok skusenosti nahradzam nadsenim, zial limituje ma moja studentska penazenka ;) Ide mi o to sa s fotenim skutocne pohrat, interierove foto, makra, "umelecke" (v ramci mojich moznosti) foto, portrety aj krajinka a fotenie v exterieri, dost siroky zaber vsak? :)Preto sa pytam vas, na vas nazor sta ludi co sa do toho vyznaju, ktory z tych fotoaparatov kupit? Berte prosim do uvahy ze peniaze na novy/e lepsi/e objektivy nemam, takze pri setovom by som zotrval asi velmi dlho :)
Dakujem za vase postrehy, nazory a rady :) Martin
Takze aj ja prispejem svojou ´troskou´, snad ti to pomoze. Uz vyse roka fotim s 1000D-ckom, setovy objektiv (ak kupujes novu 1000D, vo foto obchode, tak zarucene bude mat objektiv 18-55 mm s IS, ale predny clen sa pri ostreni otaca, takze pouzitie polarizacneho filtru je problem) som nebral, mam tamron 18-200, viem, nie je to objektiv s najlepsou svetelnostou a kresbou, ale je to objektiv s neuveritelnym ohniskovym rozsahom a teraz stoji okolo 170,-€. Fotim s nim prevazne krajinu a aj interier zo stativu. Ale samozrejme mam aj EF 50/1,8 a to je uz uplne ina trieda objektivu.A dovod preco zrkadlovka? No predtym som fotil s Fuji S6500 fd, podla mna super EVF, ale uz mi nestacil, nizke clonove cisla, maly snimac, obmedzena praca s HO a podobne.
Moje odporucanie - zober zrkadlovku (podla mna az taky rozdiel medzi 1000D a 450D nie je, co sa do kvality vystupu tyka), na to, co chces fotit a ake mas poziadavky snad jedine riesenie. Kludne aj setovy objektiv s IS a postupne dokupis tu pevnu 50-tku. A myslim, ze na par rokov si za vodou. A ak ta fotenie chyti, stale mozes objektivy doplnat. A za usetrene eura skus pozriet kvalitny stativ :)
G11 vs 1000D
Moje odporucanie - zober zrkadlovku (podla mna az taky rozdiel medzi 1000D a 450D nie je, co sa do kvality vystupu tyka), na to, co chces fotit a ake mas poziadavky snad jedine riesenie. Kludne aj setovy objektiv s IS a postupne dokupis tu pevnu 50-tku. A myslim, ze na par rokov si za vodou. A ak ta fotenie chyti, stale mozes objektivy doplnat. A za usetrene eura skus pozriet kvalitny stativ :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa