Ahojte, som v tomto obore amater a rozhodujem sa medzi tymito dvoma zrkadlovkami.. e-420 vs e-520....dolezitu ulohu hra hlavne cena (takze preto aj olympus)... precital som uz snad vsetky recenzie a viem ze 520-ka ma navyse podstatnu stabilizaciu obrazu....LENZE...420 sa za rovnaku cenu predava aj s dalsim objektivom Zuiko Digital ED 40 -- 150 mm 1:4,0 - 5,6...takze otazka skor znie takto :
oplati sa kupit tu 520ku v kite so Zuiko Digital ED 14 -- 42 mm 1:3,5 - 5,6, alebo radsej 420ku v kite so Zuiko Digital ED 14 -- 42 mm 1:3,5 - 5,6 + Zuiko Digital ED 40 -- 150 mm 1:4,0 - 5,6 ?
Stoji ten jeden objektiv za lepsi grip + vacsi displej + stabilizaciu obrazu ktora je na 520ke ?
Našťastie som sa najprv opýtal.Čistenie sa nekonalo a na snímač nebolo treba siahnúť.
ak by dakto od do mňa pýtal za čistenie snímača 170€ tak mu moju EOS 50D otrieskam o hlavu. Potom by ho to už ani nenapadlo ( s objektívom váži takmer 2 kg ) ;-)))
ak by dakto od do mňa pýtal za čistenie snímača 170€ tak mu moju EOS 50D otrieskam o hlavu. Potom by ho to už ani nenapadlo ( s objektívom váži takmer 2 kg ) ;-)))
Súhlasím s Tebou.A už sa opakujem ,snímač som mal čistý,preto som to nechal tak.
Mám tam kdesi pár chĺpkov ktoré sa mi nedarí odstrániť a znervózňujú ma pri fotení.Na výsledné foto nemajú vplyv.
Súhlasím s Tebou.A už sa opakujem ,snímač som mal čistý,preto som to nechal tak.
Mám tam kdesi pár chĺpkov ktoré sa mi nedarí odstrániť a znervózňujú ma pri fotení.Na výsledné foto nemajú vplyv.
tak to máš na matnici z najväčšou pravdepodobnosťou a nie na snímači. Skús balónikom ofúknuť. Aj keď zo skúsenosti viem že sa tam na nej bordel drží ako o život. Ja to už moc neriešim
mam momenatalne asi najlepsiu ponuku na cisto novu e520 so setovym objektivom...komplet balenie s 24 mes. zarukou za 280e....co myslite ?
Urcite 5-ka, nie 4-ka. Za 280 eciek urcite ano, za tu cenu ti posluzi lepsie ako hocico ine a ked ju za par rokov nebudes moc predat, ani ti to nebude luto.. :-)
Určite Canon alebo Nikon, iba tak budeš fotograf s veľkým F ;)
Inak fotím Olympusom E-500 a som spokojný. 520 by bol už upgrade (stabilizácia, live view), ale došetrím na E-30. Je pravda, že ďalšie objetívy ako setové sú v porovnaní s C/N drahšie, ale napr. staršie Zuiko 14-54 za 7 tisíc Kč na paladixe je slušná ponuka. A úprimne, za tú cenu nemá u C/N konkurenciu, čo sa týka kvality, rozsahu, vodeodolnosti..
Bohužial u nás má Olympus ceny nadsadené, ale z USA sa dajú v pohode objednať za lepšie ceny. Zuiko 9-18, 50 macro a 70-300 za $1100.
USA ma vetsinu Zujko didžital za polovicnu cenu, co je velmi fajn..
Ja chapem, ze C a N ma v niecom naviac na Olyho, ale ani canon ani nikon ti nevyslape kopec, nezajde sam do prirody do mesta, nepovie ti ako to najlepsie ofotit. V idealnom svete bez obmedzenych financii by som si urcite nekupil Olympus, ale.............. :-).
len skoda tej ceny pri tych stabilizovanych objektivoch :) ...ale co sa jedna tela, tak sa osobne viac priklanam k tomu canonu a to hlavne kvoli tomu ze to nieje 4/3 a ma nizsi sum pri vyssich iso...uvidime ci sa obchod vydari..lebo ak nie, tak hned vezmem tu novu e-520 a nebudem uz vymyslat
len skoda tej ceny pri tych stabilizovanych objektivoch :) ...ale co sa jedna tela, tak sa osobne viac priklanam k tomu canonu a to hlavne kvoli tomu ze to nieje 4/3 a ma nizsi sum pri vyssich iso...uvidime ci sa obchod vydari..lebo ak nie, tak hned vezmem tu novu e-520 a nebudem uz vymyslat
este dalsia moznost je http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/983588/pentax/pentax-k-x-18-55mm/....pentax k-x ten ma v sebe stabilizator a objektivy budu lacnejsie tym padom aj ma live view ale to by si musel este 130ecok dosetrit
takze kupeny EOS 400D ...osobne si ho pojdem ale prevzat az najblizsiu Sobotu, takze potom sem ´vylejem´ svoje prve dojmy....inak cena bola 300e vratane objektivu a stativu...
OLY 4-ka alebo 5-ka ?
nebud drzy
radia ti tu to iste co ja
ak niesi zvedavy na nazory tak sem nevypisuj
Inak fotím Olympusom E-500 a som spokojný. 520 by bol už upgrade (stabilizácia, live view), ale došetrím na E-30. Je pravda, že ďalšie objetívy ako setové sú v porovnaní s C/N drahšie, ale napr. staršie Zuiko 14-54 za 7 tisíc Kč na paladixe je slušná ponuka. A úprimne, za tú cenu nemá u C/N konkurenciu, čo sa týka kvality, rozsahu, vodeodolnosti..
Bohužial u nás má Olympus ceny nadsadené, ale z USA sa dajú v pohode objednať za lepšie ceny. Zuiko 9-18, 50 macro a 70-300 za $1100.
Ja chapem, ze C a N ma v niecom naviac na Olyho, ale ani canon ani nikon ti nevyslape kopec, nezajde sam do prirody do mesta, nepovie ti ako to najlepsie ofotit. V idealnom svete bez obmedzenych financii by som si urcite nekupil Olympus, ale.............. :-).
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa