Ak mate niekto tento objektiv - TAMRON AF 70-300 F/4-5,6 Di LD MACRO 1:2, rad by som zistil, ci mate s nim podobny problem, ako ja. Mam ho asi tyzden na D40tke a pri zaostrovani hlavne na vzdialenejsie objekty AF chvilkovo nefunguje. Deje sa to hlavne vtedy, ak viac krat po sebe namacknem spust - asi tak prve dva tri razy funguje a potom prestane ostrit. Ak potom namierim na blizky objekt, tak znova zacne fungovat. Spravi to odhadom tak 5 krat na 100 zaberov. Ak o podobnom probleme viete alebo viete, cim by to mohlo byt sposobene, prosim napiste. Dakujem.
Dnes som volal do fotovideoshop a predavač čítal okrem iného, že objektív je pre D40 tak som ho objednal, len si ho pôjdem zobrať radšej osobne a hneď ho vyskúšam.
Vraj bude pripravený v pondelok.
Včera som bol pre objektív T70-300. Predávajúci ho založil na telo D40 a nič. Na D4O vypísalo že neni založený objektív. Dnes mi volal, že nech si vo foťáku aktualizujem firmware a že to bude fungovať. Vraj objektív vyskúšal vo firme na inom tele a objektív bol v poriadku. Tak prosím o radu kto má s tým skúsenosti. Objektív som zatiaľ nezobral.
Malá pomôcka.Na krabici by mala byť malá oválna jasnočervená nálepka s nápisom NEW(asi ako dvojkoruna)Ak tam nie je máš smolu,objektív nemá motor a nepracuje s D40.
Bol to nový model objektívu ktorý má motor. Len po založení a zapnutí fotoaparátu fotoaparát nereagoval. Cez hľadáčik som videl všetko rovnaké ako keď pozeráte cez čisté sklo, žiadne symboly v ňom neboli a na obrazovke len vypísané že chyba.
Ten objektív nereagoval na nič. Proste ako keby tam bol objektív bez akýchkoľvek kontaktov. Mne sa hlavne jedná o to, že či je to pravda,keď aktualizujem firmware, že či bude fungovať. Ja som ten objektív nechal tam vo firme a bývam odtiaľ 80 km. ďalší problém je, že tu na okolí nikto nemá niečo podobné, čo by som mohol vyskúšať. A znovu sa len tak previezť nemám chuť.
Dnes prišiel objektív T70-300 F/4-5,6 domov. Na krabici New Built-in Motor, model A17NII. založím na telo D4O, prepnem na objektíve na AF a na foťáku nápis ´Error. Turn camera off and then on again´. /vypnem, zapnem, vyberiem batériu a stále len to isté./ V manuálnom režime nemá chybu. Chcel by som radu, či je to už ozaj s objektívom, predavač ma uisťoval, že ho odskúšali na inom tele a tam fungoval, alebo je to chyba fotoaparátu. Setový objektív Nikor zaostruje automaticky bez problémov, tak si myslím, že telo by malo byť v poriadku.
TAMRON AF 70 - 300 problem s AF
Vraj bude pripravený v pondelok.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie