Fórum » O TECHNIKE

Aký teleobjektív?

AndrejPN
AndrejPN 2010-02-05 22:57:32+01
Zdravím, konečne sa mi podarilo našetriť nejaké financie a chcel by som si zaobstarať teleobjektív. Rozmýšľam hlavne nad Canon 70-200 4L USM. Plánujem s tým fotiť hlavne šport (futbal). Všimol som si v podobných cenách aj Sigma 70-200 so svetelnosťou 2,8 a takisto aj Tamron 70-200 2,8. Keďže ten futbal sa hráva často aj za umelého osvetlenia, možno by to bodlo. Na druhej strane, neviem či radšej nepreferovať optickú kvalita L-kového skla. Len prosím nepíšte, aby som si kúpil 2,8 L IS USM, študentské financie nepustia:) Samozrejme, nečakám zázraky, nechcem fotiť mega profesionálne, viac-menej len pre svoje potešenie, tak dúfam, že mi niekto poradí. Ďakujem

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-07-12 19:14:32+02
príspevok od: Michal Matloň
Takže 2.8 je asi univerzálnejšie riešenie...
konkrétne pre mna na robotu (atas, svadby, report) určite ano, ale je to krava tažká, (na výlety nosím 40D + 55-250mm IS alebo rovno kompakt)

javelin
2010-07-12 21:17:27+02
Na tieto témy už nesúložím....Tamron je kaput ...prdol autofokus...vymenil som ho za Sigmu...je to aj tak momentálne jediný zoom , ktorý vlastním....a v podstate ani nepoužívam...len tak že mám ak náhodou...Nikkor v skrini by bola predražená hračka...Postupne prechádzam na Carl Z.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-07-12 21:20:26+02
príspevok od: javelin
Na tieto témy už nesúložím....Tamron je kaput ...prdol autofokus...vymenil som ho za Sigmu...je to aj tak momentálne jediný zoom , ktorý vlastním....a v podstate ani nepoužívam...len tak že mám ak náhodou...Nikkor v skrini by bola predražená hračka...Postupne prechádzam na Carl Z.
To sa vzdávaš autofocusu, alebo sa v tom iba ja tak nevyznám? :D

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-07-12 21:42:07+02
príspevok od: javelin
sigmu 70-200 by som ani aj nepuožíval:D no ale nikkor 70-200 VR je o niečom inom - to je iná pecka, ale ked to musí byt poslúži aj lacný Zeiss:)

javelin
2010-07-13 07:03:02+02
príspevok od: Michal Matloň
To sa vzdávaš autofocusu, alebo sa v tom iba ja tak nevyznám? :D
No ano....:))
Som vysadený na kvalitu tejto značky....odhliadnúc od toho , že tak nejak s nimi fotím nejaký ten piatok...... ešte pred revolúciou....:)))

javelin
2010-07-13 07:19:41+02
príspevok od: Jozef Peniak
sigmu 70-200 by som ani aj nepuožíval:D no ale nikkor 70-200 VR je o niečom inom - to je iná pecka, ale ked to musí byt poslúži aj lacný Zeiss:)
Zatial som z nej milo prekvapkaný....velmi tiché ostrenie (nepočuť) ,s milimetrovou presnosťou....Kovové, precízne prevedenie....(je to ten posledný model bez prepínača AF/MF)....čas ukáže...aj keď teda ja jej moc zabrať nedám....:)
Hlavne že toto ohnisko mám...:)))))))))

werdza
2010-07-13 09:52:05+02
Pls, kolko by asi stala ta sigma so stabilizaciou? A kedy bude sa u nas predavat? Jak sapoznam tak by som tu stabilizaciu urcite vyuzila, na tamrone 17-50 2,8 VC si stabilizaciu neviem vynachvalit a bezne s nou fotim v interieri ludi aj na 1/10 cas. A kolko by na tom tele objektive bol cas so stabilizaciou udrzatelny v pohode z ruky?

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()