Zdravím,
konečne sa mi podarilo našetriť nejaké financie a chcel by som si zaobstarať teleobjektív. Rozmýšľam hlavne nad Canon 70-200 4L USM. Plánujem s tým fotiť hlavne šport (futbal). Všimol som si v podobných cenách aj Sigma 70-200 so svetelnosťou 2,8 a takisto aj Tamron 70-200 2,8. Keďže ten futbal sa hráva často aj za umelého osvetlenia, možno by to bodlo. Na druhej strane, neviem či radšej nepreferovať optickú kvalita L-kového skla. Len prosím nepíšte, aby som si kúpil 2,8 L IS USM, študentské financie nepustia:) Samozrejme, nečakám zázraky, nechcem fotiť mega profesionálne, viac-menej len pre svoje potešenie, tak dúfam, že mi niekto poradí. Ďakujem
Na tieto témy už nesúložím....Tamron je kaput ...prdol autofokus...vymenil som ho za Sigmu...je to aj tak momentálne jediný zoom , ktorý vlastním....a v podstate ani nepoužívam...len tak že mám ak náhodou...Nikkor v skrini by bola predražená hračka...Postupne prechádzam na Carl Z.
Na tieto témy už nesúložím....Tamron je kaput ...prdol autofokus...vymenil som ho za Sigmu...je to aj tak momentálne jediný zoom , ktorý vlastním....a v podstate ani nepoužívam...len tak že mám ak náhodou...Nikkor v skrini by bola predražená hračka...Postupne prechádzam na Carl Z.
To sa vzdávaš autofocusu, alebo sa v tom iba ja tak nevyznám? :D
sigmu 70-200 by som ani aj nepuožíval:D no ale nikkor 70-200 VR je o niečom inom - to je iná pecka, ale ked to musí byt poslúži aj lacný Zeiss:)
To sa vzdávaš autofocusu, alebo sa v tom iba ja tak nevyznám? :D
No ano....:))
Som vysadený na kvalitu tejto značky....odhliadnúc od toho , že tak nejak s nimi fotím nejaký ten piatok...... ešte pred revolúciou....:)))
sigmu 70-200 by som ani aj nepuožíval:D no ale nikkor 70-200 VR je o niečom inom - to je iná pecka, ale ked to musí byt poslúži aj lacný Zeiss:)
Zatial som z nej milo prekvapkaný....velmi tiché ostrenie (nepočuť) ,s milimetrovou presnosťou....Kovové, precízne prevedenie....(je to ten posledný model bez prepínača AF/MF)....čas ukáže...aj keď teda ja jej moc zabrať nedám....:)
Hlavne že toto ohnisko mám...:)))))))))
Pls, kolko by asi stala ta sigma so stabilizaciou? A kedy bude sa u nas predavat? Jak sapoznam tak by som tu stabilizaciu urcite vyuzila, na tamrone 17-50 2,8 VC si stabilizaciu neviem vynachvalit a bezne s nou fotim v interieri ludi aj na 1/10 cas. A kolko by na tom tele objektive bol cas so stabilizaciou udrzatelny v pohode z ruky?
Aký teleobjektív?
Som vysadený na kvalitu tejto značky....odhliadnúc od toho , že tak nejak s nimi fotím nejaký ten piatok...... ešte pred revolúciou....:)))
Hlavne že toto ohnisko mám...:)))))))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa