Fórum » O TECHNIKE

Problémy s AF (Canon EOS 50D)

Eriček123
2010-02-15 22:09:44+01
Zdravím. Mám problémy s AF systémom na Canone EOS 50D nefunguje ako by mal z väčša používam stredový otriaci bod a nerozumiem prečo mávam z 10 fotiek 3 dobré, myslel som že je to v objektíve no asi nie. Použil som : Canon EF-S 18-55 IS Canon EF 50mm F/1,8 mk II ( dva rôzne objektívy) Canon EF 50mm F/1,4 USM Canon EF 70-300 IS USM ( dva rôzne objektívy som skúšal) Tokina 11-16 F/2,8 Canon EF 100 mm F/2,8 USM AF systém asi zle pracuje nakolko mávam zle zaostrené fotky alebo moc mäkké podanie aj pri vyšších clonách a aj pri použití blesku EX 580 II . Je to bežný problém 50D alebo len chybný kus... A ešte sa mi stal jeden problém pri použití 70-300 IS USM a sekvenčnom snímaní mi zamrzol foták a na hodilo mi Error asi po 6 fotke . Dakujem za odpovede .

Strhak
2010-02-15 22:29:57+01
s tím zamrznutím ti budem vedieť poradiť: Buď vypneš a vytiahneš baterku a znova zapneš, alebo si stiahneš nový firmware. S tým ďalším ti neporadím, skús sa obrátiť na servis s touto otázkou

Eriček123
2010-02-15 22:33:56+01
príspevok od: Strhak
s tím zamrznutím ti budem vedieť poradiť: Buď vypneš a vytiahneš baterku a znova zapneš, alebo si stiahneš nový firmware. S tým ďalším ti neporadím, skús sa obrátiť na servis s touto otázkou
Dakujem , áno vytiahol som baterku a pomohlo to. Mrzí ma to že je to tak s tým AF pretože nechcem meniť Canon za inú značku som s ním spokojný.

Strhak
2010-02-15 22:46:16+01
príspevok od: Eriček123
Dakujem , áno vytiahol som baterku a pomohlo to. Mrzí ma to že je to tak s tým AF pretože nechcem meniť Canon za inú značku som s ním spokojný.
pokiaľ je v záruke obráť sa na servis, ja mám 50D už pomerne dlho a musím poklepať ale funguje fantasticky a to sa k nemu nesprávam nijak pekne

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-02-15 23:49:37+01
príspevok od: Eriček123
nemen Canon:)
chod len reklamovať telo to čo pišeš nie je určite normalne. Mne nič chvalabohu nemrzne ani pri -15°C, okrem prstov a nosa:) klop,klop..

A stýmito sklami: Canon EF 50mm F/1,8 mk II Canon EF 50mm F/1,4 USM, mám presne také skúsenosti ako píšeš , občas su schopne trafiť sa o kusok niekde inde na clonách F2 alebo menej ale nie je to nič dramatické. mylslel som si že je to rukami ale je to nepravým USM alebo čím lebo 24-70 ani 70-200 ani 100vka macro mi to nerobí.

immortal20
2010-02-16 07:32:59+01
no ja npr s 50 1/8 som problemy mal tiez ale u mna to vyriesil externy blesk ... no a toto co pises chod reklamovat

zdenoxl
2010-02-16 12:56:48+01
Chlapi, nestraste ma s tym chybnym AF na 50D-cku, mam silny zaujem si ho zaobstarat a moje 30D nechat ako zalozne. Ale ako tak pozeram, tak z desiatich ludi ma osem problem z AF systemom.

javelin
2010-02-16 13:11:12+01
príspevok od: zdenoxl
Chlapi, nestraste ma s tym chybnym AF na 50D-cku, mam silny zaujem si ho zaobstarat a moje 30D nechat ako zalozne. Ale ako tak pozeram, tak z desiatich ludi ma osem problem z AF systemom.
No bolo to tu už preberané vo fóre.....bohužial musel by som hladať...bol aj názor že radšej 40D ako 50D....:((((

zdenoxl
2010-02-16 13:14:11+01
príspevok od: javelin
No bolo to tu už preberané vo fóre.....bohužial musel by som hladať...bol aj názor že radšej 40D ako 50D....:((((
Viem, ze to bolo preberane, vsetko som precital:) Minule som sa na jednej eshop stranke pytal, ci este maju niekde na sklade 40D, ale bohuzial. A z druhej rikuy uz telo kupovat nechcem.:(

javelin
2010-02-16 13:22:13+01
Viem, ze to bolo preberane, vsetko som precital:) Minule som sa na jednej eshop stranke pytal, ci este maju niekde na sklade 40D, ale bohuzial. A z druhej rikuy uz telo kupovat nechcem.:(
Ešte vydrž....Canon určite niečo porieši....30D ti ešte poslúži....vraj to boli výborné mašiny....

keko
2010-02-16 13:28:19+01
To s tym zlym zaostrovanim je u Canonu jeho vlastnost a nie chyba - akoby povedal p. Marek.

zdenoxl
2010-02-16 13:47:06+01
Ešte vydrž....Canon určite niečo porieši....30D ti ešte poslúži....vraj to boli výborné mašiny....
Nestazujem si, mne sluzi dobre a spolahlivo, ale kupoval som ho uz z druhej ruky po necelych 2 rokoch pouzivania. Chcel by som nieco nove a 50D mi prislo, ako celkom vhodny upgrade a myslim, ze este dlhu dobu by som sa nepriblizil k jeho technickym hraniciam, ktore by ma mohli obmedzovat. A aj tych 15MPx je podla mna az nad hlavu dost!

dramatiq
2010-02-16 14:11:12+01
50d ma moznost af microadjustment? (myslimze ano) ak ano tak skus zaostrit a cez live view priebezne kontrolovat co to robi.. ja som takto skalibroval sigma objektivy na mojom 5dcku a teraz idu spolahlivo.. otazka je aj akym sposobom ostris..

javelin
2010-02-16 14:36:00+01
Nestazujem si, mne sluzi dobre a spolahlivo, ale kupoval som ho uz z druhej ruky po necelych 2 rokoch pouzivania. Chcel by som nieco nove a 50D mi prislo, ako celkom vhodny upgrade a myslim, ze este dlhu dobu by som sa nepriblizil k jeho technickym hraniciam, ktore by ma mohli obmedzovat. A aj tych 15MPx je podla mna az nad hlavu dost!
Nechcem ti radiť (máš vlastnú hlavu), no ja by som ešte rok kŕmil prasiatko a poškuloval po 5D....:)
Vlastníš poloprofi telo s 8,5 MPx + CMOS.....ak zvážiš svoje potreby a zistíš v čom zásadnom sa zmení tvoj život kúpou 50D , tak OK.....O FF sa už dá písať o upgrade.....v každom prípade vo väčšine prípadov nebudeš potrebovať blesk....:))))

orim
2010-02-16 14:56:22+01
uz si nasiel temu, co som k tomu zalozil ja?
mam 3 telo a stale to iste ako ty... okrem toho mrznutia.

zdenoxl
2010-02-16 14:59:57+01
Nechcem ti radiť (máš vlastnú hlavu), no ja by som ešte rok kŕmil prasiatko a poškuloval po 5D....:)
Vlastníš poloprofi telo s 8,5 MPx + CMOS.....ak zvážiš svoje potreby a zistíš v čom zásadnom sa zmení tvoj život kúpou 50D , tak OK.....O FF sa už dá písať o upgrade.....v každom prípade vo väčšine prípadov nebudeš potrebovať blesk....:))))
Kazda rada dobra a ja si kazdu dobru radu velmi vazim. Asi mas pravdu, ale pripadnou kupou 5DMkII by sa asi rapidne zvysili naroky na pouzivane objektivy, co by viedlo k dalsim dost velkym vydavkom. Netvrdim, ze potrebujem silou mocou novy fotak, ale beriem to ako krok vpred, co sa tyka novych technologii snimaca a podobne. Ved este uvidim, nechystam sa kupovat zajtra:)

javelin
2010-02-16 15:12:16+01
Kazda rada dobra a ja si kazdu dobru radu velmi vazim. Asi mas pravdu, ale pripadnou kupou 5DMkII by sa asi rapidne zvysili naroky na pouzivane objektivy, co by viedlo k dalsim dost velkym vydavkom. Netvrdim, ze potrebujem silou mocou novy fotak, ale beriem to ako krok vpred, co sa tyka novych technologii snimaca a podobne. Ved este uvidim, nechystam sa kupovat zajtra:)
Neviem aké sklá vlastníš......, ale aj s objektívom so slabšou svetelnosťou sa dajú robiť pri napr.ISO 3200-6400 super veci......a 50/1,8 má Canon v slušnej kvalite a ešte slušnejšej cene....
Ja osobne zvažujem Nikon D700.....vysoké ISO s nízkým šumom , je podla mňa už nie budúcnosť ,ale súčastnosť digitálnej fotografie.....
Aspom sme pokecali....:))))

kotenko
2010-02-16 16:03:01+01
tiez rozmyslam nad 50D, teda vlastne som bola presvedcena si toto telicko zaobstarat. nepaci sa mi ake referencie su zranu na nho zle - co sa tyka AF a mrznutia. je to vadna seria, alebo cim to?

Strhak
2010-02-16 18:48:35+01
príspevok od: kotenko
tiez rozmyslam nad 50D, teda vlastne som bola presvedcena si toto telicko zaobstarat. nepaci sa mi ake referencie su zranu na nho zle - co sa tyka AF a mrznutia. je to vadna seria, alebo cim to?
zamŕzanie bolo spôsobené chybným softvérom. Ostatné je zlé riešenie problémov, tích aparátov sa na slovensku predalo stovky a servisovaných bolo len niekoľko kusov. To ako keby som povedal že 5D mark II alebo Nikon D700 sú na nič lebo poznám dvoch čo sa im pokazili

kotenko
2010-02-16 21:09:07+01
príspevok od: Strhak
zamŕzanie bolo spôsobené chybným softvérom. Ostatné je zlé riešenie problémov, tích aparátov sa na slovensku predalo stovky a servisovaných bolo len niekoľko kusov. To ako keby som povedal že 5D mark II alebo Nikon D700 sú na nič lebo poznám dvoch čo sa im pokazili
no ved preto, najprv same dobre referencie a teraz ked 50tku viac lustrujem citam aj zrazu zle referencie, som sa nasrala a zacala som uvazovat rovno nad 7D alebo 5d mark II, no uz mam v tom gulas. jaaaj ha, jak keby nemohli vyrabat 3 fotoaparaty - 1 kompakt, 1 zrkadlo CMOS a jednu FF. rozdriedit to cenovo a bolo by :-D

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()