http://www.kenrockwell.com/tokina/11-16mm.htm
no tento objektiv vyzera veeeeelmi veeeeeelmi zaujimavo, v clanku je uvedena cena - menej ako 600$ co je cca 12500sk+-
no ako pozeram tak ta tokina ma fotky pekne, ja bud som slepy ale nevidim nijake vady na tych snimkach asi kupim toto
na uplnom spodku stranky ktorej link som ti dal vidno chromaticku aberaciu. da sa to ale dakymi softwermi vyriesit (najme pri konvertovani z raw). myslim si ale ze bude drahsia ako sigma 10-20mm...ale to este uvidime. Tomas
...ako som už písal...pozor na rozsah,treba si to dobre zvážiť,rozdiel medzi
11-16 tokiny a 10-20 sigmy a 10-22 canonu nie je malý,pritom kvalitatívne to je asi zajedno....
Samozrejme je tam aj rozdielna svetelnosť objektívov.
no tak teraz som na vazkach, co teda mam kupit bud tu tokinu 11-16 alebo ten canon 10-22... uz teraz fakt neviem u ktoreho bude krajsi obraz aj kvalita? pripadne mensia aberacia? na ktorom sa bude dat lepsie odstranit? dakujem
´Strašne múdra´ rada od tuleníka,všetko je to pravda,ale a´priori sa bavíme o technike ako o základe z ktorého potom bude vychádzať.Na trhu je spústa objektívov od 3-300 tisíc korún,nejako začať musí a preto sa majklname pýta a hľadá a keďže predpokladá,že na tomto serveri je hodne už skúsených fotografov,tak si pýta radu.každá aj subjektívna...nakoniec každá je subjektívna :)....je dobrá.To sa týka aj recenzií.
tak presne ako si napisal, radsej sa aj viacej krat opytam aby som potom nemusel menit objektivy ako ponozky, teraz kupim nejaky a potom budem lutovat ze som nekupil ten. nech stoji aj 20 tisic ale dam za neho aby som potom nemusel dat o 2 mesiace dalsich 20 tisic lebo ten predtym bol onicom.... dakujem
....každá rada dobrá,každé hodnotenie ťa postupne nasmeruje k určitým objektívom,ktoré ťa uspokoja apotom budeš ´tvoriť´ . Bez objektívov to nejde :) Nakoniec každý z nás kupoval alebo kupuje vybavenie z nejakého dôvodu a ten dôvod chceš aj ty počuť.Prečo tento objektív a nie iný.....ja som sa naotravoval Karola Srnca ,ale aj iných desiatkami otázok a som rád,pretože by som asi kúpil zle podľa môjho prvotného rozhodnutia.Ide aj o to, že ako začínajúci nemáš skúsenosti,čo na aký žáner je vhodné....makro,portrét atď.
Tie recenzie napr.na www.photozone.de sú dobré na to aby si nekúpil vyslovene zlý objektív z celého spektra napr.širokouhláčov,potom už výber medzi 2-3 objektívmi je ťažký a vtedy padne dobre každá rada.
Mne to karol rozvrhol takto....v prípade ,že neoplývaš tučným kontom,ale si priemerný človek.Mám Canon 450D s Tamronom 17-50/2,8.
K tomu :
Tokina 11-16/2,8
Tamron 70-200/2,8
Canon 50/1,4 USM na portrét
Canon 100/2,8 Macro USM
Ako vidíš,všetko sú to svetelné objektívy za pomerne slušnú cenu.
Jasné,že sa dá aj lepšie,ale s týmto nič nepokazím a nemienim sa fotografiou živiť.Mám to ako koníčka.....za tie prachy som mohol mať aj živého :)
Nedaj sa znechutiť.....
k tomu som si kupil 50mm/2.8 na portrety
a pred minutou som objednal tokina 11-16/2.8
a ten tamron 70-200/2.8 budem tiez objednavat len skoda ze nema HSM ale neva
hadam som s touto vybavou urobil dobre
linka ebay.co.uk, predajca z uk , z honkongu je to lacnejsie ale ak to chytia na colnici ,v poslednom case dost pravdepodobne tak to vyjde este o nieco viac
vo stvrtok poslali, dnes to doslo takze celkom rychle
Určite stačil,podľa odborníkov na ephote je tam rozdiel hlavne v mechanickej konštrukcii,t.j. tá 1,8 je plastová a menej odolná, samozrejme 1,4 s USM je trochu rýchlejšia.Ale čo do kvality vraj super.
Inak rozmýšľam už na tým,že by som ten Tamron 70-200/2,8 vymenil za Canon 70-200/4 L USM.Ten je dokonca lacnejší,menší a ľahší.A má USM.
cavec ivan
Tokia 11-16/2.8
11-16 tokiny a 10-20 sigmy a 10-22 canonu nie je malý,pritom kvalitatívne to je asi zajedno....
Samozrejme je tam aj rozdielna svetelnosť objektívov.
bod cislo 1 je capo di tutti capi :)
inak len tak pomimo, ja tiez setrim na tokinu 12-24 ale zatial vsetko palim setakom 18-55 IS :)
Tie recenzie napr.na www.photozone.de sú dobré na to aby si nekúpil vyslovene zlý objektív z celého spektra napr.širokouhláčov,potom už výber medzi 2-3 objektívmi je ťažký a vtedy padne dobre každá rada.
Mne to karol rozvrhol takto....v prípade ,že neoplývaš tučným kontom,ale si priemerný človek.Mám Canon 450D s Tamronom 17-50/2,8.
K tomu :
Tokina 11-16/2,8
Tamron 70-200/2,8
Canon 50/1,4 USM na portrét
Canon 100/2,8 Macro USM
Ako vidíš,všetko sú to svetelné objektívy za pomerne slušnú cenu.
Jasné,že sa dá aj lepšie,ale s týmto nič nepokazím a nemienim sa fotografiou živiť.Mám to ako koníčka.....za tie prachy som mohol mať aj živého :)
Nedaj sa znechutiť.....
cavec ivan
k tomu som si kupil 50mm/2.8 na portrety
a pred minutou som objednal tokina 11-16/2.8
a ten tamron 70-200/2.8 budem tiez objednavat len skoda ze nema HSM ale neva
hadam som s touto vybavou urobil dobre
vo stvrtok poslali, dnes to doslo takze celkom rychle
Inak rozmýšľam už na tým,že by som ten Tamron 70-200/2,8 vymenil za Canon 70-200/4 L USM.Ten je dokonca lacnejší,menší a ľahší.A má USM.
cavec ivan
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa