Fórum » O TECHNIKE

neznackove baterie

saxonnor
2010-03-08 15:35:26+01
Zdravim, chcel by som sa spytat ludi, ktori pouzivaju neznackove Li-ion baterie vo svojom digitalnom fotoaparate, ze s ktorymi "znackami" maju, resp. nemaju dobre skusenosti. Osobne som si zaobstaral pre svoj EOS 300D bateriu z www.eurobaterie.sk za 15 eur, ale vydrzi malo, ~150 fotiek. Pozeral som to na ebay.co.uk, je tam strasne vela ponuk, dokonca niektore vychadzaju aj menej ako 10 libier s postovnym ale nechcem nosit so sebou vela baterii, z ktorych kazdy vydrzi len tych 150 fotiek. Dalej som nasiel u nas baterie od Hama a AVACOM (vyrobca deklaruje clanky Sanyo)za ~25 EUR. Tieto pozna niekto? Dik vopred za informacie!

valec86
2010-03-08 16:06:37+01
hama po roku mi klakla. dalsia cinska zase vybuchla v nabijacke. co ces k tomu viac.

jozef.balara
2010-03-08 16:23:07+01
Mám do Nikona D80 čínu a zatiaľ s ňou nebol problém, klop, klop. Ale mám ju krátko, tak ak buchne, dúfam že to bude v nabíjačke, nie vo foťáku :-)

ferofekete
2010-03-08 17:46:55+01
Mal som do Canonu 350D Hamu 2ks do gripu a nebol s nimi problem ale ako citam je to ako natrafis.

Yamismo
2010-03-08 17:53:15+01
K d90ke mam nejaku bez mena z megafota, ale vydrzi menej ako originalna a v nabijacke dost smrdi. Osobne by som si urcite radsej kupil do buducnosti original.

bloody
2010-03-08 18:21:04+01
mam nejaku cinsku ENL9 z megafoto a vydrzi skoro ako origos , urcite cez 500 foto

compact
2010-03-08 18:46:57+01
ja som kupoval raz cez ebay z anglicka a vydrzala mi asi 50 zaberov, bola to neznackova za asi 8€ aj s postou.... rozobral som ju a zistil ze jeden clanok je poskodeny. Druhu som kupil uz zo spominaneho obchodu eurobaterie a ta drzi v pohode skoro ano nova originalna.... jednalo sa o baterku do C350D. Takze asi tie neznackove su fakt loteria :)

mato.draho
2010-03-08 19:01:25+01
Svojho casu som do Canonu G5 kupil neoriginalnu bateriu ako nahradu za BP-511. Mala vacsiu kapacitu nez originalna, ale nevydrazala ani polovicu. Odvtedy kupujem radsej originaly, lebo ostat bez stavy mi za tych par usetrenych eur nestoji.

tomis.ales
2010-03-08 21:25:48+01
Ja mam dva kusy Phottix EN-EL3e baterii a som s nimi spokojny.
http://www.phottix.com/batteries/phottix-en-el3e.html
Mam ich uz asi rok a pol. Stali 400Sk dokopy aj s postovnym, myslim.
Jedine v gripe mi obcas blbnu ked sa baterie po vybiti automaticky prepinaju medzi gripom a telom.Ale to moze byt sposobene aj gripom, lebo ked ich mam vo fotaku, su 100% OK. A vydrzia podla mna tak isto ako original. Nikdy sa mi ani nezahriali.
Kupil som raz este na Minoltu tiez daku napodobeninu a ta mala vydrz tak 1/3 oproti originalu.

ma.to
2010-03-08 21:28:03+01
Ja pouzivam do svojho Olympusu jednu Power2000 z Adoramy, vydrzi tolko co original.mam ju uz rok a pol. zatial bez problemov

Cago
2010-03-08 21:29:13+01
...na moje foťáky (Canon 50D, Leica D-LUX 3) používam mimo originálnych aj ´obyčajné - kúpené cez ebay´ za pár euráčov a musím uznať, že nemajú chybu. Netreba sa toho báť, treba vyskúšať. Používam 2 originály a 4 z ebay a fakt nepoznám, ktoré sú ktoré, teda až podľa nápisu za ktorý treba fest priplatiť.

Cago
2010-03-08 21:32:56+01
...raz som si kúpil 4ks. AA akumulátory zn.Sanyo vraj 2500 mAh a majú taký obrovský samovybíjací efekt, že kým ich použijem stihnú sa vybiť. Značka ešte neznamená kvalitu. No name z ebay fungujú bez problémov a stali zlomok z tých Sanyo, ktoré darujem za odvoz.

tomis.ales
2010-03-08 21:45:19+01
príspevok od: Cago
...raz som si kúpil 4ks. AA akumulátory zn.Sanyo vraj 2500 mAh a majú taký obrovský samovybíjací efekt, že kým ich použijem stihnú sa vybiť. Značka ešte neznamená kvalitu. No name z ebay fungujú bez problémov a stali zlomok z tých Sanyo, ktoré darujem za odvoz.
Ja mam Sanyo 2100mAh a su super. Maju maly vybijaci efekt. Aj podla testu su lepsie ako 2500 Sanyo. Kupil som ale aj dake zelene cosi AA 2600mAh z eBayu a hned ako som ich rozbalil, citil som ze su tak o polovicu lahsie ako normalne NiMh. Testom som zmeral ich kapacitu a mali iba slabych 800mAh. Takze niekedy je to loteria.

Cago
2010-03-08 21:51:50+01
príspevok od: tomis.ales
Ja mam Sanyo 2100mAh a su super. Maju maly vybijaci efekt. Aj podla testu su lepsie ako 2500 Sanyo. Kupil som ale aj dake zelene cosi AA 2600mAh z eBayu a hned ako som ich rozbalil, citil som ze su tak o polovicu lahsie ako normalne NiMh. Testom som zmeral ich kapacitu a mali iba slabych 800mAh. Takze niekedy je to loteria.
...na nabíjanie používam nabíjačku Voltcraft IP-1L, ktorá mimo formátovania dokáže aj zmerať kapacitu v mAh a človek by sa nestačil čudovať, aká kapacita býva napísaná na akumulátore a aká je skutočnosť. Inak tá nabíjačka je naozaj super..., dokáže divy :-)

tomis.ales
2010-03-08 22:24:48+01
príspevok od: Cago
...na nabíjanie používam nabíjačku Voltcraft IP-1L, ktorá mimo formátovania dokáže aj zmerať kapacitu v mAh a človek by sa nestačil čudovať, aká kapacita býva napísaná na akumulátore a aká je skutočnosť. Inak tá nabíjačka je naozaj super..., dokáže divy :-)
tu planujem aj ja, hladal som aj ine ale tato je asi najlepsia.

Peco
2010-03-08 22:33:46+01
no ja mam skor problem, ze mi po foteni v blesku casto odide jedna baterka tak, ze straca rychlejsie kapacitu ako ostatne, cim s stane blesk po 10 fotkach nepouzitelny :( nerozumiem ale tomu, ze preco iba jedna.
su to AA GP 2700mAh

Cago
2010-03-09 07:18:14+01
...na Tvojom mieste by som tie Tvoje akumulátory dal niekomu otestovať v akom sú reálnom stave a akú majú skutočnú kapacitu. Ja mám skúsenosti, že čo akumulátor to originál a to aj vtedy ak ich kupuješ v sete napr. 4 kusy v jednom balení. Ak si z Trnavy, alebo okolia dokážem Ti ich otestovať.

jarosujo
2010-03-09 07:52:18+01
Ak mas kopec penazi, kludne kupuj originalne baterie, ak chces usetrit, kupuj neoriginal. Niektore co mam tahaju rovnako, niektore su slabsie. Vzhladom na to, ze namiesto jedneho originalu mam 4 kopie, pre mna nie je o com. Pri niektorych vyrobkoch (clony, baterie, gripy...) je mi az zle z toho, aki su vyrobcovia nenazrati, ked de facto to iste sa da kupit za zlomok ceny. Tym zvlast, ked vsetko (original aj kopia) je z Ciny.
K bateriam do blesku - idealne su prave Eneloop, ktore su excelentne prave vdaka minimalnemu samovybijaniu. Podla vyrobcu by mali stratit za rok statia len 20% kapacity.

dodo_bb
2010-03-09 09:55:00+01
Dávnejšie som sa bavil s výrobcom podobných originálnych batérií a hovoril mi, že vysoká cena originálov je preto, že články, ktoré do nich montujú sú starostlivo vyberané z bežnej produkcie alebo dokonca špeciálne vyrábané pre nich a majú zaručené parametre, ako kapacita, samovybíjanie, životnosť a tiež teplotnú výdrž (fungujú aj v mraze). Normálne komerčné aku majú podstatne širší rozptyl týchto parametrov. Preto ´neznačková´ batéria, naplnená bežnými aku sa môže plne vyrovnať originálu ale možno bude mať len polovicu kapacity, prípadne po 50 nabitiach jeden článok odíde alebo pri teplote nula zmrzne. Plastový obal je z hľadiska ceny bezvýznamný, podstatná je cena článkov... U NIKON výrobkov platíme za záruku kvality.

saxonnor
2010-03-12 13:36:03+01
dakujem za skusenosti, takze je to loteria ale ked beriem do uvahy cenu znackoveho (Canon BP511, u nas okolo 70EUR) tak sa oplati ´riskovat´.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()