Fórum » O TECHNIKE

Pentax 645D

Rastislav
Rastislav 2010-03-10 07:55:09+01

NIKON D666
2011-08-19 15:35:10+02
príspevok od: marcus_labeo
Na SVK ešte asi nie, každopádne ak by som mal oň záujem, kúpim ho z USA cez ebay za cca. 9900 USD (telo)/11200 so seťákom, plus cca. 100 USD shipping, to je cca. 7000 eur/7900 eur oproti 10000 eur v EU. A to už stojí za úvahu. http://photography.shop.ebay.com/Digital-Cameras-/31388/i.html?LH_PrefLoc=2&LH_ItemCondition=1000&rt=nc&Type=Digital%2520SLR&_nkw=645D&_catref=1&_dmpt=Digital_Cameras&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282
Z USA sa plati CLO, oprav ma ak sa mylim

Marcel Rebro
2011-08-19 15:36:37+02
príspevok od: NIKON D666
Z USA sa plati CLO, oprav ma ak sa mylim
... clo je "v poho" (cca 5-6%) horsia je DPH (20%)

viking81
2011-08-19 15:37:39+02
Takisto musím pochváliť Pentax (nielen ako majiteľ) za tento počin: jednak majú na čo nadväzovať (meno z analógových čias ešte neupadlo do zabudnutia), jednak je to silný imagemaker, mať ako vlajkovú loď rovno stredoformát, a to obzvlášť v reakcii na konkurenciu, ktorá končí pri FF. A ak cena je týmto full framom podobná, je zarobené aj na komerčný úspech.
nic v zlom....nemam nic proti pentaxu....ale kolko amaterov zajde do obchodu a kupi si stredoformat ? asi ani jeden....takze o komercnom uspechu nemoze byt rec....

marcus_labeo
2011-08-19 15:49:52+02
príspevok od: viking81
nic v zlom....nemam nic proti pentaxu....ale kolko amaterov zajde do obchodu a kupi si stredoformat ? asi ani jeden....takze o komercnom uspechu nemoze byt rec....
Hovorí niekto o amatéroch? Ostatne nepoznám ani jedného amatéra, ktorý má čo i len FF. Je jasné, že predajné čísla stredoformátu nie sú svetoborné, ale za danú cenu sa to iste zaplatí aj pri pár profíkoch, ktorí fotia hlavne v štúdiu, na čo je tento Pentax aj podľa recenzií stavaný: http://www.ephotozine.com/article/pentax-645d-canon-eos-1ds-mark-iii-comparison-digital-slr-review-15653

tomis.ales
2011-08-19 18:35:45+02
Ja som bol v tom ze bude stat cca 6500 €, tak som sa aspon docital na webe na niekolkych miestach.

lu_boss
2011-08-19 19:19:13+02
Hovorí niekto o amatéroch? Ostatne nepoznám ani jedného amatéra, ktorý má čo i len FF. Je jasné, že predajné čísla stredoformátu nie sú svetoborné, ale za danú cenu sa to iste zaplatí aj pri pár profíkoch, ktorí fotia hlavne v štúdiu, na čo je tento Pentax aj podľa recenzií stavaný: http://www.ephotozine.com/article/pentax-645d-canon-eos-1ds-mark-iii-comparison-digital-slr-review-15653
... ja poznam najmenej stryroch amaterov s FF a nepochybujem o tom, ze niekto si kupi aj tu 645D... Kedysi stala obycajna zrkadlovka niekolko mesacnych platov a ludia si ich kupovali...

lu_boss
2011-08-19 19:20:01+02
príspevok od: tomis.ales
Ja som bol v tom ze bude stat cca 6500 €, tak som sa aspon docital na webe na niekolkych miestach.
....aj ja si to pamatam. Cena tesne pod 7000 EUR. Mozno zdvihli kvoli mnozstvu objednavok...

Marcel Rebro
2011-08-19 19:59:44+02
príspevok od: lu_boss
... ja poznam najmenej stryroch amaterov s FF a nepochybujem o tom, ze niekto si kupi aj tu 645D... Kedysi stala obycajna zrkadlovka niekolko mesacnych platov a ludia si ich kupovali...
Ak sa budeme riadit definiciou profesionala podla Kena ...

"a professional photographer is a person who earns his entire living (100%) from the sale of photographs"

... tak poznam minimalne tucet amaterov co vlastnia FF. A na ich spocitanie som nepotreboval ani prsty druhej ruky ...

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-08-19 20:38:55+02
foťáčik je to pekný no mna by zaujímala real dostupnosť 645D , jeden fotograf išiel pon do HK a bol rad ze ho ma s jednym sklom - druhe sklo kupil nejake stare bazarove. obe sklá boli fajn ale potrebovlai pricloniť a na 85L určite aj tak nemali - toto vyslovene povedal, nemôžem sa ubrániť pocitu že D3x mi urobí rovnakú službu. Fakt neviem kto by chcel po mne 40 mpx a zaplatil ich aj. na slovensku je toto nonsens na komerčnu fotku. A za hentie love mám už H3D jazdene a to je ina masina.

viking81
2011-08-20 12:55:06+02
ked niekto hovori o komercnom uspechu....tak to znamena predat mrte fotakov komukolvek....amaterom aj profikom...takze pochybujem ze pentax tymto ohrozi existenciu kohokolvek kto je na trhu

lu_boss
2011-08-22 12:38:23+02
príspevok od: Jozef Peniak
foťáčik je to pekný no mna by zaujímala real dostupnosť 645D , jeden fotograf išiel pon do HK a bol rad ze ho ma s jednym sklom - druhe sklo kupil nejake stare bazarove. obe sklá boli fajn ale potrebovlai pricloniť a na 85L určite aj tak nemali - toto vyslovene povedal, nemôžem sa ubrániť pocitu že D3x mi urobí rovnakú službu. Fakt neviem kto by chcel po mne 40 mpx a zaplatil ich aj. na slovensku je toto nonsens na komerčnu fotku. A za hentie love mám už H3D jazdene a to je ina masina.
...ano. Z hladiska biznizu je to v SR nezmyzel, no je vela ludi, co fotia vo volnom case a peniaze nie su pre nich prekazkou... niekto vrazi statisice do golfu, niekto do zbrani, niekto do sportoveho auta, nieto to prechlasce a niekto presulozi... my normalni si kupime FF, alebo 645D

haplo602
2011-08-22 13:02:34+02
no ja ti neviem ... ja som amater a fotim na stredny format

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-08-22 13:32:49+02
...ano. Z hladiska biznizu je to v SR nezmyzel, no je vela ludi, co fotia vo volnom case a peniaze nie su pre nich prekazkou... niekto vrazi statisice do golfu, niekto do zbrani, niekto do sportoveho auta, nieto to prechlasce a niekto presulozi... my normalni si kupime FF, alebo 645D
len aby tí normálnejsí neboli tí o to presúložia

tomis.ales
2011-08-22 15:24:02+02
Ked som nahadzal statisice do foto techniky, znamena to, ze nesulozim???

panpriatel
2011-08-22 15:41:12+02
príspevok od: viking81
Poznam tucet amaterov co fotia zo stredoformatovymi masinami a minimalne pol tucta s velkoformatovymi.
Poznam dokonca amaterov ktory rovno zacali fotit na stredny format.
Nie vsetci amateri sa daju oblbovat a fotia na pidi zaznamove media.

viking81
2011-08-22 15:50:32+02
príspevok od: panpriatel
Poznam tucet amaterov co fotia zo stredoformatovymi masinami a minimalne pol tucta s velkoformatovymi.
Poznam dokonca amaterov ktory rovno zacali fotit na stredny format.
Nie vsetci amateri sa daju oblbovat a fotia na pidi zaznamove media.
tak ci onak par desiatok predanych kusov neznamena komercny uspech staci kuk do fora...ake fotaky sa stale riesia....

lu_boss
2011-08-22 17:26:38+02
príspevok od: tomis.ales
Ked som nahadzal statisice do foto techniky, znamena to, ze nesulozim???
...to zalezi od toho, co zena na to

Marcel Rebro
2011-08-22 17:38:41+02
Golf je pre mna male auto. Zbrani (okrem palnych a chladnych) sa stranim bo som pacifik. Auto je pre mna priblizovadlo. Nechlascem. Sulozim len v sebaobrane. Auto je pre mna priblizovadlo bez sportovych ambicii ... ergo mi ostavaju len tie FF toyse ... ale ci som normalny fakt neviem.

Marcel Rebro
2011-08-22 17:39:17+02
... to prve auto je manzelkyne, druhe moje ...

markato1
2011-08-22 19:01:34+02
tento pentax si k zakaznikom cestu najde...vyzera to byt fajn masinka

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()