Na SVK ešte asi nie, každopádne ak by som mal oň záujem, kúpim ho z USA cez ebay za cca. 9900 USD (telo)/11200 so seťákom, plus cca. 100 USD shipping, to je cca. 7000 eur/7900 eur oproti 10000 eur v EU. A to už stojí za úvahu. http://photography.shop.ebay.com/Digital-Cameras-/31388/i.html?LH_PrefLoc=2&LH_ItemCondition=1000&rt=nc&Type=Digital%2520SLR&_nkw=645D&_catref=1&_dmpt=Digital_Cameras&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282
Takisto musím pochváliť Pentax (nielen ako majiteľ) za tento počin: jednak majú na čo nadväzovať (meno z analógových čias ešte neupadlo do zabudnutia), jednak je to silný imagemaker, mať ako vlajkovú loď rovno stredoformát, a to obzvlášť v reakcii na konkurenciu, ktorá končí pri FF. A ak cena je týmto full framom podobná, je zarobené aj na komerčný úspech.
nic v zlom....nemam nic proti pentaxu....ale kolko amaterov zajde do obchodu a kupi si stredoformat ? asi ani jeden....takze o komercnom uspechu nemoze byt rec....
nic v zlom....nemam nic proti pentaxu....ale kolko amaterov zajde do obchodu a kupi si stredoformat ? asi ani jeden....takze o komercnom uspechu nemoze byt rec....
Hovorí niekto o amatéroch? Ostatne nepoznám ani jedného amatéra, ktorý má čo i len FF. Je jasné, že predajné čísla stredoformátu nie sú svetoborné, ale za danú cenu sa to iste zaplatí aj pri pár profíkoch, ktorí fotia hlavne v štúdiu, na čo je tento Pentax aj podľa recenzií stavaný: http://www.ephotozine.com/article/pentax-645d-canon-eos-1ds-mark-iii-comparison-digital-slr-review-15653
Hovorí niekto o amatéroch? Ostatne nepoznám ani jedného amatéra, ktorý má čo i len FF. Je jasné, že predajné čísla stredoformátu nie sú svetoborné, ale za danú cenu sa to iste zaplatí aj pri pár profíkoch, ktorí fotia hlavne v štúdiu, na čo je tento Pentax aj podľa recenzií stavaný: http://www.ephotozine.com/article/pentax-645d-canon-eos-1ds-mark-iii-comparison-digital-slr-review-15653
... ja poznam najmenej stryroch amaterov s FF a nepochybujem o tom, ze niekto si kupi aj tu 645D... Kedysi stala obycajna zrkadlovka niekolko mesacnych platov a ludia si ich kupovali...
... ja poznam najmenej stryroch amaterov s FF a nepochybujem o tom, ze niekto si kupi aj tu 645D... Kedysi stala obycajna zrkadlovka niekolko mesacnych platov a ludia si ich kupovali...
Ak sa budeme riadit definiciou profesionala podla Kena ...
"a professional photographer is a person who earns his entire living (100%) from the sale of photographs"
... tak poznam minimalne tucet amaterov co vlastnia FF. A na ich spocitanie som nepotreboval ani prsty druhej ruky ...
foťáčik je to pekný no mna by zaujímala real dostupnosť 645D , jeden fotograf išiel pon do HK a bol rad ze ho ma s jednym sklom - druhe sklo kupil nejake stare bazarove. obe sklá boli fajn ale potrebovlai pricloniť a na 85L určite aj tak nemali - toto vyslovene povedal, nemôžem sa ubrániť pocitu že D3x mi urobí rovnakú službu. Fakt neviem kto by chcel po mne 40 mpx a zaplatil ich aj. na slovensku je toto nonsens na komerčnu fotku. A za hentie love mám už H3D jazdene a to je ina masina.
ked niekto hovori o komercnom uspechu....tak to znamena predat mrte fotakov komukolvek....amaterom aj profikom...takze pochybujem ze pentax tymto ohrozi existenciu kohokolvek kto je na trhu
foťáčik je to pekný no mna by zaujímala real dostupnosť 645D , jeden fotograf išiel pon do HK a bol rad ze ho ma s jednym sklom - druhe sklo kupil nejake stare bazarove. obe sklá boli fajn ale potrebovlai pricloniť a na 85L určite aj tak nemali - toto vyslovene povedal, nemôžem sa ubrániť pocitu že D3x mi urobí rovnakú službu. Fakt neviem kto by chcel po mne 40 mpx a zaplatil ich aj. na slovensku je toto nonsens na komerčnu fotku. A za hentie love mám už H3D jazdene a to je ina masina.
...ano. Z hladiska biznizu je to v SR nezmyzel, no je vela ludi, co fotia vo volnom case a peniaze nie su pre nich prekazkou... niekto vrazi statisice do golfu, niekto do zbrani, niekto do sportoveho auta, nieto to prechlasce a niekto presulozi... my normalni si kupime FF, alebo 645D
no ja ti neviem ... ja som amater a fotim na stredny format
...ano. Z hladiska biznizu je to v SR nezmyzel, no je vela ludi, co fotia vo volnom case a peniaze nie su pre nich prekazkou... niekto vrazi statisice do golfu, niekto do zbrani, niekto do sportoveho auta, nieto to prechlasce a niekto presulozi... my normalni si kupime FF, alebo 645D
Ked som nahadzal statisice do foto techniky, znamena to, ze nesulozim???
Poznam tucet amaterov co fotia zo stredoformatovymi masinami a minimalne pol tucta s velkoformatovymi. Poznam dokonca amaterov ktory rovno zacali fotit na stredny format. Nie vsetci amateri sa daju oblbovat a fotia na pidi zaznamove media.
Poznam tucet amaterov co fotia zo stredoformatovymi masinami a minimalne pol tucta s velkoformatovymi. Poznam dokonca amaterov ktory rovno zacali fotit na stredny format. Nie vsetci amateri sa daju oblbovat a fotia na pidi zaznamove media.
tak ci onak par desiatok predanych kusov neznamena komercny uspech staci kuk do fora...ake fotaky sa stale riesia....
Golf je pre mna male auto. Zbrani (okrem palnych a chladnych) sa stranim bo som pacifik. Auto je pre mna priblizovadlo. Nechlascem. Sulozim len v sebaobrane. Auto je pre mna priblizovadlo bez sportovych ambicii ... ergo mi ostavaju len tie FF toyse ... ale ci som normalny fakt neviem.
Pentax 645D
"a professional photographer is a person who earns his entire living (100%) from the sale of photographs"
... tak poznam minimalne tucet amaterov co vlastnia FF. A na ich spocitanie som nepotreboval ani prsty druhej ruky ...
Poznam dokonca amaterov ktory rovno zacali fotit na stredny format.
Nie vsetci amateri sa daju oblbovat a fotia na pidi zaznamove media.
Poznam dokonca amaterov ktory rovno zacali fotit na stredny format.
Nie vsetci amateri sa daju oblbovat a fotia na pidi zaznamove media.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa