Fórum » O TECHNIKE

AKY objektiv pre EOS 7

shade69
shade69 2010-03-12 09:44:30+01
poradte aky objektiv na eos 7 chcel by som nieco 18-250 do 1000€ alebo 70-25O a aky je medzi takymi objektivmi rozdiel pri foteniteraz mam canon efs 18-135 setovy..

javelin
2010-03-13 15:34:20+01
príspevok od: Strhak
s prepáčením alebo aj bez neho, ale ešte väčšiu somarinu som tu nečítal. Takto vo všeobecnosti sa to nedá vravieť a keď hej tak to môže povedať len človek čo sa do toho vôbec nevyzná. Nejdem tu vypisovať eLká ktoré podávajú aj na APSC snímačoch fantastický výkon lebo je ich hodne veľa
No ja som to predpovedal......ludia čo im prešla rukami hromada techniky, (trufam si to tvrdiť pri všetkej ucte aj o sebe), som totiž technikofil, už nemajú chuť ani silu ,(česť Karolovi S. a jeho svätej trpezlivosti),vysvetlovať
stále dookola to isté ....
A kedže počet profesionálnych fotografov na Slovensku sa rovná počtu predaných zrkadloviek....tu máš výsledok.....
Nič proti...mne to tak vyhovuje.....bavím sa ...:))))
No a tieto patria....no veď oni vedia komu...

shade69
2010-03-13 18:46:55+01
príspevok od: javelin
No ja som to predpovedal......ludia čo im prešla rukami hromada techniky, (trufam si to tvrdiť pri všetkej ucte aj o sebe), som totiž technikofil, už nemajú chuť ani silu ,(česť Karolovi S. a jeho svätej trpezlivosti),vysvetlovať
stále dookola to isté ....
A kedže počet profesionálnych fotografov na Slovensku sa rovná počtu predaných zrkadloviek....tu máš výsledok.....
Nič proti...mne to tak vyhovuje.....bavím sa ...:))))
No a tieto patria....no veď oni vedia komu...
dnes som skusal to L-ko 70_2OO canon v predajni v kosiciach
a teraz ich pozeram na pc
skusal som ho len v predajni ale bol tam strasne tmavy strop
neskutocne citlivo a tichucko ostril a fotky ?
to sa neda s mojim 18-135 porovnat kontrast kresba atd nadhera
skusal som tam aj taamron s pvc a je to riadny rozdiel necakal som to
len mi bude xybat ten zvysny zoom a urcite sa budem musiet aj inac divat
ako doteraz

shade69
2010-03-13 18:53:35+01
príspevok od: tomis.ales
Presne tak. NEKUPUJ L-kove objektivy pokial nemas, alebo neplanujes Full Frame! Tie objektivy exceluju iba na Full Frame, na APSC su iba priemerne.
no hoootovo
taa ? jaky ?
dnes som skusal to Lko od canonu 70-2OO za 1150€ ale vraj mi urobi lepsiu cenu teraz pozeram foto co som skusal po predajni,tak toto je ina kawa,taky objektiv na mojej 7 este nebol

titinius
2010-03-14 13:03:07+01
to mas tak ze cim drhasi tym lepsie (v ramci konkretneho ohniska ake chces). od canonu su najlepsie tie ktore maju v nazve ´L´ to je najlepsia rada, od tych su lepsie uz len nezoomuve ktore maju pevne ohnisko napriklad 300 alebo 50 alebo 15 zas zalezi co chces fotit,,, na take najbeznejsie fotenie potrebujes nieco ako ten moj 15-85, takze od sirokouhleho az po taky (premna) slabsi zoom to pokryje vsetko... ked chces fotit zvierata (plache)tak potrebujes podla mna aspon tych 200mm, ked nebezpecne zvierata ako je napr ladovy medved :D tak aspon 400mm,,, ked motyla na steble travy tak nejaky makro objektiv,,, a cim je drahsi, tak tym dlhsie Ti vydrzi ´nerozhegany´, tym mas menej vad na fotke ako napr tmave rohy, sudove skreslenie atd, ale napr cena moze odrazat aj to ci ma objektiv zabudovany stabilizator alebo nie, lebo aj ta najvyssia rada ´L´ nemusi mat stabilizator, a dalej aj od clonoveho cisla to zavisi, cim ma nizsie minimalne clonove cislo (vacsinou 2,8 pri zoomovych) tym je drahsi ale mozes fotit pri ´vacsiej tme´ tak primitivne povedane. Ja osobne by som chcel: http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/telezoomy/canon-ef-70-200-mm-f-2-8l-is-ii-usm.html a http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/wzoomy/canon-ef-16-35-mm-f-2-8l-ii-usm.html ... ten prvy na fotenie lietadiel a zvierat, ten druhy na ludi, krajinky atd...

tomis.ales
2010-03-14 16:28:37+01
príspevok od: Palso
to znamená čo? mám 500D a chcem si kúpiť 70-200 2.8 na šport, portréty a trochu prírodu, neviem o nejakej lepšej voľbe... alebo sa mýlim?
Jezis som to ale somar. Mal som na mysli iba L-kove siroke zoom skla.

tomis.ales
2010-03-14 16:41:02+01
Nechcem povedat ze L-kove siroke zoom skla su na prd, ale rovnaku, alebo lepsiu kvalitu mas za menej penazi 17-55 f2,8. L-kove dlhe skla su naopak super.

Strana 8 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()