Nedavno som si kupil moj sen Nikon D2X, naco som uz davno sporil.
Mam k tomu objektivy:
SIGMA 24-70mm F2,8
Nikon 20mm F2,8
Nikon 80-200mm F2,8
Moj problem je ze ked fotim , tak tie fotky nie su 100% čiste.Uz som skusal s tym vselico ale su trosku romazane.ISO mam podla potreby nastavene.
Vie my niekto poradit?
Velmi by som bol vdacny.Dakujem!!!
Daj to na statív....nafoť písaný text....ak to bude v poriadku chybu hladaj na opačnej strane aparátu......:)))
A špecifikuj mi prosím ťa ´ISO mam podla potreby nastavene´ v súvislosti so situáciou...
FF - front focus
BF - back focus
to znamena ze ti objektiv zle zaostruje, bud pred predmet alebo za. na tom nikone by sa to malo dat nastavit. ale neviem, ja nemam nikon.
Takže budúci kolega.....tu na ephoto chytro lúskať fotoškolu....to za A...
Za B.....davaj ukážku vadnej foto s exifom.....
Za C...až po ukážke.....
Chystám ovce...:))))
Zrejme bude vadny medzikus :) Teda medzi fotakom a dobrymi fotkami :) Nie, to ja len na odlahcenie. Daj dake foto kukneme sa kde moze byto problem. Mozno fotis len s malou clonou a blizke predmety. Mas malu hlbku ostrosti a myslis si ze je to zle a rozmazane.Fotis s dlhym casom s malym ISO, mas tam pohybovu neostrost.. Ale toto su len priklady z 1000 moznych dovodov preco sa ti nemusia pacit fotky. tak bez fotiek pripadne s exif nevieme poradit
u javelina si na to budes musiet zvyknut, ale este ti nedal ovecku, takze asi si mu sympaticky :D daj dake fotky a mozme daco poriesit. dovtedy sa mozme bavit o niecom inom :)
a nemoze sa ti to len vidiet ?...kukni nejake sample photo na nete z toho fotaku...
Ak si mal pred tym kompakt, tak mozes byt zvyknuty na sum a tym padom sa ti javila fotka ostrejsia a teraz bez sumu si myslis ze je rozmazana. Presne to iste mi povedal kamarat ked som mu ukazoval fotky zo zrkadlovky, boli dokonale nafotene a jemu sa zdali rozmazane...Aj ked boli ostrejsie ako s kompaktu...
NIKON D2X - Rady na obsluhu
A špecifikuj mi prosím ťa ´ISO mam podla potreby nastavene´ v súvislosti so situáciou...
BF - back focus
to znamena ze ti objektiv zle zaostruje, bud pred predmet alebo za. na tom nikone by sa to malo dat nastavit. ale neviem, ja nemam nikon.
Za B.....davaj ukážku vadnej foto s exifom.....
Za C...až po ukážke.....
Chystám ovce...:))))
Ak si mal pred tym kompakt, tak mozes byt zvyknuty na sum a tym padom sa ti javila fotka ostrejsia a teraz bez sumu si myslis ze je rozmazana. Presne to iste mi povedal kamarat ked som mu ukazoval fotky zo zrkadlovky, boli dokonale nafotene a jemu sa zdali rozmazane...Aj ked boli ostrejsie ako s kompaktu...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa