nazdar, co nanho hovorite? myslite ze je to kvalitny objektiv? jasne ze to nieje L-ko ale v ramci ne E-lkovej triedy,,,
mam ho ku 7Dcku, a mam s nim problem, mam set od vianoc a uz teraz ked rozzoomujem na 35mm a mam ho vo zvyslej polohe (objektiv smerom na zem) tak sa mi sam od seba este rozzoomuje cca na 50mm, zalezi aky prudky je pohyb, ale nepredstavujte si ze by som s nim robil nejake pretazenia 3G :) to nie, normalne ho otocim a on sa "roztiahne" a potrebujem vediet ci je to dovod na reklamaciu a vymenu, dakujem.
prave preto ze je to 7D :) mojej verzii DPP sa o 7D ani nesnivalo ked ju lisovali na cd :D skus pofotit a nahraj do galerie a tak :)
aha, ok
a nemas Lightroom alebo PS ?... ako nieje to nic surne :) ja len tak,,, inac na canon.com sa da stiahnut subor co umoznuje otvarat RAW
http://software.canon-europe.com/software/0036780.asp
ja si to doostrím ešte pred úpravou samozrejme a mám už v oku čo je ešte pekne v tlači a čo už nie. Na margo DPP som sa bavil s produktovým manažérom canon a ten poznamenal jednu zaujímavú poznámku. Canon pozná najlepšie svoj RAW a má pravdu ;-)
ja si to doostrím ešte pred úpravou samozrejme a mám už v oku čo je ešte pekne v tlači a čo už nie. Na margo DPP som sa bavil s produktovým manažérom canon a ten poznamenal jednu zaujímavú poznámku. Canon pozná najlepšie svoj RAW a má pravdu ;-)
tak to aby som si ten DPP aj naistaloval :) som zyslel ze je to len tak do poctu,aby sa nepovedalo ze za tu cenu nieje aj nejaky soft k tomu fotaku :D
otazka, moze sposobovat sum:
auto korekcia jasu?
recovery?
fill lights?
blacks?
contrast ?
temperature?
tint?
tieto nastavenia pouzivam a niekedy menim v LightRoome 2,6 alebo 3,0 BETA 2
tak chcem vediet ci to zrno nemoze byt aj tym,
resp ktore z nich ho mozu sposobit alebo zvyraznit
pretoze som si myslel ze vyhoda RAW-u je prave v tom ze sa da lahko a bez ´poskodenia´ vyslednej fotky upravovat
dik
brightness?
clarity ?
saturation?
Ligtrooom nieeeeee, to je tak na reportáž alebo tak kde nejde o top kvalitu (aspon ja to neviem nastaviť poriadne ani LR ani v ACR). Kvalitný Raw z nových canonov jedine Capture 1, alebo DPP aspon co mam ja vyskusane...
na Nikon je pre mna najlepší Capture NX2 a na Canon DPP/CApture One:) aspon co som ja vysskusal. NIe je zlý ani Raw Therapee - len je pomaaaalýýýýý a ak otvorím veľký priečinok kde je 16GB tak to pada
tak to aby som si ten DPP aj naistaloval :) som zyslel ze je to len tak do poctu,aby sa nepovedalo ze za tu cenu nieje aj nejaky soft k tomu fotaku :D
auto korekcia jasu?
recovery?
fill lights?
blacks?
contrast ?
temperature?
tint?
pretoze som si myslel ze vyhoda RAW-u je prave v tom ze sa da lahko a bez ´poskodenia´ vyslednej fotky upravovat
dik
brightness?
clarity ?
saturation?
DPP je super nič iné na RAW nepotrebuješ. Fakčí to super vyskúšaj neoľutuješ. Odporúčam ti pozrieť si http://cpn.canon-europe.com/content/index.do tam nájdeš kopec odpovedí na tvoje otázky. Veľmi dobrý je tam videotutorial
na Nikon je pre mna najlepší Capture NX2 a na Canon DPP/CApture One:) aspon co som ja vysskusal. NIe je zlý ani Raw Therapee - len je pomaaaalýýýýý a ak otvorím veľký priečinok kde je 16GB tak to pada
pri tak veľkých priečinkoch má čo robiť aj DPP, kým ich načíta všetky poväčšinou idem pozrieť niečo do chladničky ;-)))
pri tak veľkých priečinkoch má čo robiť aj DPP, kým ich načíta všetky poväčšinou idem pozrieť niečo do chladničky ;-)))
no ale DPP nespadne aspon a potom už frčí pekne ako má (neviem men to načíta tak za 20-30s - to chladničku nestíham, navyše chudnem ide jar:), ak chcem niečo riešiť cez RAW Therapee musím ako dilino urobiť priečinok dať dam tri fotky a otvoriť to až potom... :)
DPP je super nič iné na RAW nepotrebuješ. Fakčí to super vyskúšaj neoľutuješ. Odporúčam ti pozrieť si http://cpn.canon-europe.com/content/index.do tam nájdeš kopec odpovedí na tvoje otázky. Veľmi dobrý je tam videotutorial
no ale DPP nespadne aspon a potom už frčí pekne ako má (neviem men to načíta tak za 20-30s - to chladničku nestíham, navyše chudnem ide jar:), ak chcem niečo riešiť cez RAW Therapee musím ako dilino urobiť priečinok dať dam tri fotky a otvoriť to až potom... :)
čo sa tíka chladničky to som ja nesmierne rýchli ;-)))
rýchlejší ako DPP
CANON EF-S 15-85mm IS USM
a nemas Lightroom alebo PS ?... ako nieje to nic surne :) ja len tak,,, inac na canon.com sa da stiahnut subor co umoznuje otvarat RAW
http://software.canon-europe.com/software/0036780.asp
auto korekcia jasu?
recovery?
fill lights?
blacks?
contrast ?
temperature?
tint?
dik
brightness?
clarity ?
saturation?
ok skusim zmenit soft :)
auto korekcia jasu?
recovery?
fill lights?
blacks?
contrast ?
temperature?
tint?
dik
brightness?
clarity ?
saturation?
rýchlejší ako DPP
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky