..ahojte vyberám si zrkadlovku,no takže moje vyhliadky skončili nakoniec u foťákov Olypmus 510 ktory som nasla v obchode za 399e , potom sa rozhodujem este medzi Olympusom e 450 ktory som nasla za 349e ... a ešte Sony Alpha DSLR-A230 ktorý som našla tiež v prijatelnej cene 349e ..ake su podla vas pre a proti?asi vezmem olympus e-450 kedze cena je lepsia a aj vaha a dizajn
btw...pekne sa to tu zvrtlo. Chúďa dievča teraz nevie, čo si má kúpiť...aby si nakoniec nekúpila nejakú nokiu. A teraz vážne. Ja bez toho, aby som sa hral na odborníka...najlepšie spravíš, keď si pohľadáš nejaké recenzie a rozhodneš sa podľa nich. Osobne si myslím, že máš taký cenový limit, že so žiadnym strojom nebudeš 100% spokojná,alebo naopak, budeš spokojná s každým...aj preto, že si myslím, že sama ešte nevieš čo vlastne chceš. To čo mne vyhovuje niekomu vadí a naopak...
No to mi robíš peknú reklamu, ja tu jednu predávam :))
ale ten AF a ergonomia, dobrý hľadáčik - a najmä RAW spracovaný v Capture NX to je pecka :D
ja som napríklad odsudený na blbý JPEG do konca života (aj 5DII má otrasný JPEG čo sa týka detailov). Akurát že D200 dokáže pokakať aj farby v jpegu... JPEG podaľ mojich predstáv má 1Ds MarkIII, 1D Mark IV, a ešte D3/D3s/D3x z iných (aspon ja) musím fotiť do RAW :D
No to mi robíš peknú reklamu, ja tu jednu predávam :))
Ale tiež že vraj najmä RAW spracovaný v Capture NX že je pecka, tak by som si ho asi kúpil a fotil len do RAW, je to profesionálnejšie a keďže je to pecka, nie je nad čím uvažovať, treba to rozhodne kúpiť... :-)
Ale tiež že vraj najmä RAW spracovaný v Capture NX že je pecka, tak by som si ho asi kúpil a fotil len do RAW, je to profesionálnejšie a keďže je to pecka, nie je nad čím uvažovať, treba to rozhodne kúpiť... :-)
...no ta teraz som stratil niť totalne.......spominate nicon, canon...a toten raw...to čo toto???...gto to vyraba, japonci či?...a je to kvalitnejsie?..čo sa na to dá šrobovať?....a toten raw je lahší jak olympus?....a co dizajn?..no a na ten jpg sa radšej ani nepytam bo si už o mne pomyslite ,že som jak.... bo inak už prisambohu neviem...
...no ta teraz som stratil niť totalne.......spominate nicon, canon...a toten raw...to čo toto???...gto to vyraba, japonci či?...a je to kvalitnejsie?..čo sa na to dá šrobovať?....a toten raw je lahší jak olympus?....a co dizajn?..no a na ten jpg sa radšej ani nepytam bo si už o mne pomyslite ,že som jak.... bo inak už prisambohu neviem...
nasrobujes do toho dokonca aj stativ a mozno aj blesk, ked sa dobre rozbehnes. ale raw je lepsi jak nicon, ale na jpeg sa nechyta, ten je lubivy. na AF sa vykasli, to ti netreba, ten sa neda srobovat a nema ani blesk.
nasrobujes do toho dokonca aj stativ a mozno aj blesk, ked sa dobre rozbehnes. ale raw je lepsi jak nicon, ale na jpeg sa nechyta, ten je lubivy. na AF sa vykasli, to ti netreba, ten sa neda srobovat a nema ani blesk.
...ta toten nelubivy s bleskom a stativom, nebude isto vhodny, rozmyslam kupit pred vianocami.....hovoris jpg bez af.....takze mf (madafaka)........a čo video....hrá to video...či?...a MPtrojky?....bo inak ja taky foťak asi nekupim...xixi
neviem ci do jpegu alebo z rawu, ale nesvieti v tme, musis mat vela svetla aby si ho videl svietit, tak pozor na to. ale nasrobovat ho naozaj mozes, mam doma jeden raw nasrobovany :-D
...ta toten nelubivy s bleskom a stativom, nebude isto vhodny, rozmyslam kupit pred vianocami.....hovoris jpg bez af.....takze mf (madafaka)........a čo video....hrá to video...či?...a MPtrojky?....bo inak ja taky foťak asi nekupim...xixi
jo, mf (matafakla) je fasa srobovak, vie srobovat aj rawy do stativu. ale silou mozes aj do blesku srobovat, ide to, je to len elektronicke obmedzenie
hej a predajca v elektre u nas na dedine hovoril ze srobovane rawy vedia postovat na facebook. vyhodna ficura, lebo mam fotky na faszbooku a ked fotak nema postovadlo na facebook, ta ho ani neberem bo to je onicom kamera, aj ked ma stativ blesk a lubi
inak dnes som bol svedkom jednej snahy o predaj v datarte v prahe, kde predajca radil zakaznikovi kupit 1000D so setakom 18-55, zevraj to ma sice len 3x zoom, ale ked sa to prerata crop faktorom, je to az 5x a to uz nebude potrebovat iny objektiv, aj ked sa daju dokupit dalsie. asi sa potrebovali zbavit vystavneho kusu, tak naucili predavaca vysavacov slova ´crop faktor´ a ´zoom´ a postavili ho k fotakom ...
inak dnes som bol svedkom jednej snahy o predaj v datarte v prahe, kde predajca radil zakaznikovi kupit 1000D so setakom 18-55, zevraj to ma sice len 3x zoom, ale ked sa to prerata crop faktorom, je to az 5x a to uz nebude potrebovat iny objektiv, aj ked sa daju dokupit dalsie. asi sa potrebovali zbavit vystavneho kusu, tak naucili predavaca vysavacov slova ´crop faktor´ a ´zoom´ a postavili ho k fotakom ...
ktory fotak?
S tou tvojou hádavosťou ta nebude mať nikto rád...:))
ja som napríklad odsudený na blbý JPEG do konca života (aj 5DII má otrasný JPEG čo sa týka detailov). Akurát že D200 dokáže pokakať aj farby v jpegu... JPEG podaľ mojich predstáv má 1Ds MarkIII, 1D Mark IV, a ešte D3/D3s/D3x z iných (aspon ja) musím fotiť do RAW :D
nie, nepredal, lebo zakaznik si vsimol, ze je ´moc vošahanej´ :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa