Ahojte, chcem sa opytat.Som začiatocnik /amater/ a rozmyslam nad kupov Nikonu D3000.Je to podla vas dobra volba, alebo popripade co by ste poradili,vdaka.
ok..beriem, že konkrétne D3000 je ohľadom ovládania nepraktická...moja poznámka bola myslená paušálne....no sledovanie testov je jedna vec a samotné fotenie vec druhá....po ´nakuknutí´ do tvojho portfólia je myslím výhoda 1000ky zatiaľ akosi nebadateľná (bez urážky)....ono, to bláznenie sa za vysokým isom, nešumom a megapixelami je pre amatéra skôr nevyužiteľné...a pokiaľ predsa len postúpiš o level vyššie, budeš pravdepodobne riešiť iné telo...
Jasné, súhlasím, čím nižšie ISO, tým lepšie. Ešte poznámočku, väčšina posledných foto bola fotená na ISO800. Len keby tie statívy neboli také ťažké a veľké :D. Asi by som poradil možno aj to, nech má aj začiatočník jeden kvalitný statív a potom môže aj z nízkym ISO s veľkou clonou pekne a kvalitne fotiť. Ale keďže vždy ide o cenu a to čo najnižšiu, tak treba do úvahy zobrať ešte prípadne aj nejaký ten tele objektív (70-300) k základnému...skrátka vytvoriť si nejaký max. rozpočet a doňho sa snažiť vtesnať. Keď som si ja chcel kúpiť zrkadlovku, tak som uvažoval najprv nad tým, či zo setovým objektívom, alebo samostatne len telo + výrobca skiel ako Tamron/Sigma...
18-55 bez IS a to ti je na co ? :D inak ja by som mozno aj mal na predaj :) ale ja mam s IS :)
potrebujem si na niecom vyskusat tuto ohniskovu vzdialenost aby som vedel ci si mam kupit 17-50 tamrona ... a canon 18-55 s IS alebo bez IS je ta najlacnejsia moznost ako si to mozem vyskusat :)
Ja som mal 1000D. Max spokojnost. Za 5D som zamenil neskôr len kvoli FF. 1000D má vsetko co foták potrbuje. S D3000 niesom oboznámený ale videl som recenzie a porovnania. Kedze cena s C1000D a ND3000 je priblizne rovnaká volil by som jednoznacne canonovú moznost hlavne kvôli tomu ze jej CMOS snímac má o dost nizsí sum ako nikonov CCD co je velmi dôlezitá vec a dalej aj to ze sa ti bude urcite daleko lepsie ovládat kvôli tým tlacítkam vyvedeným na tele. Nemat tlacítko pre zvolenie ISO na tle je ozaj dost velká nevýhoda. Profícke a poloprofesionálne zrkadlovky majú na tele vyvedené tlacítka pre úplne vsetko, práve pre to aby sa lahsie ovládali. Nechcem viest ziadnu kampan C VS N, nikony sú skvelé fotáky o tom niet pochýb al easpon co sa mojích potrieb týka má C oproti N v základných modeloch navrch. Ak by som siel do nikonu, tak potom uz D5000. to je uzasna masina. Trocha drahsia sícfe ale má CMOS senzor s vynikajúcimi vlastnostami a taktiez spomínané tlacítka. Inak co sa týka prevedenia, vsetko sú to plastové fotáky takze to je jedno.
Je nejaký radikalni rozdiel medzi 450D a 500D?Nakoľko zvažujem kúpu jedneho z nich a 450ka je pre mna finančne priatelnejšia.vdaka
je - HD video a MPX, ale či radikálny? asi ani nie, radikálny rozdiel je medzi 4500D a 7D. Ak nechces video tak 500D asi nemá zmyslel.
fotiť sa dá so všetkým, novšie je v tomto prípade lepšie. ak však financie nepustia poslúži výborne aj 450tka.
Hm, neviem ci je novsie v tomto pripade lepsie... Tych 15 MPx na 500D sa mi zda zbytocnych. Jednak kvôli kresbe objektivov a jednak kvoli sumu. Na vyrezy to samozrejme bodne, ale co sa tyka sumu tak... Ale myslim, ze je to uz novsi snimac, takze by to nemalo by take zhorsenie. Samozrejme kto potrebuje video, tak nie je o com...
Ja som mal 1000D. Max spokojnost. Za 5D som zamenil neskôr len kvoli FF. 1000D má vsetko co foták potrbuje. S D3000 niesom oboznámený ale videl som recenzie a porovnania. Kedze cena s C1000D a ND3000 je priblizne rovnaká volil by som jednoznacne canonovú moznost hlavne kvôli tomu ze jej CMOS snímac má o dost nizsí sum ako nikonov CCD co je velmi dôlezitá vec a dalej aj to ze sa ti bude urcite daleko lepsie ovládat kvôli tým tlacítkam vyvedeným na tele. Nemat tlacítko pre zvolenie ISO na tle je ozaj dost velká nevýhoda. Profícke a poloprofesionálne zrkadlovky majú na tele vyvedené tlacítka pre úplne vsetko, práve pre to aby sa lahsie ovládali. Nechcem viest ziadnu kampan C VS N, nikony sú skvelé fotáky o tom niet pochýb al easpon co sa mojích potrieb týka má C oproti N v základných modeloch navrch. Ak by som siel do nikonu, tak potom uz D5000. to je uzasna masina. Trocha drahsia sícfe ale má CMOS senzor s vynikajúcimi vlastnostami a taktiez spomínané tlacítka. Inak co sa týka prevedenia, vsetko sú to plastové fotáky takze to je jedno.
Ak dobre viem, tak D5000ka je na tom s uzitocnymi tlacitkami tiez biedne - podobne ako D3000. ISO, WB, meranie exp. su nastavovane cez menu... ak sa nemylim. Co je skoda.. To je dost velka nevyhoda entry level Nikonov.
Hm, neviem ci je novsie v tomto pripade lepsie... Tych 15 MPx na 500D sa mi zda zbytocnych. Jednak kvôli kresbe objektivov a jednak kvoli sumu. Na vyrezy to samozrejme bodne, ale co sa tyka sumu tak... Ale myslim, ze je to uz novsi snimac, takze by to nemalo by take zhorsenie. Samozrejme kto potrebuje video, tak nie je o com...
no však práve rozdiely medzi 450D a 500D ak pominieme video su zanedbateľne...
A to ovládanie D3000 je horšie ako D5000 o triedu - osobná dlhšia skúsenosť, D3000 bracketing napríklad. 450D/500D sa možno blbo drží lebo je malé ale má tlačitka nehovoriac o CMOS..
pozeram ze vymyslate somariny ... D3000 ma take ovladanie ako ma, lebo to je v podstate nieco ako bridge z kompaktov ... tam sa robi vsetko cez menu, takze to pripadnemu zaujemcovi o D3000 z tej oblasti pouzivatelov vadit nebude.
pre serioznejsie vyuzitie D5000 alebo D90. D3000 by som nebral ani ako entry level :-) D5000 ma video, vyklopny displej, live-view, CMOS senzor ... jednoznacne lepsie ako D3000 ...
Presne tak, s tym horsim drzanim samozrejme suhlasim. Sam mam 450D a dost velke ruky, kedze som dost vysoky (195 cm)a fakt nemozem povedat, ze sa drzi dobre. No ale radsej menej sikovne drzanie ako behat furt do menu kvoli zmene parametrov. Neviem ako je to s ovladanim D5000ky, ale na tele vyvedene tlacitka nema.
Nikon D3000... ano alebo nie?
fotiť sa dá so všetkým, novšie je v tomto prípade lepšie. ak však financie nepustia poslúži výborne aj 450tka.
A to ovládanie D3000 je horšie ako D5000 o triedu - osobná dlhšia skúsenosť, D3000 bracketing napríklad. 450D/500D sa možno blbo drží lebo je malé ale má tlačitka nehovoriac o CMOS..
pre serioznejsie vyuzitie D5000 alebo D90. D3000 by som nebral ani ako entry level :-) D5000 ma video, vyklopny displej, live-view, CMOS senzor ... jednoznacne lepsie ako D3000 ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa