Zdravím ephoťákov :) Vlastním Canon 1000D so setovým objektívom a pevnou 50mm f1.8. Mám dilemu aký ďalší objektív si zaobstarat do výbavy. Mal by to byt niaky sirokouhly objektiv na 1. krajinku 2. reportáž 3. street a vlastne čo sa prihodi.
Odporucili mi Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD, osobne by som ostal verny Canonu s podobnymi parametrami. Cenový limit mam okolo 400 eur plus minus, nechystam sa to kupit v blizkej buducnosti, kedze som student a potrebujem našetrit. Poprosim pomozte mi poradit vybrat, prijmem vsetky vase napady a pripomienky. Poradte mi Canon objektiv s podobnymi parametrami.
Dakujem kazdemu :) pekny vecer a uspesny pracovny tyzden :)
ono je to tazko na kazdy objektiv nadava niekto ... problem je v tom co vyuzijes najviac a pri pripadnom prechode na FF co sa neskor moze kazdemu stat ... preto efs je otazne kupovat ... obrovsky rozdiel je medzi 17 - 55 setakom a 2,8ckou to sa proste neda ani napisat ... ono je strasny problem si vybrat ja sam som zle kupil par objektivov ktore lutujem kupoval som ich nove a cena keby som ich predaval je -50% co ma strasne sere ... lebo pokial mas 1000cku pojdes pocase urcite hore ja mam 450ku 1000cku som skusal kamos si to kupil len treba predvidat aky bude dalsi fotak ...
vlastne som ti nic neporadil ale odporucam canon s tym tamronom nemam skusenosti sam mam tamrona ale nizsiu triedu AF ma pomale ale nemozem hodnotit objektiv ktory som nikdy neskusal
keby som si mal vybrat, tak sa rozhodujem medzi 100/2.8, 70-200/4 (bez IS), alebo 24-105... asi by to vyhrala ta 100vka, a ak by sa podarilo tak to novsie Lko. samozrejme, je to asi 2nasobna investicia tvojho limitu, ale kedze aj tak chces setrit, a nekupis si novy objektiv zajtra, zvazil by som vsetky moznosti, pri fotakoch a najma objektivoch by sa podla mna malo pozerat na peniaze az v druhom rade, trvacnost a kvalita by mali byt vpredu, ved nie sme taki bohati aby sme si mohli kupovat lacne veci :)
mam kolegu (Gusto), ktoreho som prehovaral nech si kupi radsej 70-200/4, nez tusim 28-135 chcel... urcite je to lepsia investicia...
chcel som zamachrovat ze najdem nejaku 70-200 na paladixe, ale je tam len jeden dost zastrceny za cenu cca 520 eur, co nie je take zle...
Uvedeny Tamron je pre teba asi jedina slusna volba. Rozsahom budes ale obmedzeny, aby si mohol fotit rozne zanre potrebujes aj teleobjektiv. Neviem ti ale poradit pri takto obmedzenom limite.
A teraz trochu vynadania:
1. Opat sa tu objavuju temy s nic nehovoriacimi nazvami. Nazvite temu tak, aby bolo hnded jasne o co ide!
2. Tema aky objektiv na Canon EOS je najcastejsia na tomto fore a keby si nebol lenivy, davno by si nasiel desiatky prispevkov na temu, ktora ta zaujima. Ostatny potom nemusia dokola opakovat to, co inde napisali.
ak mas limit 400 eciek...tamron je jedina volba...s tym af to neni az taka tragedia...nie je to usm ale je to celkom slusne...ak nefotis sport...tak uplna spokojnost...canon podobnych parametrov stoji 900 eciek :) jedine bazar...na canon ef-s 17-55 f/2,8...sem tam sa tam mihne tak za 600 a minule som ho tam videl za 450...ale to sa mi zdalo podozrive...neviem...neriesim...mam tamrona...spokojnost :) este mozno skus zvazit sigmu 18-50 HSM ci aka je to....nejaka nova...zatials nou ludia asi nemaju skusenost a mohol by byt problem s FF/BF....poradene mas...uz si len vyber :)
V podobnom rozsahu mas aj Canon 17-40/4L. A je to L-ko... Bazarovi sa da splasit za cca 500€. Ale je tam dost obmadzujuci ten rozsah. Vela stastia pri vybere ;)
Dakujem, stymi objektivmi mas pravdu treba si to poriadne rozmysliet, lebo predavat to nasladne sa to vobec neoplati :( a co sa tyka prechodu vyssie, tak pravdepodobne vyssie pojdem na 40D, ale je este dááleko dáááleko :)
Dakujem pekne, uvedomujem si to, uz sa to nestane :)
Cital som tvoju recenziu na ten Tamron a celkom mi sedi, ako myslis to ze obmedzeny ? sport nefotim a asi ani nebudem, hlavne krajinka, street, reportaz max.
ak mas limit 400 eciek...tamron je jedina volba...s tym af to neni az taka tragedia...nie je to usm ale je to celkom slusne...ak nefotis sport...tak uplna spokojnost...canon podobnych parametrov stoji 900 eciek :) jedine bazar...na canon ef-s 17-55 f/2,8...sem tam sa tam mihne tak za 600 a minule som ho tam videl za 450...ale to sa mi zdalo podozrive...neviem...neriesim...mam tamrona...spokojnost :) este mozno skus zvazit sigmu 18-50 HSM ci aka je to....nejaka nova...zatials nou ludia asi nemaju skusenost a mohol by byt problem s FF/BF....poradene mas...uz si len vyber :)
Dakujem, šport nebudem fotit urcite ! Ten Canon som tiez pozeral, bohuzial pre man vela zatial :(
V podobnom rozsahu mas aj Canon 17-40/4L. A je to L-ko... Bazarovi sa da splasit za cca 500€. Ale je tam dost obmadzujuci ten rozsah. Vela stastia pri vybere ;)
Ten canon 17-40/4L som tiez pozeral celkom slusny je len ta cena :(
Mas mylnu predstavu o pouzivani objektivov, nejde ani tak o priblizenie ale o vyuzitie inych vlastnosti, akymi su perspektiva, ci hlbka ostrosti. Keby si si precital clanky o krajinarskej fotografii v sekci Fotokolka, pochopil by si, ze najuzitocnejsi krajinarsky objektiv je teleobjektiv.
Kazdy skuseny fotograf vie, ze najviac pouziva vsetky ostatne objektivy okrem setoveho, pretoze sa tak moze vizualne odlisit od tych, co cvakaju setakmi. Objektiv je pre vyslednu fotografiu omnoho dolezitejsi nez fotoaparat. Ten objektiv nemusi byt ani najdrahsi, ani najsvetelnejsi, ani najostrejsi. Musi ale davat fotografovi kreativitu. Cis i kupis Tamron, alebo Canon je vlastne takmer jedno. Budes mat ostrejsie fotografie ale prida ti len minimalnu kretivitu. Musis mat viac objektivov. Na krajinu tele, na street supersirokac, na reportaz tele a supersirokac a mozno obcas pouzijes aj ten zakladny zoom.
Tento novy objektiv nahradza pomerne nepodareny 17-85IS. Prve tesy vyzeraju dobre a hlavne je to jeden z malo objektivov schopnych vykreslit snimac na 7D a 550D. Aj ked je rozsah slusny, kupe telezoomu sa asi nevyhnes.
Tento novy objektiv nahradza pomerne nepodareny 17-85IS. Prve tesy vyzeraju dobre a hlavne je to jeden z malo objektivov schopnych vykreslit snimac na 7D a 550D. Aj ked je rozsah slusny, kupe telezoomu sa asi nevyhnes.
ked telezoom tak nazaciatok Canon EF 70-200 mm f/4L USM ?
Ale radsej by som chcel niaky širokác ako Canon EF 17-40 mm f/4L USM
alebo Tamron AF SP 10-24mm F/3.5-4.5 Di-II LD baj. Canon
zoom potom Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM alebo potom Tamron AF SP 17-50/2,8 XE VC
kup si tokinu 11-16 ako super sirokac...k nemu tamrona 17-50 a tele canon 70-200 f/4 kroru spominas...a budes mat paradnu zostavu....pevnu 50 uz mas...tak uz len nejaky makrac a nic viac nepotrebujes :-)
celkom sa mi toto páčilo http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/lens/simulator/index.htm je to síce od nikonu ale celkom fajn :-) ak niekomu pomôže....
kup si tokinu 11-16 ako super sirokac...k nemu tamrona 17-50 a tele canon 70-200 f/4 kroru spominas...a budes mat paradnu zostavu....pevnu 50 uz mas...tak uz len nejaky makrac a nic viac nepotrebujes :-)
..no..........ešte super tele 400mm +.........a rybinu:))
zdravim..je tu nejaky blavak co by mal trochu trpezlivosti s amaterom? chcem si kupit prvu zrkadlovku a potrebujem cloveka, ktory mi poradi a pripadne pojde so mnou prezriet vybrany tovar, ci je v poriadku, nakolko chcem kupovat pouzity fotoaparat...
Ak sa možem pridať mam podobný názor ako Karol, len s jednou výnimkou.. 18-55 IS by som ani nenahrádzal (iba ak máš staru verziu bez IS u treba čím skor zameniť za nový model..), nechal by som ju tak - ak teda nefotíš niečo kde potrebuješ F2,8 nutne a rýchly AF, je to zbytočné. Kresba 18-55 IS nie je uplne 100% ale ak vieš fotiť tak z toho idú tlačiť pomaly A3-A2 zväčšeniny - aspon z krajiniek určite čo som skušal. CLona F2,8 je na malom senzore pri ohniskách 17-50 už dosť veľa na hrátky s DOF, Základný rozsah je myslim sam o sebe tiež dosť nezaujímavý (no treba ho mať) a inde vo foto videní ta posunú skor iné ohniskové vzdialenosti pevné ohniská a svetelnosti lepšie ako F2 ,určite by som išiel do tele 70-200 - je jedno aký a možno by som špekuloval nad 85mm F1,8 , Alebo 100vku macro -ale canonovu- to je za tie peniaze poprdeli sklo. macro je nová dimenzia fotky:)
So širokáčom neviem poradiť lebo pre mna je širokáč pod 24mm už len z núdze cnosť (fotenie interierov, len kvoli tomu dokupim časom 17-40mm) tokina 11-16 sa zdá byť TOP. zlá ni eje ani sigma 12-24 - na FF je to šialenosť:)
Bohuzial mam 18-55 bez IS :( nepotrebujem rychly AF ani F2,8. mam cas na fotenie, je to moje také vaznejsie hobby. Fotky netlacim. Asi si si nevsimol ale limit mam okolo 400 eur ! Macro nefotim, a teky objektiv je mi skor na nic, portret nemusim, macro tiez nie. Idem mi skor o taky vsestranny objektiv na prirodu, street, reportaz. Precital som si recenziu na ten Tamron AF SP 17-50/2,8 XE VC a asi ostavam zatial pri nom. Času mam este dost
Dilema, čo kupit po seťáku ? :(
vlastne som ti nic neporadil ale odporucam canon s tym tamronom nemam skusenosti sam mam tamrona ale nizsiu triedu AF ma pomale ale nemozem hodnotit objektiv ktory som nikdy neskusal
mam kolegu (Gusto), ktoreho som prehovaral nech si kupi radsej 70-200/4, nez tusim 28-135 chcel... urcite je to lepsia investicia...
chcel som zamachrovat ze najdem nejaku 70-200 na paladixe, ale je tam len jeden dost zastrceny za cenu cca 520 eur, co nie je take zle...
A teraz trochu vynadania:
1. Opat sa tu objavuju temy s nic nehovoriacimi nazvami. Nazvite temu tak, aby bolo hnded jasne o co ide!
2. Tema aky objektiv na Canon EOS je najcastejsia na tomto fore a keby si nebol lenivy, davno by si nasiel desiatky prispevkov na temu, ktora ta zaujima. Ostatny potom nemusia dokola opakovat to, co inde napisali.
Dakujem
Cital som tvoju recenziu na ten Tamron a celkom mi sedi, ako myslis to ze obmedzeny ? sport nefotim a asi ani nebudem, hlavne krajinka, street, reportaz max.
Kazdy skuseny fotograf vie, ze najviac pouziva vsetky ostatne objektivy okrem setoveho, pretoze sa tak moze vizualne odlisit od tych, co cvakaju setakmi. Objektiv je pre vyslednu fotografiu omnoho dolezitejsi nez fotoaparat. Ten objektiv nemusi byt ani najdrahsi, ani najsvetelnejsi, ani najostrejsi. Musi ale davat fotografovi kreativitu. Cis i kupis Tamron, alebo Canon je vlastne takmer jedno. Budes mat ostrejsie fotografie ale prida ti len minimalnu kretivitu. Musis mat viac objektivov. Na krajinu tele, na street supersirokac, na reportaz tele a supersirokac a mozno obcas pouzijes aj ten zakladny zoom.
čitam co len mozem a cas mi dovoli, to mi je jasné ze čo situacia to dany objektiv,
Co hovoris na tento canon ? na moja zamery
http://shop.ephoto.sk/canon-ef-s-15-85-mm-f-3-5-5-6-is-usm.html
Ale radsej by som chcel niaky širokác ako Canon EF 17-40 mm f/4L USM
alebo Tamron AF SP 10-24mm F/3.5-4.5 Di-II LD baj. Canon
zoom potom Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM alebo potom Tamron AF SP 17-50/2,8 XE VC
So širokáčom neviem poradiť lebo pre mna je širokáč pod 24mm už len z núdze cnosť (fotenie interierov, len kvoli tomu dokupim časom 17-40mm) tokina 11-16 sa zdá byť TOP. zlá ni eje ani sigma 12-24 - na FF je to šialenosť:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa