Co vlastne robia? Okrem par billboardov, ktore sa z casu na cas objavia, ked je predstavena nova xxxD zrkadlovka?
- Servis robi ProLaika.
- Vacsina obchodov sa radsej zasobuje zo zahranicnych skladov.
- Ked si clovek (asi jediny) v Canone zoberie dovolenku, tak tovar nedodavaju aj ked ho maju.
- Velmi zriedkavo je nejaka technika zapozicana na recenziu.
- CPS nie je pristupne pre Slovensko.
veľmi radi zapožičiavajú prístroje. Mi sme mali pomerne dlho 1D mark IV požičanú ešte pred jej spustením do predaja a k tomu EF 100mm f/2,8 L IS. Robia prezentácie kde predstavujú novinky, ale zas treba dostať pozvánku. ProLaica síce robí servis ale dakto jej ho predsa musí platiť, zadarmo ho predsa nebude poskytovať. Čo sa tíka marketingu tak podporujú ho veľmi dobre, veď len vďaka ním máme produktové katalógi v slovenčine. No a k dodávkam tovaru skús sa spýtať priamo v Canone koľko mali minulí rok obrat, už si to presne nepamätám ale čísielko sa pohybovalo okolo čiastky 21 000 000€ s tím že aj v čase krízy dokázali rásť. Kopec ľudí si myslí že Canon je len foto a kopírky, no pravda je že najväčší biznis sú náplne do tlačiarni a tých kopíriek. Buďme radi že sú tu, to že vy nevidíte ich prácu neznamená že ich veľký obchodný partneri ktorý aj vám dodávajú techniku s nimi úzko nespolupracujú. Vy to možno nijak nepociťujete ale to len preto že neviete čo všetko sa skríva za spoluprácou Canonu a iných firiem. Kvantum akcií ktoré sme robili, kde sme v teréne predstavovali novinky, kde si ich ľudia mohli chytiť do rúk a vyskúšať by nebolo možné bez Canon Slovakia. Takže nezatracoval by som ich keď v globále možno ani neviem čo všetko robia pre slovenský trh.
PS. CPS v priebehu roka kvázi zanikne a nahradí ho iné spojenie s tým že v druhej polovici roka by malo byť dostupné aj na slovensku. Momentálne má v blízkej dobe začať testovanie s vybranými obchodnými partnermi na slovensku. Vo finálnej verzii bude celé rozhranie aj so všetkými prílohami lokalizované do slovenčiny. Takže aj v tomto smere sa dejú veľké veci, len zas treba byť informovaný
mna sa zda ze aj Canon aj Nikon to nemaju doriesene do konca, ... presiel som jednym aj druhym a ked clovek chce tak najde klady aj zapory - ale idealne im to nefunguje ani jednemu, je teda co zlepsovat
mna sa zda ze aj Canon aj Nikon to nemaju doriesene do konca, ... presiel som jednym aj druhym a ked clovek chce tak najde klady aj zapory - ale idealne im to nefunguje ani jednemu, je teda co zlepsovat
slovensko je príliš malý trh aby sme tu čakali zázraky. Veď Nikon ho už roky úspešne ignoruje. Canon tu má aspoň zastúpenie a servis. Zlepšovať je stále čo len to treba vidieť v širšom merítku.
slovensko je príliš malý trh aby sme tu čakali zázraky. Veď Nikon ho už roky úspešne ignoruje. Canon tu má aspoň zastúpenie a servis. Zlepšovať je stále čo len to treba vidieť v širšom merítku.
presne tak, povedal si to trochu diplomatickejsie ze na slovensko sa vacsinu kasle - o malych nema nikto zaujem, zial - cest vynimkam
tak tak slovensko je male.... a malo sa tu toho preda.... kto si chce nieco kupit kupi.. ale v DE, USA, UK a podobne... takze je tu kopa 5D markov II 1D-ciek ale verim za maximalne polovica pochadza z SR.... ja som tiez svoj 1D mark III kupoval z CZ :))
no Nikon SR už neignoruje to platilo v minulosti- práveže už aj TK robia posledný rok ako sa patrí. Treba si uvedomiť, že cele slovensko = jedno väčšie mesto v USA (aj kupyschopnosť podobna). z pohľadu mamutích značiek je SR zanedbateľný alebo málo významný trh. Takže vďaka aj za to čo tu je. Nie som zrovna predajca ale Canon SR to má rovnako ako Nikon a iní ťažké - predajcovia asi využívajú šedý trh často. A to už ani nehovorím o obchodoch typu bestcena.sk.
Ešte otázka na predajcov - Neviem či to je len moj dojem ale mám pocit že predaje kompaktov sú mizivé a ak sa niečo práve predáva tak sú to DSLR amaterske a nejake prísluško?
presne tak, povedal si to trochu diplomatickejsie ze na slovensko sa vacsinu kasle - o malych nema nikto zaujem, zial - cest vynimkam
všetko je o peniazoch, aj Canon pokiaľ by vyrábal len fotoaparáty tak bohvie či by samu tu oplatilo byť. Predsa len trh s tlačiarňami je ďaleko väčší ako s fotoaparátmi a to tu nepíšem čo všetko iné ešte tu na slovenskom trhu predáva
tak tak slovensko je male.... a malo sa tu toho preda.... kto si chce nieco kupit kupi.. ale v DE, USA, UK a podobne... takze je tu kopa 5D markov II 1D-ciek ale verim za maximalne polovica pochadza z SR.... ja som tiez svoj 1D mark III kupoval z CZ :))
asi len 60% aparátov ( nových ) sa kupuje na slovensku od oficiálnych importérov
no Nikon SR už neignoruje to platilo v minulosti- práveže už aj TK robia posledný rok ako sa patrí. Treba si uvedomiť, že cele slovensko = jedno väčšie mesto v USA (aj kupyschopnosť podobna). z pohľadu mamutích značiek je SR zanedbateľný alebo málo významný trh. Takže vďaka aj za to čo tu je. Nie som zrovna predajca ale Canon SR to má rovnako ako Nikon a iní ťažké - predajcovia asi využívajú šedý trh často. A to už ani nehovorím o obchodoch typu bestcena.sk.
Ešte otázka na predajcov - Neviem či to je len moj dojem ale mám pocit že predaje kompaktov sú mizivé a ak sa niečo práve predáva tak sú to DSLR amaterske a nejake prísluško?
k Nikonu sa nejdem moc vyjadrovať, načo??? Netuším prečo si tu ľudia myslia že bestcena.sk je slovenský predajca a že cez nich to kupujú na slovensku. Hádam nie kvôli tej skratke na konci že SK. Kvantum ľudí mi chodí vyplakávať na predajňu že sa im pokazil fotoaparát a nech ho vezmeme na záručnú opravu od nich. Ja netuším prečo chodia k nám??? U nás to nekúpili, nech si to dajú opraviť v tej bestcene keď ušetrili pri kúpe 20€. Pri nákupe u dákeho predajcu nekupjem len tovar ale aj servis s tým spojený a pridané služby. Takže to je ich problém nie náš, mi si riešime našich zákazníkov. Čo sa tíka kompaktov tých sa predáva dosť no DSLR má momentálne tak stúpajúcu tendenciu že začína predbehovať predajom malé aparáty. To je pravda
aspon jedno pozitivum pre vyrobcov ze sa predava viac DSLR..predajom kompaktu totiz biznis pre nich konci..pri DSLR je vecsinou potrebne kupovat dalsie veci..
Nuz vo vsetkom je kusok pravdy - ja mam vybavu skombinovanu nakupmi z SR, CZ a PL. A som spokojny, vsade napisane Nikon. Ale nechapem niekedy obchodnu politiku preco nie su ceny rovnake a su v nich take rozdiely. V podstate nas znacky nutia kupovat kade tade. My nie sme maly trh - sme predsa Europa! Preco inac to nefunguje? Ja by som rad vsetko kupil tu ale ked je rozdiel nie 20 Eur ale 250 tak to uz je dost, u drahsich objektivov az 1000.- a to staci sa previezt 100 ci 200 km.Hoci redpokladam, ze Canon aj Nikon su svetove znacky a este sm sa nestretol zeby ichservisy odmietli cokolvek opravit. Sam som nikdy problemy nemal a verim, ze ani mat nebudem.
Vobec toto je divna tema, taketo vztahy klient-predajca-vyrobca sa tu uz neraz rozoberalo a v EU okrem prekladu ziadna ina investicia nie je potrebna, SR sa da brat ako povedzme jedno msto ako Mnichov v Nemecku. Takze nie sme maly trh akurat treba chapat ze sme EU a to e vsetko. To bud bude do 10 rokov alebo sa EU rozpadne.
Dakujem za info. S tym poziciavanim sa mi tomu az nechce verit, ephoto nemalo na recenziu 500D, 50D, 550D. 5D mark2 som robil recenziu az ked som si kupil vlastnu. 7D pozicali na tyzden. Zatial som sa o ziadnej akcii z toho kvanta ´..kde si ich ľudia mohli chytiť do rúk a vyskúšať...´ nedopocul (obcas ked sa nejaky model predstavoval v Prolaike tam tam bol k dispozicii 1ks, co sa mohol vyskusat). Na photo Slovakia tiez nemal Canon ziadne zastupenie (okrem Tlaciarni).
Dakujem za info. S tym poziciavanim sa mi tomu az nechce verit, ephoto nemalo na recenziu 500D, 50D, 550D. 5D mark2 som robil recenziu az ked som si kupil vlastnu. 7D pozicali na tyzden. Zatial som sa o ziadnej akcii z toho kvanta ´..kde si ich ľudia mohli chytiť do rúk a vyskúšať...´ nedopocul (obcas ked sa nejaky model predstavoval v Prolaike tam tam bol k dispozicii 1ks, co sa mohol vyskusat). Na photo Slovakia tiez nemal Canon ziadne zastupenie (okrem Tlaciarni).
Michal, Canon Slovakia su predovsetkym ludia. Vsetko (ne)robia ludia vo funkciach, ako aj marketing. Pokial tam je clovek (presnejsie zena z dobre informovanych zdrojov:)), ktory je roky zvyknuty robit marketing maximalne s printovymi mediami a povedzme si, vieme ako to vsade chodi s reklamou a vseobecne s obchodmi.. Netvrdim ze v Canone to tak funguje, ale...
To som reagoval na zmienku o photoslovakia a zastupeni canonu iba tlaciarnami.
Samozrejme mozme si tu mliet prazdnu slamu, tipovat, hadat, rozhorcovat sa nad tym co sa deje/nedeje ako pri 98% podobnych vlakien vo fore o tom co by mal robit vyrobca techniky - jedno je iste, nevidime do zakulisia a moznosti ovplyvnit nieco su limnitne bliziace sa k cislu charakterizujuce trojny bod..
ja si nerobim nadeje, ze zmenim ich pristup, len som chcel vediet, co vlastne robia. Vacsinou o nich pocujem, len ked sa na nich niekto stazuje. Tazko sa potom divit, ze len 60% Canon vyrobkov predanych na slovensku je od oficialnych dovozcov a to ani nehovorim o tom, ze vela ludi si to radsej dovezie, alebo necha doviezt zo zahraniacia.
Mam halucinacie alebo nase prispevky odstranili??:D
ano, vyzera ze nase prispevky odstranili - nechapem preco, ak admin tak by som sa cudoval - vsak sa nic divoke neriesi - alebo dnes neslape dobre server
Jake, máš úplnú pravdu. Sme časťou Európy a vzhľadom na voľný pohyb tovaru už neexistujú národné zastúpenia (sú to iba formálne pobočky). Nákup tovaru v EU nie je šedý trh, objektív kúpený v Poľsku alebo Rakúsku je kúpený na našom trhu a je naň záruka a je to úplne legálny predaj. Že je nejaký predajca v Bratislave drahý, nie je môj problém (skôr jeho), keď lacnejší a ochotnejší predajca v Poľsku je pre mňa dokonca o 50 km bližšie. Je mi úplne jedno, že servis NIKON je v Prahe, cez UPS je tam balík rovnako za deň dva ako v Blave. A to sa týka všetkého, len niektorí ľudia si to nejak nechcú uvedomiť a neustále sa tu oháňajú národnými motívmi. A tak staviame za kopu miliárd z našich daní mizerné národné letisko v Blave, a pritom Bratislavčania lietajú zo Schwechatu a ostatok Slovenska z Budapešti, Krakowa, Košíc...
Canon Slovakia
PS. CPS v priebehu roka kvázi zanikne a nahradí ho iné spojenie s tým že v druhej polovici roka by malo byť dostupné aj na slovensku. Momentálne má v blízkej dobe začať testovanie s vybranými obchodnými partnermi na slovensku. Vo finálnej verzii bude celé rozhranie aj so všetkými prílohami lokalizované do slovenčiny. Takže aj v tomto smere sa dejú veľké veci, len zas treba byť informovaný
Vobec toto je divna tema, taketo vztahy klient-predajca-vyrobca sa tu uz neraz rozoberalo a v EU okrem prekladu ziadna ina investicia nie je potrebna, SR sa da brat ako povedzme jedno msto ako Mnichov v Nemecku. Takze nie sme maly trh akurat treba chapat ze sme EU a to e vsetko. To bud bude do 10 rokov alebo sa EU rozpadne.
To som reagoval na zmienku o photoslovakia a zastupeni canonu iba tlaciarnami.
Samozrejme mozme si tu mliet prazdnu slamu, tipovat, hadat, rozhorcovat sa nad tym co sa deje/nedeje ako pri 98% podobnych vlakien vo fore o tom co by mal robit vyrobca techniky - jedno je iste, nevidime do zakulisia a moznosti ovplyvnit nieco su limnitne bliziace sa k cislu charakterizujuce trojny bod..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa