chcem kupit polarizer na zavit 67mm. Akurat pred par dnami sa objavil tu na ephote clanok o novinke Hoya HRT, cena na dany zavit je £62 co mi vyhovuje...verziu HD nepotrebjem a ani za nu tolko dat nechcem momentalne, este som nasiel toto http://www.jessops.com/online.store/products/11480/show.html cena £72, no neviem aky je rozdiel medzi HRT a tymto druhym 'obycajnym' vie mi niekto povedat a pripadne odporucit ktory by bolo lepsie zobrat, alebo je to jedno?
Tie co mam ja tie su slim. No tento naozaj nevyzera na slim. Inac si myslim, ze obrazok je totozny z vyrobkom inac by sa ludia na shop stazovali a tym by shop stracal good rating. Ja by som tam na tvojom mieste zavolal,napisal.Ak si na slovensku a mas problem s Ang kludne to za teba vybavim len daj vediet.
Tie co mam ja tie su slim. No tento naozaj nevyzera na slim. Inac si myslim, ze obrazok je totozny z vyrobkom inac by sa ludia na shop stazovali a tym by shop stracal good rating. Ja by som tam na tvojom mieste zavolal,napisal.Ak si na slovensku a mas problem s Ang kludne to za teba vybavim len daj vediet.
Kontaktoval som customer service, ale zenska mi poslala telefonne cislo na ich dodavatela, ze nech sa u nich informujem. :( Za tu cenu to risknem. :)
Kontaktoval som customer service, ale zenska mi poslala telefonne cislo na ich dodavatela, ze nech sa u nich informujem. :( Za tu cenu to risknem. :)
Keby ste si pozreli stránku, ktorú som Vám odporučil :
www.hoyafilter.com/products/hoya/index.html
určite by ste zistili, že všetky filtre HOYA PRO 1 Digital majú označenia - resp. klúčové funkcie - v skratkách :
- DMC
- BAF
- BRG
- LPF
- KEF
- UVC
pričom skratka : ´ LPF ´ - v preklade znamená :
S nízkym profilom rámu
Filter s ultra tenkým rámom napomáhajúci sa vyhnúť vinetácie na super širokouhlé objektívy a je navrhnuté tak, aby držal i krytku objektívu.
Pozn. pritom ja vôbec neviem po anglicky - všetko zistené cez Google a prekladač.
Dúfam, že Vám to pomôže v rozhodovaní - pekný zbytok dňa.
http://www.hoya.cz/fotograficke-filtry-vyhody.html
http://www.hoya.cz/soubory-ke-stazeni.html
Info o výške filtru a či má filter závit je v PDF súbore : Tabulka vyráběných typů a průměrů
Vsak to mi jasne, ze sa mozem pozriet na stranke vyrobcu. Vsetko mam uz prestudovane. Islo skor o to, ci maju dobry popis v obchode. Nerad by som bol na tom, ze kupujem Pro1D a nakoniec mi poslu nieco ine.
Rozhodol som sa dat par € naviac a zobrat HD Digital radu. Videl som videa testovania a presvedcili ma. :) Tu som HD Digital este nevidel, ale na Amazone a Hoya stranke ju maju. Kontaktoval som vyrobcu a potvrdili mi, ze tato rada je tie vhodna pre digitalne zrkadlovky, tak isto ako Pro1D.
daj vediet, ako to dopadlo, ci bez problemov, a ci je to ten co ma byt.
Dnes prisiel, vsetko v pohode, prisiel presne Hoya Pro1 Digital 67mm, funguje...som spokojny zatial, aj ked som ho skusal len na zahrade, ale predsa...uvidime potom v terene, zatial vsetko ok.
Inac mam jednu otazk, ked mam na skle UV filter ako ochranny, a teraz mam aj polarizer, mozem mat polarizer na skle stale, alebo je lepsie ho nasrubovat iba niekedy? A v pripade, ze chcem mat na skle nasrubovany aj UV aj CPL, bude to fungovat? NEvadi to?
nebude ti pravdepodobne drzat krytka objektivu. inak by tam problem byt nemal (ak teda fotis iba v svetelnych podmienkach, kde ti nevadi, ze cpl zoberie cast svetla).
Kupil som si Hoya HD Digital polarizak a fotky maju hnedasty nadych. Mam Nikona D90 s 18-105mm objektivom. Vecer zalozim nove vlakno aj s fotkymi, ako to vyzera.
Este by som rad povedal, ze HD filter nieje vobec odolny voci masnote. Otlacky prstov sa z neho davaju blbo dole. To len tak na okraj.
Hoya polarizer
Na tejto stránke :
http://www.hoyafilter.com/products/hoya/index.html
máte skoro všetko o filtroch HOYA uvedené.
Dúfam, že Vám to pomože sa trochu zorientovať v uvedenej problematike
Hoya Filter CIR-PL HD 72 mm - 8 vrstiev - ??? % priepustnost
v com tam je rozdiel?
okrem toho ze jeden ma 8 antireflex vrstiev a druhy 12...
kolko je ich realne potrebnych ??
je tam rozdiel 127 vs 106 €
dik
www.hoyafilter.com/products/hoya/index.html
určite by ste zistili, že všetky filtre HOYA PRO 1 Digital majú označenia - resp. klúčové funkcie - v skratkách :
- DMC
- BAF
- BRG
- LPF
- KEF
- UVC
pričom skratka : ´ LPF ´ - v preklade znamená :
S nízkym profilom rámu
Filter s ultra tenkým rámom napomáhajúci sa vyhnúť vinetácie na super širokouhlé objektívy a je navrhnuté tak, aby držal i krytku objektívu.
Pozn. pritom ja vôbec neviem po anglicky - všetko zistené cez Google a prekladač.
Dúfam, že Vám to pomôže v rozhodovaní - pekný zbytok dňa.
http://www.hoya.cz/soubory-ke-stazeni.html
Info o výške filtru a či má filter závit je v PDF súbore : Tabulka vyráběných typů a průměrů
Inac mam jednu otazk, ked mam na skle UV filter ako ochranny, a teraz mam aj polarizer, mozem mat polarizer na skle stale, alebo je lepsie ho nasrubovat iba niekedy? A v pripade, ze chcem mat na skle nasrubovany aj UV aj CPL, bude to fungovat? NEvadi to?
Este by som rad povedal, ze HD filter nieje vobec odolny voci masnote. Otlacky prstov sa z neho davaju blbo dole. To len tak na okraj.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa