Fórum » O TECHNIKE

Hoya polarizer

Lub0$
Lub0$ 2010-04-11 21:00:38+02
chcem kupit polarizer na zavit 67mm. Akurat pred par dnami sa objavil tu na ephote clanok o novinke Hoya HRT, cena na dany zavit je £62 co mi vyhovuje...verziu HD nepotrebjem a ani za nu tolko dat nechcem momentalne, este som nasiel toto http://www.jessops.com/online.store/products/11480/show.html cena £72, no neviem aky je rozdiel medzi HRT a tymto druhym 'obycajnym' vie mi niekto povedat a pripadne odporucit ktory by bolo lepsie zobrat, alebo je to jedno?

PRINST
2010-04-13 19:57:11+02
Nie vždy na stránkach e-shopov presne korešpondujú obrázky s tovarom ...

Na tejto stránke :

http://www.hoyafilter.com/products/hoya/index.html

máte skoro všetko o filtroch HOYA uvedené.

Dúfam, že Vám to pomože sa trochu zorientovať v uvedenej problematike

smindo
2010-04-14 08:30:52+02
Tie co mam ja tie su slim. No tento naozaj nevyzera na slim. Inac si myslim, ze obrazok je totozny z vyrobkom inac by sa ludia na shop stazovali a tym by shop stracal good rating. Ja by som tam na tvojom mieste zavolal,napisal.Ak si na slovensku a mas problem s Ang kludne to za teba vybavim len daj vediet.

titinius
2010-04-14 09:14:15+02
Hoya Filter CIR-PL HMC Super 72 mm - 12 vrstiev - 99,7% priepustnost
Hoya Filter CIR-PL HD 72 mm - 8 vrstiev - ??? % priepustnost

v com tam je rozdiel?
okrem toho ze jeden ma 8 antireflex vrstiev a druhy 12...
kolko je ich realne potrebnych ??
je tam rozdiel 127 vs 106 €
dik

Roderic
2010-04-14 09:15:33+02
príspevok od: smindo
Tie co mam ja tie su slim. No tento naozaj nevyzera na slim. Inac si myslim, ze obrazok je totozny z vyrobkom inac by sa ludia na shop stazovali a tym by shop stracal good rating. Ja by som tam na tvojom mieste zavolal,napisal.Ak si na slovensku a mas problem s Ang kludne to za teba vybavim len daj vediet.
Kontaktoval som customer service, ale zenska mi poslala telefonne cislo na ich dodavatela, ze nech sa u nich informujem. :( Za tu cenu to risknem. :)

PRINST
2010-04-14 10:07:28+02
príspevok od: Roderic
Kontaktoval som customer service, ale zenska mi poslala telefonne cislo na ich dodavatela, ze nech sa u nich informujem. :( Za tu cenu to risknem. :)
Keby ste si pozreli stránku, ktorú som Vám odporučil :

www.hoyafilter.com/products/hoya/index.html

určite by ste zistili, že všetky filtre HOYA PRO 1 Digital majú označenia - resp. klúčové funkcie - v skratkách :
- DMC
- BAF
- BRG
- LPF
- KEF
- UVC
pričom skratka : ´ LPF ´ - v preklade znamená :

S nízkym profilom rámu
Filter s ultra tenkým rámom napomáhajúci sa vyhnúť vinetácie na super širokouhlé objektívy a je navrhnuté tak, aby držal i krytku objektívu.

Pozn. pritom ja vôbec neviem po anglicky - všetko zistené cez Google a prekladač.

Dúfam, že Vám to pomôže v rozhodovaní - pekný zbytok dňa.

Mycroft
2010-04-14 10:19:26+02
http://www.hoya.cz/fotograficke-filtry-vyhody.html
http://www.hoya.cz/soubory-ke-stazeni.html
Info o výške filtru a či má filter závit je v PDF súbore : Tabulka vyráběných typů a průměrů

Roderic
2010-04-14 14:44:56+02
Vsak to mi jasne, ze sa mozem pozriet na stranke vyrobcu. Vsetko mam uz prestudovane. Islo skor o to, ci maju dobry popis v obchode. Nerad by som bol na tom, ze kupujem Pro1D a nakoniec mi poslu nieco ine.

Roderic
2010-04-14 14:47:26+02
Rozhodol som sa dat par € naviac a zobrat HD Digital radu. Videl som videa testovania a presvedcili ma. :) Tu som HD Digital este nevidel, ale na Amazone a Hoya stranke ju maju. Kontaktoval som vyrobcu a potvrdili mi, ze tato rada je tie vhodna pre digitalne zrkadlovky, tak isto ako Pro1D.

Lub0$
2010-04-15 22:56:45+02
daj vediet, ako to dopadlo, ci bez problemov, a ci je to ten co ma byt.
Dnes prisiel, vsetko v pohode, prisiel presne Hoya Pro1 Digital 67mm, funguje...som spokojny zatial, aj ked som ho skusal len na zahrade, ale predsa...uvidime potom v terene, zatial vsetko ok.
Inac mam jednu otazk, ked mam na skle UV filter ako ochranny, a teraz mam aj polarizer, mozem mat polarizer na skle stale, alebo je lepsie ho nasrubovat iba niekedy? A v pripade, ze chcem mat na skle nasrubovany aj UV aj CPL, bude to fungovat? NEvadi to?

marish1
2010-04-15 23:15:02+02
nebude ti pravdepodobne drzat krytka objektivu. inak by tam problem byt nemal (ak teda fotis iba v svetelnych podmienkach, kde ti nevadi, ze cpl zoberie cast svetla).

Roderic
2010-04-23 14:04:21+02
Kupil som si Hoya HD Digital polarizak a fotky maju hnedasty nadych. Mam Nikona D90 s 18-105mm objektivom. Vecer zalozim nove vlakno aj s fotkymi, ako to vyzera.

Este by som rad povedal, ze HD filter nieje vobec odolny voci masnote. Otlacky prstov sa z neho davaju blbo dole. To len tak na okraj.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()