Minule som si položil takúto otázku, či sa dnes opaltí investovať ťažké peniaze do špičkovej optiky pre naše DSLR, keď tento systém môže byť v rovine par rokov nahradený mirorless fotákmi, ktorých kvalita sa stále zvyšuje. Ak začnú byť APS-C mirorless fotoaparáty rozšírené a vyrabané aj gigantami C a N, mozno sa raz dočkáme aj mirorless fotáku z full frame a alebo profesionalneho mirorless korý ponúkne obrazovu kvalitu ako dnesne DSLR. Ich výhodou je vraj to ze kedze nemaju zrkalo bajonet sa dá posunút o odst blyzsie k senzoru co vraj významne zlepsuje optické vlastnosti. Terajsie top objektívy ale na tieto bajonety nenasadíme (aspon nie bez redukcie) pre to sa pýtam znalejších než som ja, ako dlho sa ešte DSLR technológia udrží a ako dlho ešte zostanú žive naše EF bajonety.
Preco by system DSLR nemal prezit ? Mirror less nie je na to aby vytlacil DSLR, ale aby vyuzil tech. moznosti, ktore umoznia zmensit fotoaparat a poskytnut kvalitu DSLR. Olympus PEN je uzasny strojcek do kapsy, a vyplna medzeru medzi kompaktmi a DSLR. Ved okrem DSLR existuju aj digitalne steny pre stredoformat a pod. To mas ako APS-´x´ a FF: kolko ludi tusi, ze APS-´x´ pochadza z cias filmu ? A bude existovat paralelne s FF. Kazdy system ma svoje vyhody aj nevyhody. A viem si predstavit majitela FF DSLR, ktory si len tak vybehne s malym PENom vo vrecku. Digital a rozne moznosti konstrukcie aparatov umoznuju ponuknut siroke spektrum produktov: od kompktu az po stredoformatovu stenu...
Prežije systém DSLR?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa