Obidva modely patria medzi najlepsie vybavene fotoaparaty pre narocnych pokrocilych amaterov. Zalezi len od objektivov, ako vyuzijes tieto skvele tela. Kazdy zzomovy objektiv od cca 500-600EUR vyssie zodpoveda kvalite oboch pristrojov, je len na tebe, aky rozsah potrebujes. Vo fore je o objektivoch pre Canon a Nikon mnoho tem, staci len zalistovat dozadu. Na D90 som robil recenziu, tak pozri.
Ak ta zaujimaju cisla:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos50d%2Cnikon_d90&show=all
Je to celkom podobne, 50D ma vacsie rozlisenie a viac FPS, D90 ma zas video.
Ako radia ostatni, treba vyskusat, mne prisla D90 viac plastova.
ja mám D90 a som spokojný. telo 50D je o 160€ drahšie ako D90, ale má + väčšie FPS a rozlíšenie odolnejšie telo, ale - menej AF bodov (a ževraj aj horší AF), asi horší obraz pri vyššom ISO a nemá video (to pre mňa aj tak nemá väčší význam)
mozte sa rozhodnut aj podla toho co ma vo vasom okoli viac ludi, okolo mna je hafo canonakov a ja som siel k zltociernym, trochu smola nemam si od koho poziciavat objektivy :)
D90 je super, dlho mala navrch hlavne kvôli cene. No dnes s poklesom cien 50D je to už fakt dosť vyrovnané. Tieto aparáty sa pomerne ťažko porovnávajú keďže niesu jedna trieda. Canon je niekde medzi D90 a D300. Čo hovorí v prospech neho je aj telo. Za tie peniaze za ktoré sa dnes predáva sa asi ešte nikdy nepredávalo horčíkové telo a horčík je horčík, tomu sa plast nevyrovná. Pokiaľ chceš točiť aj video tak to máš jasné, ale pokiaľ nie popremýšľaj. Obe voľby sú fakt dobré a v podstate by ťa nemali v ničom obmedzovať po dlhú dobu. Hlavne treba kúpiť a fotiť a fotiť kedy sa len dá ;-)
velmi zaujmava tema - a tazke rozhodovanie - ked si vsak odfotis par veci tak zistis ze tieto dva fotoaparaty maju vela spolocneho ale podstatny rozdiel podla mna:
Canon 50D - rychle snimanie 6,3 obr/s a vcelku dobry vykon pri vyssom ISO za podmienky, ze mas profi objektiv, jedost haklivy na optiku, dobry bufer a o nieco kvalitnejsie prevedenie tela
Nikon D90 - vyborny a spolahlivy AF, podpora kreativneho fotenia s riadenim priamo telom fotoaparatu, vyborna ergonomia
Ostatne maju oba v podstate rovnake. Moj vyber by bol (pokial by som nefotil len sport) urcite Nikon D90 - kreativne fotenie s bleskami je proste super, spolahlivy AF taktiez. Canon 50D je lepsi pri foteni prave sportu a vacsej dostupnosti objektivov,ma vsak mensi DR.
Preto som vcelku zvedavy co si vyberies, verim, ze to nebude az take lahke, ale osobne by som sa priklonil k Nikonu kvoli spominanym vyhodam, ktore ma, nevyhody zas oproti Canonu by pre mna neboli az take podstatne (az na ten sport a dynamicke sceny).
Niekde sa tu preberal problém s AF , práve u tohoto modelu.....
Naživo som držal iba 40D s BG a musím uznať že namakané telo.....vyhovoval mi aj ako Nikonistovi...:))))
mozte sa rozhodnut aj podla toho co ma vo vasom okoli viac ludi, okolo mna je hafo canonakov a ja som siel k zltociernym, trochu smola nemam si od koho poziciavat objektivy :)
canon 50d vs nikon d90
bez srandy, obe su vyborne, a na zaciatok ti staci zakladny kit v podstate... (D90+18-105 alebo este lepsie D90+16-85, 50D+17-85, resp. 50D+15-85)...
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos50d%2Cnikon_d90&show=all
Je to celkom podobne, 50D ma vacsie rozlisenie a viac FPS, D90 ma zas video.
Ako radia ostatni, treba vyskusat, mne prisla D90 viac plastova.
Canon 50D - rychle snimanie 6,3 obr/s a vcelku dobry vykon pri vyssom ISO za podmienky, ze mas profi objektiv, jedost haklivy na optiku, dobry bufer a o nieco kvalitnejsie prevedenie tela
Nikon D90 - vyborny a spolahlivy AF, podpora kreativneho fotenia s riadenim priamo telom fotoaparatu, vyborna ergonomia
Ostatne maju oba v podstate rovnake. Moj vyber by bol (pokial by som nefotil len sport) urcite Nikon D90 - kreativne fotenie s bleskami je proste super, spolahlivy AF taktiez. Canon 50D je lepsi pri foteni prave sportu a vacsej dostupnosti objektivov,ma vsak mensi DR.
Preto som vcelku zvedavy co si vyberies, verim, ze to nebude az take lahke, ale osobne by som sa priklonil k Nikonu kvoli spominanym vyhodam, ktore ma, nevyhody zas oproti Canonu by pre mna neboli az take podstatne (az na ten sport a dynamicke sceny).
Naživo som držal iba 40D s BG a musím uznať že namakané telo.....vyhovoval mi aj ako Nikonistovi...:))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa