chcel by som zakupit adapter na NIKON, M42, mam nejake starsie objektivy, ma s tym niekto skusenost? Hlavne sa mi jedna o ostrenie na nekonecno?! dakujem
Ja mam stare skal rad. Nikdy nekupujem zoomy, pevne skla su neprekonatelne. A to nehovorim o dobrych cenach. Sam nie som zastancom znacky CANON (pouzivame vyhradne na kopirovanie), ale starsie skla FD na stare zrkadlovky A-1, F-1, AE-1 Program, T90 a podobne sa cela sada da kupit za 300-400 EUR. Myslim, ze je to tak preto, lebo Canon opustil rad FD a presiel na EOS, cize ide o dva nekompatibilne bajonety. Pretoze neexistuje ani jedna digitalna zrkadlovka s bajonetom FD, maly zaujem o objektivy FD znizil inak spickovych skiel na minimum. Moj kolega sa vzdy usmieva ako slniecko na hnoji. Male a vykonne objektivy v kovovych puzdrach, bez skrabancekov, pravdepodobne ho vsetky preziju vo vynikajucej kondicii.
Ja mam stare skal rad. Nikdy nekupujem zoomy, pevne skla su neprekonatelne. A to nehovorim o dobrych cenach. Sam nie som zastancom znacky CANON (pouzivame vyhradne na kopirovanie), ale starsie skla FD na stare zrkadlovky A-1, F-1, AE-1 Program, T90 a podobne sa cela sada da kupit za 300-400 EUR. Myslim, ze je to tak preto, lebo Canon opustil rad FD a presiel na EOS, cize ide o dva nekompatibilne bajonety. Pretoze neexistuje ani jedna digitalna zrkadlovka s bajonetom FD, maly zaujem o objektivy FD znizil inak spickovych skiel na minimum. Moj kolega sa vzdy usmieva ako slniecko na hnoji. Male a vykonne objektivy v kovovych puzdrach, bez skrabancekov, pravdepodobne ho vsetky preziju vo vynikajucej kondicii.
Inak FD je mozne prerobit na eos.. Poznam cloveka ktory to perfektne robi a venuje sa len tomu. Posielaju mu skla z celej europy a on ich na zakazku preraba. Ceny FD su vzhladom na ich kvalitu velmi nizke a to len kvoli ich nekompatibilite na DSLR
Inak FD je mozne prerobit na eos.. Poznam cloveka ktory to perfektne robi a venuje sa len tomu. Posielaju mu skla z celej europy a on ich na zakazku preraba. Ceny FD su vzhladom na ich kvalitu velmi nizke a to len kvoli ich nekompatibilite na DSLR
Este doplnim..existuje adapter FD to eos, ale opticky clen toho adaptera kvalitu inak velmi dobrych objektivov FD vyrazne posuva smerom dole
Ja som si kupil 2 redukcie cez ebay na Pentax (a skla zatial nemam). Ale pozor! Su 2 typy redukcií. S límčekom a bez límčeku. Akonahle ma límček, neda sa zaostriť do dialky. Sú názory, že tie skla, čo do optickej kvality su vynikajuce, ale ako píše Karol Srnec, su v dnešnej dobe iba na oštaru. Potom starí fotomajstri mali pri fotení oštaru, nepoznali AF a autom.clonu. Len ako je možné, že už vtedy vzniklo tolko vynikajucich fotografií.
Dobre ranko.
Mate na toho cloveka nejaky kontakt, resp. neviete v akych cenovych relaciach preraba FD-cka na EF-ka ? Dakujem za pripadnu odpoved.
Ahojte, zadarmo som ziskal sklo vo velmi dobrom stave (skoro vobec nepouzivane) Pentacon 4/200 s M42 zavitom. Chcel by som ho skusit pouzit spolu s Nikonom D90. Viem, ze to nie je idealna kombinacia, ale kedze bol objektiv zadarmo, tak obetujem tych par eur za redukciu. Neviem sa vsak rozhodnut aku kupit. Oplati sa kupit napr. Hama redukcia s opt.clenom (stoji okolo 49,-€)? Na ebay maju vselijake cinske redukcie s opt.clenom za par euro, ale tie by som nerad kupoval, lebo si myslim, ze to bude doooost zle. Alebo by ste na mojom mieste radsej kupili redukciu bez optickeho clena? Ake maximalne zaostrenie mozem priblizne ocakavat ked nebudem mat v redukcii opt.clen? Objektiv rozoberat nechcem, takze viem, ze nekonecna sa nedockam. Ma niekto prakticke skusenosti s tymto objektivom na DSLR Nikon? Dakujem
Ahojte, zadarmo som ziskal sklo vo velmi dobrom stave (skoro vobec nepouzivane) Pentacon 4/200 s M42 zavitom. Chcel by som ho skusit pouzit spolu s Nikonom D90. Viem, ze to nie je idealna kombinacia, ale kedze bol objektiv zadarmo, tak obetujem tych par eur za redukciu. Neviem sa vsak rozhodnut aku kupit. Oplati sa kupit napr. Hama redukcia s opt.clenom (stoji okolo 49,-€)? Na ebay maju vselijake cinske redukcie s opt.clenom za par euro, ale tie by som nerad kupoval, lebo si myslim, ze to bude doooost zle. Alebo by ste na mojom mieste radsej kupili redukciu bez optickeho clena? Ake maximalne zaostrenie mozem priblizne ocakavat ked nebudem mat v redukcii opt.clen? Objektiv rozoberat nechcem, takze viem, ze nekonecna sa nedockam. Ma niekto prakticke skusenosti s tymto objektivom na DSLR Nikon? Dakujem
su aj kvalitne redukcie na ebay ale tie stoja skoro rovnako ako hama, su to kood, marumi a este nejaka americka znacka ale ta vyjde ovela drahsie kvoli postovnemu ale je najviac chvalena myslim ze bauer alebo tak nejak, kood a hama su rovnake co sa tyka kvality, ale na objektiv ktory mas sa ta investicia vobec neoplati, mal som ho a po tyzdni isiel prec ma velmi vysoke ca, ale ked mas verziu s mc ta je na tom lepsie, jediny bokeh bol svetlou strankou toho objektivu skor by som zainvestoval do objektivov na pentacon six tam je redukcia bez optickeho clena a su to vseobecne velmi dobre objektivy, co sa tyka zaostrenia bez clena tak budes mat iba max 3m ale vacsinou to je iba 1,5
Mate na toho cloveka nejaky kontakt, resp. neviete v akych cenovych relaciach preraba FD-cka na EF-ka ? Dakujem za pripadnu odpoved.
S pozdravom, Elo. leirbag.ano@gmail.com
Sorry za tak neskoru odpoved... Ano poznam ho. Cena je 100eur, takze je vyhodnejsie dat prerobit kvalitnejsie skla, ktore maju drahu alternativu. Napriklad pri zakladnej 50ke sa to ani neoplati
Zdravim. ma niekto aj skusenosti s pozitim M42 na kinofilmovych nikonoch? Je tam taky isty problem ako s digi...pretoze sa tu riesi hrubka tela(vzdialenost cipu) ale toto pri starych manual nikonoch odpada....opravte ma ak sa mylim...
pani, mam Pentacon electric 1.8/50 s obycajnou M42 redukciou a foti uzasne snimky. Naozaj skvely a ostry objektiv, premysal preto, ze zozeniem aj redukciu so sklom pre ostrenie na nekonecno, neviete poradit, nejaku naozaj kvalitnu redukciu? Peniaze nehraju rolu
chcel by som zakupit adapter na NIKON, M42, mam nejake starsie objektivy, ma s tym niekto skusenost? Hlavne sa mi jedna o ostrenie na nekonecno?! dakujem
mám Nikon D5100 a tri objektívy od Pentaconu 1,8/50 a 4/200 a Jupiter 2/80, kúpil som redukciu. Samozrejme že je všetko manuál ale to nevadí. Horšie je ten posun ostrenia vzdialenosti, nezaostrí nikdy k nekonečnu a neviem presne ti povedať lebo som si to neznačil ani rozsah u jednotlivých objektívov ale nie je to výhra. V celku je to ideálne buď na blízko lebo to je bližšie ako pôvodné ostrenie a dostaneš sa na pár metrov od fotoaparátu. Možno dobré na portrét alebo macro, ale neskúšal som viac. Inak obraz úplne v pohode.
zdravím chcem sa spýtať či náhodou neviete či mi bude nikon D3100 merať expozíciu cez helios 44m4 cez M42 korekciu a či sa ten helios nedá nejako upraviť aby ostril na nekonečno bez použitia adaptera s retrofokalnym členom ďakujem
Ako dočasné , riešenie u Canon to vidím celkom fajn , mam Carl ZeissTessar 2,8 / 50 nádherný bokeh
ostrá kresba ( zrejme kôli jednoduchej konepcii tohto obj. ) , fakt to funguje , este zhanam Pancolar
1,8 / 80 mm velmi dpbré referencie ...
Ale v konečnom dôsledku sa prikláňam k názoru K. Srnca ... diskomfort tohto riešenia je evidentný ,,,
a čo som na fórach naštudoval Nikon-u tieto ´ srandy nechutia.
ten pancolar mam. zaostrit s nim chce vela cviku. navyse fotky na 1.8 su takmer nepouzitelne (akoby cez objektiv bolo natiahnute polopriesvitne platno-neviem, ci je to optickym clenom na redukcii, to iste mi robi aj stara 50mm 1.8). ten problem sa straca pri zacloneni. potom je uz ostry ako ziletka.
Kristepane, kup redukciu M42 za 5 dolarov. Nema to ziadny opticky clen, ktory je tam aj tak uplne na prd. Zaostrovanie na nekonecno potom zavisi hlavne od hrubky priruby, cim tensia, tym lepsia. A dalej aj od samotneho objektivu. Cim dalej ti objektiv dovoli zaostrit za nekonecno, tym lepsie.
Ale aj to zahodis do kosa a za par dni si kupis normalny objektiv s AF. Ver mi. Take stare rakoviny tahat na modernu DSLR, to nema zmysel.
Podľa toho čo píšeš môžem povedať len jedno:skúšal si- určite neskúšal.Pretože prepáč ale inak by si takú sprostosť nenapísal.Jasné v tejto uponáhľanej dobe keď by každý najradšej fotil ako z rýchlika to nie je IN ale ak si dá človek na čas,nenáhli sa,a dá si záležať tak fotky aj starými objektívmi stoja za to.Samozrejme ich nedonesieš z hodinovej vychádzky 1000.
ten pancolar mam. zaostrit s nim chce vela cviku. navyse fotky na 1.8 su takmer nepouzitelne (akoby cez objektiv bolo natiahnute polopriesvitne platno-neviem, ci je to optickym clenom na redukcii, to iste mi robi aj stara 50mm 1.8). ten problem sa straca pri zacloneni. potom je uz ostry ako ziletka.
Ten Pancolar 80/1.8 som mal a bol excelentný už na 1.8. Ovšem na Pentaxe.
Podľa toho čo píšeš môžem povedať len jedno:skúšal si- určite neskúšal.Pretože prepáč ale inak by si takú sprostosť nenapísal.Jasné v tejto uponáhľanej dobe keď by každý najradšej fotil ako z rýchlika to nie je IN ale ak si dá človek na čas,nenáhli sa,a dá si záležať tak fotky aj starými objektívmi stoja za to.Samozrejme ich nedonesieš z hodinovej vychádzky 1000.
Samozrejme ze som to skusal (M42) a stoji to za prd. Neviem s cim so mnou nesuhlasis. Napisal som, nech si kupi M42 redukciu za 5 dolarov a moze skusat. Ked ich ma doma. Nech ale necaka super vysledky. Stare objektivy stoja za hovno, za tym si budem stat. Nie vsetky ale vacsina.
adapter NIKON,M42
Mate na toho cloveka nejaky kontakt, resp. neviete v akych cenovych relaciach preraba FD-cka na EF-ka ?
Dakujem za pripadnu odpoved.
Neviem sa vsak rozhodnut aku kupit. Oplati sa kupit napr. Hama redukcia s opt.clenom (stoji okolo 49,-€)? Na ebay maju vselijake cinske redukcie s opt.clenom za par euro, ale tie by som nerad kupoval, lebo si myslim, ze to bude doooost zle.
Alebo by ste na mojom mieste radsej kupili redukciu bez optickeho clena? Ake maximalne zaostrenie mozem priblizne ocakavat ked nebudem mat v redukcii opt.clen? Objektiv rozoberat nechcem, takze viem, ze nekonecna sa nedockam.
Ma niekto prakticke skusenosti s tymto objektivom na DSLR Nikon? Dakujem
Neviem sa vsak rozhodnut aku kupit. Oplati sa kupit napr. Hama redukcia s opt.clenom (stoji okolo 49,-€)? Na ebay maju vselijake cinske redukcie s opt.clenom za par euro, ale tie by som nerad kupoval, lebo si myslim, ze to bude doooost zle.
Alebo by ste na mojom mieste radsej kupili redukciu bez optickeho clena? Ake maximalne zaostrenie mozem priblizne ocakavat ked nebudem mat v redukcii opt.clen? Objektiv rozoberat nechcem, takze viem, ze nekonecna sa nedockam.
Ma niekto prakticke skusenosti s tymto objektivom na DSLR Nikon? Dakujem
skor by som zainvestoval do objektivov na pentacon six tam je redukcia bez optickeho clena a su to vseobecne velmi dobre objektivy,
co sa tyka zaostrenia bez clena tak budes mat iba max 3m ale vacsinou to je iba 1,5
Mate na toho cloveka nejaky kontakt, resp. neviete v akych cenovych relaciach preraba FD-cka na EF-ka ?
Dakujem za pripadnu odpoved.
Ano poznam ho.
Cena je 100eur, takze je vyhodnejsie dat prerobit kvalitnejsie skla, ktore maju drahu alternativu. Napriklad pri zakladnej 50ke sa to ani neoplati
ma niekto aj skusenosti s pozitim M42 na kinofilmovych nikonoch? Je tam taky isty problem ako s digi...pretoze sa tu riesi hrubka tela(vzdialenost cipu) ale toto pri starych manual nikonoch odpada....opravte ma ak sa mylim...
to industar je na DLSR ine kafe .. :o)
ostrá kresba ( zrejme kôli jednoduchej konepcii tohto obj. ) , fakt to funguje , este zhanam Pancolar
1,8 / 80 mm velmi dpbré referencie ...
Ale v konečnom dôsledku sa prikláňam k názoru K. Srnca ... diskomfort tohto riešenia je evidentný ,,,
a čo som na fórach naštudoval Nikon-u tieto ´ srandy nechutia.
Ale aj to zahodis do kosa a za par dni si kupis normalny objektiv s AF. Ver mi. Take stare rakoviny tahat na modernu DSLR, to nema zmysel.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa