Musi mat teleobjektiv za kazdu cenu IS? Funguje IS aj ked je fotak upevneny na stative a ma v tomto pripade este vacsiu stabilitu? Zvazujem nakup a daju sa tak usetrit dost penazi. Za nejaku skusenost vdaka. zvazim
Dakujem za rady, to ze IS reguluje pohyby ruky som ako tak nastudovane mal, dokonca canon ponuka moznost vypnut stabilazaciu v jednom smere pri foteni pohybujucich sa objektov ale to ze ju treba na stative vypnut som netusil:) vdaka este raz
Pozor, neplatí to obecne, len pre stabilizované objektívy Canon. NIKON objektívy s tým problém nemajú a môžeš ho mať zapnutý stále, výsledky sú vždy excelentné a NIKON objektív sám rozozná, kedy sa jedná o fotenie pohybujúceho sa objektu (panning) a automaticky sa prepína na jednoosú stabilizáciu :-)))
Pozor, neplatí to obecne, len pre stabilizované objektívy Canon. NIKON objektívy s tým problém nemajú a môžeš ho mať zapnutý stále, výsledky sú vždy excelentné a NIKON objektív sám rozozná, kedy sa jedná o fotenie pohybujúceho sa objektu (panning) a automaticky sa prepína na jednoosú stabilizáciu :-)))
tu by som opravil garyfishera, Canon tiež rozozná či je na stavíte alebo nie, len daktoré sklá majú aj tento prepínač kde sa to dá navoliť na pevno ;-)
Zas nieste až tak super, Dodo ;-)))
Pali, Ty môžeš o sebe povedať, že to MY CANON sme super, ja nie, ja som len skromný užívateľ nejakej druhotriednej žltočiernej japonskej techniky :-))))
Pali, Ty môžeš o sebe povedať, že to MY CANON sme super, ja nie, ja som len skromný užívateľ nejakej druhotriednej žltočiernej japonskej techniky :-))))
keď obaja to máme z japonska a ja už by som chcel aj dáke super jano nano pertra tera sklíčko ala KĽDR napríklad samí jang :-DDD
K Nikonu som dostal seťak s VR.....Kolega v práci kúpil D40 bez VR.....sám som mu ponúkol výmenu, nakolko som ho aj tak nemienil používať... a že som ho vôbec s telom kupoval ?...no mal som dobrú ponuku, papať v skrini nepýtal a tak....
Len mu chlapčiskovi nejde do hlavy že s tým VR sa mu fotky zdajú horšie ako moje....Chystám sa mu konečne prezradiť , že napr.50/1,4 aj bez VR akosi peknejšie fotí....
A je tu ´pojínta´....keď to raz nevieš aj VR ti je na H...o:)
K Nikonu som dostal seťak s VR.....Kolega v práci kúpil D40 bez VR.....sám som mu ponúkol výmenu, nakolko som ho aj tak nemienil používať... a že som ho vôbec s telom kupoval ?...no mal som dobrú ponuku, papať v skrini nepýtal a tak....
Len mu chlapčiskovi nejde do hlavy že s tým VR sa mu fotky zdajú horšie ako moje....Chystám sa mu konečne prezradiť , že napr.50/1,4 aj bez VR akosi peknejšie fotí....
IS alebo ani nie?
...roky som fotil bez neho...a roky aj budem (teda ak pánboh dá:))
Zas nieste až tak super, Dodo ;-)))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa