Minuly tyzden som si kupil dve karty A-DATA 8GB SDHC class6 a Apacer 16GB SDHC class6. Cez weekend som si ich zobral na workshop a v sobotu bol problem s A-DATA (cca 80% snimkov malo znicene data - pri teste sa ukazalo strasne vela zlych blokov) a na druhy den som prisiel o vsetky moje fotky ked mi pocas fotografovania s kartou Apacer fotak zahlasil card error a odvtedy ta karta nejavi ziadne naznaky funkcnosti v ziadnom zariadeni. Pamatovych kariet mi preslo cez ruky uz dost a toto je prvy krat co mam taketo problemy. Uz budem asi kupovat len Kingston a Sandisk, ak by sa mi to stalo niekde na dovolenke, tak by som bol asi dost smutny.
Ja mam tiez este dalsie 3 karty apacer a 1 A-data a mal som este taku istu 8GB A-DATA a ta fungovala pokial som ju nestratil. Odteraz si kazdu pamat pred pouzitim poriadne pretestujem.
ja mam 3x SanDisk UltraII 4GB CF a v piatok som kvoli svadbe kupil 16GB A-Data Speedy. S malou dusickou som ju naformatoval vo fotaku a po minuti vsetkych SanDiskov som ju pouzil. Funguje :)
Inak som predtym mal nejake Apacery a A-Data SD karty a fungovali. Len predtym som nemal ziadnu zodpovednost...
Ja som tiez celu sobotu fotil na ten Apacer, aj nedelu, len v nedelu karta zdochla a nedostal som z nej ani obrazok. Ak to pojde, vymenim to pri reklamacii za Kingston.
Ja som tiez celu sobotu fotil na ten Apacer, aj nedelu, len v nedelu karta zdochla a nedostal som z nej ani obrazok. Ak to pojde, vymenim to pri reklamacii za Kingston.
FAKT ti odisla ta karta??? neuveritelne..
nemate niekto moznost mi pozicat 4GB SanDisk Ultra 3
totiz mam poskodeny MD v mojom PDAcku a potreboval by som ho otestovat ci nie je chybne este nieco ine.. vraj jedine s touto kartou by som to vedel nakopnut.. ak by ste bol niekto ochotny zapozicat ju na 2 dni tak mi velmi pomozete :D vdaka piste na (mcsanoATgmail.com)
Pravda je, ze vacsina tychto kariet ma rovnaky chip v sebe, je jedno ci apacer ci a-data, tie su vnutornotami identicke. Nic nevydrzi vecne, niekedy to vsak nastve, ked to vydrzi len par dni, zamrzi to. V kazdom pripade chce na kartach kazdy zarobit, vyrobny proces nie je az taky lacny, takze ak maju dobre vyrobcovia zarobit, viete si predstavit kvalitu vyroby....
viem, ze vacsina tychto kariet je identicka ci sa jedna o neznackovu, alebo znackovu kartu a casto sa lisia len nalepkou Rozdiel je pravdepodobne len vo vystupnej kontrole kvality. Ak by som chcel byt velky optimista, tak mozno znackove karty sa robia z kremiku co je blizsie stredu silikonoveho waffera/ingotu, kde je menej necistot a tym padom kepsie parametre a mensia chybovost.
zaujimave ze ti odisli v kratkom case dve karty roznych vyrobcov... Ja mam 1 kartu A-Data 4GB SDHC class6 a jednu Patriot 4GB SDHC Class6 a zatial ziaden problem. Tu Patriot som kupil skor z recesie na otestovanie tejto znacky, ak ´odide´, tych 280 Sk mi nebude luto :-) Len dufam, ze tam vtedy nebudem mat nejake dolezite fotos :-)
Mám A-data CF 2GB 133x a 4GB 266x a nemal som s nimi žiadne problémy. Aj mna to zarazilo ža odišli dve karty skoro naraz. Preveril by som si aj foták či náhodou tam nie je nejaká zrada, ale to asi nie.
Odislo to v dvoch roznych fotakoch (A-DATA v Canon 350D cez SHDC>CF redukciu) a Apacer v Canon 40D cez podobnu redukciu od ineho vyrobcu. Rovnaku 8GB A-DATA som mal uz skor a v 350D som ju pouzival bez problemov. Navyse karty odisli roznym sposobom. Karty som bol dnes reklamovat a radsej som si doplatil este raz tolko a zobral som Kingston karty.
tak skusenosti po 2 svadbach:
A-Data mi pokazila 1 fotku na prvej, 2 na druhej, vyfotenych asi 400 zakazdym.
pokazene = fialove/zlte/inofarebne pruhy cez spodnu polovicu fotky.
Nastastie to boli vzdy zo serie, cize nebol problem.
Snad to nebude takto pokracovat.
SanDisky mi zatial nic nepokazili.
Skus spustit na tej karte kontrolu vratane ´povrchu´ aby nasiel zle sektory a nepouzival ich. Pod linuxom je na to prikaz badblocks, treba pri tom spravit aj write test (ci precita to co zapisal, nie len ci mu sedi CRC). Ak to je len par vadnych bitov, to nemusi byt problem (zopar atomov necistoty v kremiku), mne tych zlych blokov na tej karte co sa este aspon tvarila ze funguje nasiel stovky.
co odporucas pod win? ;) predsalen som Linux negative :D :D :D
Netusim, posledne s cim som sa na windows stretol bol scandisk, predtym bol na to za DOSovskych cias norton disk doctor. Skus googge, urcite nieco najdes.
aká karta by bola vhodná na full hd video? Rozmýšľal som nad sdhc A-Data 16 gb turbo class6 a Sandisk SDHC UltraII 16Gb. Tá je však len class4, ale má vraj čítanie aj zápis 15 Mb/s. Kamera ktorú chcem kúpiť potrebuje 14 Mb/s, takže by to malo stačiť. Najlepšie vyzerá 16 gb Panasonic (20Mb/s), je však dvakrát drahší. Prosím o radu, nemám s tým žiadne skúsenosti.
som tak isto majitelom a-data 8gb sdhc class 6 a kingstone 2gb 50x...obe funguju k maximalnej spokojnosti...zatial ziadna zrada...i ked nejaku kontrolu asi na nich pre istptu prevediem po tom co som tu cital....btw...a-data sa nezdaju, ale patria medti pametami k tomu lepsiemu...i ked na sandisk asi nemaju :)
aká karta by bola vhodná na full hd video? Rozmýšľal som nad sdhc A-Data 16 gb turbo class6 a Sandisk SDHC UltraII 16Gb. Tá je však len class4, ale má vraj čítanie aj zápis 15 Mb/s. Kamera ktorú chcem kúpiť potrebuje 14 Mb/s, takže by to malo stačiť. Najlepšie vyzerá 16 gb Panasonic (20Mb/s), je však dvakrát drahší. Prosím o radu, nemám s tým žiadne skúsenosti.
Ja by som Ti asi odporucil radsej Sandisk SDHC Extreme III 30MB/s Edition, ja mam 8 GB. Je to spolahliva a rychla karta.
Pamatove karty Apacer/A-Data
Inak som predtym mal nejake Apacery a A-Data SD karty a fungovali. Len predtym som nemal ziadnu zodpovednost...
vymena je jedna vec, stratene fotky druha...
nemate niekto moznost mi pozicat 4GB SanDisk Ultra 3
totiz mam poskodeny MD v mojom PDAcku a potreboval by som ho otestovat ci nie je chybne este nieco ine.. vraj jedine s touto kartou by som to vedel nakopnut.. ak by ste bol niekto ochotny zapozicat ju na 2 dni tak mi velmi pomozete :D vdaka piste na (mcsanoATgmail.com)
A-Data mi pokazila 1 fotku na prvej, 2 na druhej, vyfotenych asi 400 zakazdym.
pokazene = fialove/zlte/inofarebne pruhy cez spodnu polovicu fotky.
Nastastie to boli vzdy zo serie, cize nebol problem.
Snad to nebude takto pokracovat.
SanDisky mi zatial nic nepokazili.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie