Minuly tyzden som si kupil dve karty A-DATA 8GB SDHC class6 a Apacer 16GB SDHC class6. Cez weekend som si ich zobral na workshop a v sobotu bol problem s A-DATA (cca 80% snimkov malo znicene data - pri teste sa ukazalo strasne vela zlych blokov) a na druhy den som prisiel o vsetky moje fotky ked mi pocas fotografovania s kartou Apacer fotak zahlasil card error a odvtedy ta karta nejavi ziadne naznaky funkcnosti v ziadnom zariadeni. Pamatovych kariet mi preslo cez ruky uz dost a toto je prvy krat co mam taketo problemy. Uz budem asi kupovat len Kingston a Sandisk, ak by sa mi to stalo niekde na dovolenke, tak by som bol asi dost smutny.
Toto urobi skoro kazda karta, ked sa neformatne vo fotaku, ked ju prvy krat zalozis do masiny. Formatom vo fotaku sa zbavis minimalne 80% stresov co ta mozu cakat. Stalo sa mi, ze i uplne nova karta nesla vobec po zalozeni-vadny kus od vyroby. A este je problem s firmwarom fotaka, ked pouzijes hranicnu hodnotu kapacity, na ktoru nema, tak je problem, lepsie dve mensie ako jednu obrovsku, napr. 2x 8gb, 1x 4GB, atd. Co sa tyka znacky, tak Kingston,Transcend, Sandisk, Lexar a az potom tie dalsie, a aj z tychto, nie zakladne modely ale vyssiu radu, zase az tolko nestoja, aby si radsej prisiel o fotky ako o par stovak naviac.
Ďakujem za rady. Zaujala ma odpoveď že radšej dve menšie, ako jednú veľkú. Znamená to že 16GB karta môže mať horšie vlastnosti ako 8GB tej istej značky? A čo ten Panasonic, nemá s tým niekdo skúsenosti? O karte Transcend som tiež čítal, neboli však písané rýchlosti, len class6.
Ďakujem za rady. Zaujala ma odpoveď že radšej dve menšie, ako jednú veľkú. Znamená to že 16GB karta môže mať horšie vlastnosti ako 8GB tej istej značky? A čo ten Panasonic, nemá s tým niekdo skúsenosti? O karte Transcend som tiež čítal, neboli však písané rýchlosti, len class6.
ked sa ti pokazi 1x 16gb, prides o vsetky fotky.
ked sa ti pokazi 1x 8gb, mas stale polovicu fotiek v suchu ;)
Pamatove karty Apacer/A-Data
ked sa ti pokazi 1x 8gb, mas stale polovicu fotiek v suchu ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa