Zdravim,
Uvazujem nad kupov mojej prvej zrkadlovky. Ja viem je tu vela o tomto. Ale som si precital skoro vsetko. Ale aj tak by som potreboval radu od profesionala.
Mal som 3 kompakty a teraz konecne chcem kupit zrkadlovku.
Ako pozeram na fore, pre mna najvyhodnejsou kupov je Pentax K-x vs. Nikon D5000 vs Canon EOS 450D. Cenovo a parametrami vyhrava Pentax K-x.
..a este jedna otazka
Je lepsie kupit na SK alebo v zahranici? Lebo ja som v Irsku, ceny su priblizne take iste +/- 50Eur. Len tu v Irsku si mozem dat na to poistku na 3 roky a ked mi padne alebo niekto ukradne do mesiaca mam vratene peniaze.
Neviete ci aj na Slovensku sa da takato poistka dat?
Dakujem
dobry deal, ale ja chcem zaruku na to a este aj positku si dat. Tu v Irsku sa da s poistkou dost husto vydrbat. Dam ju na 3 roky a po 2 roku mozem povedat ze mi ho ukradli a dostanem celu sumu od poistovni. Takze idem do poistky. S ebayu to nechcem. Uz som sa popalil par krat na ebayi. :)
Ak to takto funguje, nechápem, prečo nekúpiš NIKON D3x + 24-70/2,8. Okamžite by som si bral úver, ak mi za dva roky niekto vráti peniaze. A ak si si naozaj istý, zober si k tomu hneď AF-S 14-24/2,8 a AF-S 70-200/2,8 VR II, dva roky si zafoť, potom Ti vrátia peniaze, NIKON predaj pod rukou za dve tretiny ceny a kúp si za to 10 - 15 takých Pentaxov :-))))
Ak to takto funguje, nechápem, prečo nekúpiš NIKON D3x + 24-70/2,8. Okamžite by som si bral úver, ak mi za dva roky niekto vráti peniaze. A ak si si naozaj istý, zober si k tomu hneď AF-S 14-24/2,8 a AF-S 70-200/2,8 VR II, dva roky si zafoť, potom Ti vrátia peniaze, NIKON predaj pod rukou za dve tretiny ceny a kúp si za to 10 - 15 takých Pentaxov :-))))
jasne, da sa aj tak. Musim ist do obchodu sem a opytat sa na kolko mi daju poistku na to a za kolko. Lebo tie poistky su aj ze rok platis po 50 eur mesacne a potom dalsie dva su zadarmo. no uvidim.
a este to je f tom ze ten fotak mi idu kupit rodicia na narodky tak nechcem moc drahy. a zase som neni az taky profesional aby som kupoval D3x. :)
lepsie sa to ani nedalo napisat - krasne si to vystihol. tak to s nami chodi, slovak stale spekuluje ako vydrbat so systemom. bohuzial, slovak iny nebude
lepsie sa to ani nedalo napisat - krasne si to vystihol. tak to s nami chodi, slovak stale spekuluje ako vydrbat so systemom. bohuzial, slovak iny nebude
ste to vystihli obaja :DDDD ale tak co si pocnes.. ked je medzera v systeme. no zajtra uvidim co stoja tie poistky. ale ten canon 450 som uz vylucil.
takze uz len pentax k-x a d5000.. alebo vydrb s positkou a d3x
fu ako teraz pozera do toho N-x idu 4 tuskove baterky! fu to je dost, a bude aj o dost tazsi ako Nikon D5000. takze asi uz mam vitaza.
asi sa prekvapis, ale K-x (nie N-x) je so 4 baterkami o 10g lahsi ako Nikon s bateriou. Niekedy si staci overit informacie, a netreba dat na vlastne domnieky, predstavy a predsudky. Oba pristroje si mozes porovnat tu: http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp (alebo ktorekolvek fotoaparaty chces...)
poznam tu stranku, ale nemam rad tuskove baterky vo fotakoch. Ty mas K-x ? si s nim spokojny ?
Oproti Nikonu Ti K-x ponuka aktivnu stabilizaciu obrazu v tele a vyborne vysoke ISO. V tuskovych baterkach problem nevidim. S 2700mAh na jedno nabitie spravi K-x cez 1100 fotiek. K-x je na fotenie krajiniek a street viac nez vhodny, ma motorcek aj v tele, takze Ti na nom pojdu vsetky objektivy ake si zmyslis.
poznam tu stranku, ale nemam rad tuskove baterky vo fotakoch. Ty mas K-x ? si s nim spokojny ?
nie, ja mam nikon D90 a mal som sony a200. nikon ma vyhodu v tom ze je masovo rozsireny, a je ho plny bazar... na slovensku zohnat pentax nie je ktovieco, no neviem ako je to v Irsku, tu sa vsak okrajova znacka predrazi. hoci som s alfou bol spokojny a teraz mi je aj trosku luto ze som ju rozpredal, dostupnost prislusenstva za ovela nizsie ceny mi to vynahradzuje..
Mám tiež K-x,troška som pred kúpou tiež ohŕňal nos nad baterkami,ale teraz v tom nevidím žiadny problém. Mám dve sady a môžem fotiť do aleluja.
no musim ist zajtra do shopu pozret ze ako sa drzi a aky je rozdiel medzi Nikonom D5000. neviem sa stale rozhodnut. ten Pentax je aj mensi, lahsi. funkcie ma lepsie. skla mozem ake chcem tam dat. tak zatial ma same plusy az na tie baterky ale to asi prehliadnem :)
len nezabudni nato, ze ked sa vratis na rodnu hrud tak na rodnej hrudi najdes aj servis pre pentax, zatial co nikon cestuje az do ciech. ale rozhdni sa ako chces. je to uplne jedno.
no musim ist zajtra do shopu pozret ze ako sa drzi a aky je rozdiel medzi Nikonom D5000. neviem sa stale rozhodnut. ten Pentax je aj mensi, lahsi. funkcie ma lepsie. skla mozem ake chcem tam dat. tak zatial ma same plusy az na tie baterky ale to asi prehliadnem :)
A kreď ti raz (možno už o päť rokov) ,prestanú vyrábať akumulátor do D5000...budeš rád že máš pentax na tužkové....tie neprestanú robiť určite....halelujá, haleluja............
Pentax K-x vs. Nikon D5000 vs. Canon EOS 450D
a este to je f tom ze ten fotak mi idu kupit rodicia na narodky tak nechcem moc drahy. a zase som neni az taky profesional aby som kupoval D3x. :)
takze uz len pentax k-x a d5000.. alebo vydrb s positkou a d3x
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa