ahojte.
na nete som nasiel takyto scanner na film http://datacomp.sk/skener-eu3c-filmscan35-i-black-filmscaner-na-35mm_d28639.html
pocul o tom niekto? oplati sa to? a aka je kvalita scanu. pripadne ake s tym mate skusenosti, pripadne doporucit nieco ine. velmi pekne dakujem.
Servusky, ked sa tu už sa tu skenuje - nejaký lacný plochy skener na ČB film 6x6? nehľadám za tým technickú dokonalosť na to mi bohate stačí DSLR, len sa cchem vblázniť občas s Psixom ešte.
Lebo to, na com chces usetrit je cena tvojho usilia a casu. Ale ten, co tu pracu vykonava, musi byt zaplateny. Aj nejake to DPH, dan z prijmu zo zavislej cinnosti i socialne odvody. Ak ale pracujes rad zadarmo, si u nas vitany.
Lebo to, na com chces usetrit je cena tvojho usilia a casu. Ale ten, co tu pracu vykonava, musi byt zaplateny. Aj nejake to DPH, dan z prijmu zo zavislej cinnosti i socialne odvody. Ak ale pracujes rad zadarmo, si u nas vitany.
Si celkom vtipny, to sa mi paci, ale ked sa Ti doma vypali ziarovka, ruku na srdce, nezavolas elektrikara, ktory okrem ineho tu pracu vykonava, musi byt zaplateny. Aj nejake to DPH, dan z prijmu zo zavislej cinnosti i socialne odvody.
Si celkom vtipny, to sa mi paci, ale ked sa Ti doma vypali ziarovka, ruku na srdce, nezavolas elektrikara, ktory okrem ineho tu pracu vykonava, musi byt zaplateny. Aj nejake to DPH, dan z prijmu zo zavislej cinnosti i socialne odvody.
Myslím, že občan Keko má pravdu. Zašróbovanie žiarovky je minútová operácia. Skenovanie v takej kvalite aby bola porovnateľná s tým čo naskenuje minilab je drahé z pohľadu obstarávacích nákladov a pekelne predražené z pohľadu straty času. Placaté skenery sú také nešťastné hračky. Ak je cieľom fotku z filmu prezentovať v malom rozlíšení niekde na webe tak s privretými očami (aj keď škoda škrabať film a lapať na neho prach) by sa to dalo akceptovať ale na to sú digitály. Ak je cieľom robiť z fotky papierovú fotku s nejakými vyššími ambíciami tak sú to (placaté skenery) vyhodené peniaze, strata času a vysoké riziko poškodenia negatívu. Skrátka - keby to bolo také super - tak to máme všetci...
Pre 99% populácie je sken z labu optimálne riešenie. A tí ostatní môžu vzhľadom na úbytok aktuálne vyrábaných produktov uvažovať asi len o:
Nie, vtedy nevolam elektrikara, nepotrebujem (okrem nahradnej ziarovky) k vymene ziarovky ziaden skener, na ktorom by som si vypocital, kolko som usetril ... Ale k ostatnym veciam elektrikara zasadne volam a aj ked vymenit vypinac viem, neurobim to, zivot mam len jeden. Platim ho pausalne, tak ako aj svojho pravnika. Zuby si sam netrham tam platim cash, aj ked zrovna tu pausal platim zdravotnej poistovni.
Neviem inak, co je na tomto sposobe zivota (ked dam zarobit aj tebe) smiesne...
Jasne, ze som to pritiahol za vlasy, reakcia na to, ked si sa zacal obhanat platom, DPH, danami a odvodmi. Lepsie priklady by asi boli pracka, auto, kuchynsky sporak, vysavac, atd. atd., na com clovek usetri a z toho dovodu si aj tieto pristroje kupuje.
Ze sa mi investicia cca do roka vrati? Ked vyvolam 8 filmov mesacne, co je u mna realny predpoklad (8x6,6=52,8), vynasobim poctom mesiacov (12x52,8=633,6), a to som neratal naklady na navstevu labu. Ak by ma z tych fotografii niektore skutocne chytili za srdce, rad navstivim lab.
Zda sa mi uplne prirodzene, ze clovek chce usetrit, ak si niektore veci robi sam a ma pri ich praci pozitok. V neposlednom rade ziska nove nepoznane skusenosti, co tiez nie je na zahodenie. Je mi jasne, ze to nie len o tom ´vlozis a oskenujes´.
Tolko moj sedliacky rozum.
Ja ani nevyhrocujem nasu slovnu prestrelku...
Existuju vsak taxisluzby, pracovne, upratovacie caty, restauracie, autoservisy, a to vsetko napriek tomu, ze doma mame auto, pracku ...
Ale matematika nie je postavena tak, ze auto deleno pocet kilometrov krat cena taxisluzby za kilometer je cas, za ktory usetrim pri kupe auta na auto samotne neplatenim taxisluzbe. Ja len, ze je nezamestnanost. A nezamestnany rano vstane, hodi sviniam, vyzenie kravy a sliepky na pasu, potom podoji kozy. Okolo deviatej ide pomoct kamaratovi vylozit tehly, potom pride domov porylovat zahradu. Po obede si vymeni olej a sviecky na skodovke stodvadsine, neskor skoci zapojit kamaratovi na dome rozvodnu skrinu. Vecer ma pozvanych hosti, predstvi im marketingovy plan m-way. Medzitym este objedna nieco z Avonu. Pozrie spravy, dyk vysoka nezamestnanost, co s tym mieni robit vlada? Ma co robit, aby si uplne zniceny lahol o desiatej do postele. Ale zaspava s dobrym pocitom, ze na druhy den je desiateho a to je predsa den, kedy dostava podporu ...
Ano, to predsa neznamena, ze v boji proti nezamestnanosti budes teraz na kazde vysavanie volat podkarpadske gazdinky. Ale kazdy ma pravo uchadzat sa svojou ponukou na trhu a stanovit si nejaku cenu. Ta nasa odzrkadluje hlavne cenu onej prace. O amortizacii nehovorim.
Urcite mas pravdu v tom, ze to pre teba moze byt hobby a ze skenujes rad. Preco by si sa teda mal vzdat rozkose a este aj platit za to. Viem si to predstavit:
- mam rozkos z fotografovania
- mam rozkos z vyvolavania filmov
- mam rozkos zo skenovania
- mam rozkos z upravy fotografii
- mam rozkos z tlacenia fotografii na vlastnej tlaciarni
- mam rozkos z kasirovania
- mam rozkos z ramovania
- mam rozkos z vesania obrazkov
No proste rozkosnik. Ale uprimne, kolko si si vyvolal doteraz filmov vo vlastnej kupelke?
Ja ani nevyhrocujem nasu slovnu prestrelku...
Existuju vsak taxisluzby, pracovne, upratovacie caty, restauracie, autoservisy, a to vsetko napriek tomu, ze doma mame auto, pracku ...
Ale matematika nie je postavena tak, ze auto deleno pocet kilometrov krat cena taxisluzby za kilometer je cas, za ktory usetrim pri kupe auta na auto samotne neplatenim taxisluzbe. Ja len, ze je nezamestnanost. A nezamestnany rano vstane, hodi sviniam, vyzenie kravy a sliepky na pasu, potom podoji kozy. Okolo deviatej ide pomoct kamaratovi vylozit tehly, potom pride domov porylovat zahradu. Po obede si vymeni olej a sviecky na skodovke stodvadsine, neskor skoci zapojit kamaratovi na dome rozvodnu skrinu. Vecer ma pozvanych hosti, predstvi im marketingovy plan m-way. Medzitym este objedna nieco z Avonu. Vecerne spravy - dyk, aka nezamestnanost, co s tym chce robit vlada? Ma co robit, aby si uplne zniceny lahol o desiatej do postele. Ale zaspava s dobrym pocitom, ze na druhy den je desiateho a to je predsa den, kedy dostava podporu ...
Ano, to predsa neznamena, ze v boji proti nezamestnanosti budes teraz na kazde vysavanie volat podkarpadske gazdinky. Ale kazdy ma pravo uchadzat sa svojou ponukou na trhu a stanovit si nejaku cenu. Ta nasa odzrkadluje hlavne cenu onej prace. O amortizacii nehovorim.
Urcite mas pravdu v tom, ze to pre teba moze byt hobby a ze skenujes rad. Preco by si sa teda mal vzdat rozkose a este aj platit za to. Viem si to predstavit:
- mam rozkos z ramovania
No proste rozkosnik. Ale uprimne, kolko si si vyvolal doteraz filmov vo vlastnej kupelke?
Ako teeneger to ratat nebudem. Teraz, ako som si kupil ´Mamču´ (M645) tak to bolo okolo 20 filmov (z toho som dal tri do labu a zacal kalkulovat). Nakupil som si chemiu a podho vychutnavat si teenegerske casy. Teraz zacinam pokukavat po roznej chemii, aby som mal co najlepsie vysledky. Zacinam, preto tie mnozstva este niesu velke. Skener mi chyba hlavne k tomu, aby som okrem ineho mohol okamzite vyhodnocovat chyby, ktorych sa najviac dopustam.
Ano, v tomto smere som ´rozkosnik´ ako pises.
Mimochodom, politika ma nezaujima, ide uplne mimo mna.
chcel by som ozivit tuto temu a opytat sa na nazor na epson v350. stacia mi male rozlisenia, kedze to chcem davat len na net, ale potrebujem aby to boli kvalitne scany ( v ramci moznosti ). obycajny scaner robi prepaly a cele je to jednoducho ine. pouziva niekto tento scaner? pripadne odporucit nieco ine v podobnej cenovej kategorii? vdaka
Filmovy scaner
Pre 99% populácie je sken z labu optimálne riešenie. A tí ostatní môžu vzhľadom na úbytok aktuálne vyrábaných produktov uvažovať asi len o:
http://www.hasselblad.com/products/scanners/flextight-x5.aspx
99% vravis?
Neviem inak, co je na tomto sposobe zivota (ked dam zarobit aj tebe) smiesne...
Ze sa mi investicia cca do roka vrati? Ked vyvolam 8 filmov mesacne, co je u mna realny predpoklad (8x6,6=52,8), vynasobim poctom mesiacov (12x52,8=633,6), a to som neratal naklady na navstevu labu. Ak by ma z tych fotografii niektore skutocne chytili za srdce, rad navstivim lab.
Zda sa mi uplne prirodzene, ze clovek chce usetrit, ak si niektore veci robi sam a ma pri ich praci pozitok. V neposlednom rade ziska nove nepoznane skusenosti, co tiez nie je na zahodenie. Je mi jasne, ze to nie len o tom ´vlozis a oskenujes´.
Tolko moj sedliacky rozum.
Ale matematika nie je postavena tak, ze auto deleno pocet kilometrov krat cena taxisluzby za kilometer je cas, za ktory usetrim pri kupe auta na auto samotne neplatenim taxisluzbe. Ja len, ze je nezamestnanost. A nezamestnany rano vstane, hodi sviniam, vyzenie kravy a sliepky na pasu, potom podoji kozy. Okolo deviatej ide pomoct kamaratovi vylozit tehly, potom pride domov porylovat zahradu. Po obede si vymeni olej a sviecky na skodovke stodvadsine, neskor skoci zapojit kamaratovi na dome rozvodnu skrinu. Vecer ma pozvanych hosti, predstvi im marketingovy plan m-way. Medzitym este objedna nieco z Avonu. Pozrie spravy, dyk vysoka nezamestnanost, co s tym mieni robit vlada? Ma co robit, aby si uplne zniceny lahol o desiatej do postele. Ale zaspava s dobrym pocitom, ze na druhy den je desiateho a to je predsa den, kedy dostava podporu ...
- mam rozkos z ramovania
Ale matematika nie je postavena tak, ze auto deleno pocet kilometrov krat cena taxisluzby za kilometer je cas, za ktory usetrim pri kupe auta na auto samotne neplatenim taxisluzbe. Ja len, ze je nezamestnanost. A nezamestnany rano vstane, hodi sviniam, vyzenie kravy a sliepky na pasu, potom podoji kozy. Okolo deviatej ide pomoct kamaratovi vylozit tehly, potom pride domov porylovat zahradu. Po obede si vymeni olej a sviecky na skodovke stodvadsine, neskor skoci zapojit kamaratovi na dome rozvodnu skrinu. Vecer ma pozvanych hosti, predstvi im marketingovy plan m-way. Medzitym este objedna nieco z Avonu. Vecerne spravy - dyk, aka nezamestnanost, co s tym chce robit vlada? Ma co robit, aby si uplne zniceny lahol o desiatej do postele. Ale zaspava s dobrym pocitom, ze na druhy den je desiateho a to je predsa den, kedy dostava podporu ...
- mam rozkos z ramovania
Ano, v tomto smere som ´rozkosnik´ ako pises.
Mimochodom, politika ma nezaujima, ide uplne mimo mna.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa