Fórum » O TECHNIKE

Filmovy scaner

zelovoc
zelovoc 2010-05-15 16:40:43+02
ahojte. na nete som nasiel takyto scanner na film http://datacomp.sk/skener-eu3c-filmscan35-i-black-filmscaner-na-35mm_d28639.html pocul o tom niekto? oplati sa to? a aka je kvalita scanu. pripadne ake s tym mate skusenosti, pripadne doporucit nieco ine. velmi pekne dakujem.

Cyril
2010-07-09 15:08:44+02
príspevok od: keko
No? Ako pokracujes?
Mam uhorkovu sezonu :) Jesen vsetko nastartuje. Vdaka za opytanie, kde robis v Auparku? Mozno by som dobehol po lete. Scaner zatial nemam.

majster333
2010-07-09 21:19:56+02
mám epson V500 kúpil som ho na normálne skenovanie kníh a tak. Ale teším sa aj na skenovanie negatívov - viete poradiť nejaké tipy, alebo finty čo sa len tak normálne z návodu nedozviem?

keko
2010-07-10 09:24:09+02
príspevok od: Cyril
Mam uhorkovu sezonu :) Jesen vsetko nastartuje. Vdaka za opytanie, kde robis v Auparku? Mozno by som dobehol po lete. Scaner zatial nemam.
Seš vítaná, mam Vitana.

keko
2010-07-10 09:25:41+02
príspevok od: majster333
mám epson V500 kúpil som ho na normálne skenovanie kníh a tak. Ale teším sa aj na skenovanie negatívov - viete poradiť nejaké tipy, alebo finty čo sa len tak normálne z návodu nedozviem?
Rozbal, rozmoatj snury, nainstaluj ovladace (nezabudni na TWAIN) a skus. Ke dvsetko zlyha, pozri manual. Daj vediet.

majster333
2010-07-10 14:14:45+02
príspevok od: keko
Rozbal, rozmoatj snury, nainstaluj ovladace (nezabudni na TWAIN) a skus. Ke dvsetko zlyha, pozri manual. Daj vediet.
díky ale to všetko bolo aj v návode :). Zujímajú ma ale také veci ako napríklad:
1)je lepšie nastaviť kontrast, WB, už v programe pri skenovaní, alebo na tom nezáleží a dá sa to isté dosiahnuť aj nálednými
2) ako vyrovnať zrolovaný film
3) ako odstrániť prach z filmu bez jeho poškriabania ( nie softwarovo)
4) ako filmi skladovať po nastrihaní na časti po 6tich políčkach ( počul som o fóliach ale v obchoddoch som to nevidel
skenovať budem večer zatiaľ čím o všetkých možných zádrheloch
diyk :D

keko
2010-07-10 20:09:44+02
1) samozrejme je najlepsie nastavit sken uz z nahladu, ale k tomu trba naozaj dobry soft (napr od Silverprintu). Ale nebudem hovorit o kazdodennom doladovani skenera - morning-set-up. Sprava farieb a tak. Ale nic ti nebrani urobit sken aj bez toho, pozriet vo PS a skusit sken znova
2) zrolovany film sa nastriha a da medzi strany trojdielneho Winetoua (niekolko dni az rokov)
3) odstranit prach z filmu sa na 100 percent nejde ICE je naozaj dobry pomocnik. ICE nie je sofwareovy nastroj, ale kombinacia hardware a software. Nefunguje pre klasicky CB film, ale inak nevyhnutna pomocka skenovania
4) filmy sa zasadne skladuju nastrihane a v trezorkoch - v sleevingu, ako sa v GB hovori. Niekto prisaha na prgamen, niekto na acetat niekto na PP. Mame vsetky tri druhy. Cena od 7 do 30 Sk za kus (to je tak na jeden film)
Uz je vecer, horim nedockavostou ... :-)

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()