Ktorý fotoaparát pre pokročilého amatéra. Telo je jedna vec a objektivy druha. 1.Prosím poradte ktorý by ste si vybrali a preco? 2.Aký objektív si kúpiť na začiatok alebo ktorý zo setových objektívov je taký univerzálny na začiatok (krajina, zomm...).
setové že niesu dobré??? Nesúhlasím!!! K 5D mark II sa v sete predáva 24-105 f/4 L IS alebo 24-70 f/2,8 L a to sú podľa mňa fantastické setové objektívy ;-)))
Takže je to vec pohľadu :-DDD že setovééééé :-DDD
setové že niesu dobré??? Nesúhlasím!!! K 5D mark II sa v sete predáva 24-105 f/4 L IS alebo 24-70 f/2,8 L a to sú podľa mňa fantastické setové objektívy ;-)))
pokročilý amatér nepotrebuje podľa mňa radiť v tom či si má kúpiť to , či ono.
Apropo, jeden super set objektív poznám. Nikkor 18-70. Svojho času nemal konkurenciu a myslím že ani do teraz v seťíkoch nemá. Ak to s ním viete tak obrázkuje prenáramne....
Síce už ho dávno nemám, ale cez zumu som ho mal na tele ( žičol som tokinu 12-24 a aby nezostala diera sam ju zapchal na výmenu ) a vziklo v spolupráci s D300 toto - upozorňujem že žiadne brutál doostrovanie sa nekonalo .-)
joj no to hej, ale to sme uz v inej lige - ci kvalitou alebo cenou :)) ... myslel som skor plastove 18-55mm, aj ked nikonacke su opticky celkom dobre .... ale zasa maju maly zoooom :) ... a ked sme pri tom, 24-70 ma tiez maly zoooom, tazke to je, kto by to kupoval? :D
joj no to hej, ale to sme uz v inej lige - ci kvalitou alebo cenou :)) ... myslel som skor plastove 18-55mm, aj ked nikonacke su opticky celkom dobre .... ale zasa maju maly zoooom :) ... a ked sme pri tom, 24-70 ma tiez maly zoooom, tazke to je, kto by to kupoval? :D
...nikto, však práve preto to predávajú v setoch rovnako ako 18-55 ;))))
radim vezmi si Canon 50D, ktory je teraz vo vypredaji za cca 700-800 eciek, spickovy fotak za super spickovu cenu, k nemu by som vyberal objektiv podla toho co fotis - dlhsie alebo kratsie sklo. Ja fotim hlavne s troma pevnymi. 50/1,4, 105/2?8 a 200-ka. Zoomy nepodporuju kreativne fotenie. Alebo si zober ako spominal Strhak ´setak´ 24-70/2,8 - a mas pokoj na dlhe casy a nikdy inak
Najlepsie co mozes spravit je kupa Nikon D90 so spickovym objektivom AF-S 16-85 mm. Urcite ako pokrocily amater nebudes lutovat. Ak to musi byt jeden z uvedenych objektivov, potom Nikon D5000 s objektivom Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD :)
Najlepsie co mozes spravit je kupa Nikon D90 so spickovym objektivom AF-S 16-85 mm. Urcite ako pokrocily amater nebudes lutovat. Ak to musi byt jeden z uvedenych objektivov, potom Nikon D5000 s objektivom Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD :)
Samozrejme mal som na mysli ´jeden z uvedenych fotoaparatov´
len on sa pyta na to co je dobre pre neho,nie pre E-shop:)
len on sa pyta na to co je dobre pre neho,nie pre E-shop:)
Pre eshop je dobre, keď si kúpi D3x + 24-70/2,8 + 12-24/2,8 + 70-200/2,8VRII.
Pre tohto užívateľa podľa mňa radí dobre. D90 je foťák, ktorý má dnes najlepší pomer cena/výkon a ten, kto ho kúpi, nemusí o pol roka rozmýšľať, ako riešiť prechod na vyšší model.
D90 je dnes za velmi dobry peniaz, suhlasim ze netreba riesit potom veci v suvislosti s prechodom na vyssi model - tiez rozmyslam si vziat ako nahradne telo D90 alebo jeho nastupcu
Nikon D5000 vs. Canon 550D
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4543&action2=showComment&commentId=95220#comments95220
k otazke, ako pokrocili amater by som si nevybral ani jeden z nich a univerzalny objektiv (a uz vobec nie setovy) neexistuje :)
Apropo, jeden super set objektív poznám. Nikkor 18-70. Svojho času nemal konkurenciu a myslím že ani do teraz v seťíkoch nemá. Ak to s ním viete tak obrázkuje prenáramne....
Síce už ho dávno nemám, ale cez zumu som ho mal na tele ( žičol som tokinu 12-24 a aby nezostala diera sam ju zapchal na výmenu ) a vziklo v spolupráci s D300 toto - upozorňujem že žiadne brutál doostrovanie sa nekonalo .-)
http://www.i-dca.sk/coppermine/displayimage.php?pid=9462&fullsize=1
http://www.i-dca.sk/coppermine/displayimage.php?pid=9464&fullsize=1
Pre tohto užívateľa podľa mňa radí dobre. D90 je foťák, ktorý má dnes najlepší pomer cena/výkon a ten, kto ho kúpi, nemusí o pol roka rozmýšľať, ako riešiť prechod na vyšší model.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa