Zdravim, mam nikon D5000 a rozmyslam nad kupou sirokouhleho objektivu, chcem si ho kupit na splatky cize sa az na konci rozhodnem ci cena hra nejaku ulohu vp vybere... mohli by ste mi prosim vas poradit ? co som si hladal tak som sa dozvedel o Sigma 10-20 ale zistil som ze su 2, takze zrejme ta lepsia ... SIGMA 10-20 / 3.5 EX DC HSM potom TAMRON SP AF 10-24mm F/3.5-4.5 Di II. dalej TOKINA AF 11-16mm f/2.8 DX ATX116 a nakoniec NIKKOR 10-24MM F3.5-4.5G AF-S DX (nakoniec, lebo je najdrahsi :) ) a este otazka, vsetky tieto objektivy mi budu ostrit automaticky ? lebo d5000 nema v sebe motorcek :-/ vopred dakujem :)
no keďže tam máš na výber aj Nikkor, tak samozrejme ten. druhý v rade Tokina 11-16, tretia Sigma 10-20 HSM, no a posledný je Tamron, lebo na ten treba zabudovaný motorček v tele na AF.
Nikkor ako prvy, potom Tokina 11-16 alebo Tokina 12-24. Sigma 10-20 je blato, tu druhu,novsiu verziu nepoznam. Tamron 10-24 je zo vsetkych uplne najhorsi. O motorcekoch v objektivoch nemam info.
Ani nie. Ale na co si kupovat manualny shit, ked si mozem kupit opticky lepsi AF objektiv?
Dať za širokač 300 či 500€ sa mi vidi dosť. Stare m42 sklá su kvalitou porovnatelne. Stale hladam niečo take. Nič sa nehybe, netreba AF. Problemom je ale najst na inzerat take manualne sklo, čo bude mať širší uhol ako 76 st.
Potom by ale mal problém so širokáčom, ktoré Canon nejak dobre nevie vyrobiť. Prepáč, nedalo mi :-)))
tak na crop nie je problém, tam je 10-22...ale na ff je mi to veru divnô, najširšie je tam 16-35 a ešte pevná 14...mohli by veru spáchať niečo ako 12-24...
Opticky a prevedenim asi najlepsi Tokina 11-16/2,8, ale ten asi nedas na D5000 kvoli chybajucemu motorceku. Osobne by som riesil Nikkor, ked sa ti vidi drahy tak Sigmu 10-20/3,5 alebo 10-20/4-5,6 ten ma HSM motor. Ked ti nevadia zanovne veci tak 10-20/4-5,6 sa da kupit od 300Eur, 10-20/3,5 nekupis zanovny asi , lebo to je novinka. Ludia sa dost zbavuju vyborneho objektivu Nikkor 12-24/4 kvoli prechodu na FX a da sa kupit od 400-450eur, ma SWM motorcek, toto by bola moja volba. A urcite zanovny najdes v dobrej cene aj Nikkor 10-24. Do Tamrona by som asi vobec nesiel...
Dať za širokač 300 či 500€ sa mi vidi dosť. Stare m42 sklá su kvalitou porovnatelne. Stale hladam niečo take. Nič sa nehybe, netreba AF. Problemom je ale najst na inzerat take manualne sklo, čo bude mať širší uhol ako 76 st.
duves rovno na to zabudni, iba vyhodíš zbytočne peniaze, MF sklo ťa omrzí skôr ako si to budeš myslieť, v zhoršených podmienkách sa s tým nedá fotiť pretože v hladáčiku dokopy nič neuvidíš... Zohnať sa dá 24mm, ktorá je ale úplne k ničomu pretože seťák je širší, objektívy ktoré sú širšie ako 24mm budú rovnako alebo aj drahšie ako AF sklo, kúp si bazárový 16-45 F4 a máš pokoj je toho plný Ebay, ak sa ti pošťastí tak ho zoženieš aj za 150€
Dakujem velmi pekne :) aspon som sa dozvedel ze tokina nema motorcek a tamron je zly :D a zo sigma 10-20 je zrejme lepsia ta 3,5 takze sa mi zuzil vyber na sigmu 10-20 3,5 a nikkor 10-24 3,5-4,5 teraz uz len porozmyslat kvoli cene :D
Dakujem ;-)
širokouhly objektiv pre D5000
prepac nedalo mi
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4659
prepáč, ale nedalo mi :-)
Dakujem ;-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre