Fórum » O TECHNIKE

Nikon 16-85 - vakel

Tomáš Machara
2010-06-03 18:57:48+02
Caute. Rad by som sa vas spytal, ake su vase skusenosti s tymto sklom co sa tyka konstrukcnej kvality...konkretne mam na mysli, ci tie vase objektivy netrpia vôlou tubusu v tele objektivu. Ten moj chytil trochu vakel a to s nim zaobchadzam najlepsie ako viem. Tak sa mi popri tom naskyta otazka, ci aj tie male vychylky nemozu sposobovat nasledny decentring a pod.Za vase postrehy vopred dakujem.

drepe
2010-06-03 19:11:23+02
objektiv vlastnim, konstrukcna kvalita vyborna - proste Nikkor, ziadnu volu som nezaznamenal

Tomáš Machara
2010-06-03 19:31:30+02
Hmmm, zeby som to len ja mal take ´stastie´??

Matúš Koprda
2010-06-03 19:51:21+02
čo je to vakel?

Tomáš Machara
2010-06-03 20:00:40+02
príspevok od: Matúš Koprda
čo je to vakel?
Inym slovom vôľa

Matúš Koprda
2010-06-03 20:09:19+02
príspevok od: Tomáš Machara
Inym slovom vôľa
no mne robí ´autozoom´ pri naklonení kolmo hore alebo k zemi. Nie v celom rozsahu, tak okolo 22mm to začína a dôjde asi po 50-60mm... Myslím že je to normálne

Tomáš Machara
2010-06-03 20:12:55+02
Tym tie objektivy trpia dost. Skor mi islo ale o spominanu volu vnutornej casti objektivu (ta ktora sa vysuva pri zoomovani) oproti ten vonkajsej casti.

Matúš Koprda
2010-06-03 20:16:28+02
Tym tie objektivy trpia dost. Skor mi islo ale o spominanu volu vnutornej casti objektivu (ta ktora sa vysuva pri zoomovani) oproti ten vonkajsej casti.
nie, u mňa také nieje

iKon
2010-06-04 19:48:01+02
mal som podobný problém s afs18-70DX.asi po 3 rokoch sa mi začal trošku pokyvkávat pri max.vyzoomovaní,na fotky to nemalo vplyv tak som to neriešil,a asi po dalšom roku sa mi zrazu zoom zasekol na cca.40mm a nešlo s nim hnuť.tak som sa nasral,rozobral,a zistil som že sa mi tam uvolnil taký malý červík/biela skrutka na foto-su tam 3/ a zasekol sa do mechanizmu vnútorného tubusu,skladanie trvalo oveľa dlhšie ako rozborka,ale už zoomuje a hlavne už sa nekýve..ale nepros ma o opravu,ja som sa do toho pustil s tým,že ak to neurobím tak putuje do koša:)

Tomáš Machara
2010-06-04 19:52:21+02
príspevok od: iKon
mal som podobný problém s afs18-70DX.asi po 3 rokoch sa mi začal trošku pokyvkávat pri max.vyzoomovaní,na fotky to nemalo vplyv tak som to neriešil,a asi po dalšom roku sa mi zrazu zoom zasekol na cca.40mm a nešlo s nim hnuť.tak som sa nasral,rozobral,a zistil som že sa mi tam uvolnil taký malý červík/biela skrutka na foto-su tam 3/ a zasekol sa do mechanizmu vnútorného tubusu,skladanie trvalo oveľa dlhšie ako rozborka,ale už zoomuje a hlavne už sa nekýve..ale nepros ma o opravu,ja som sa do toho pustil s tým,že ak to neurobím tak putuje do koša:)
No o opravu ta rozhodne prosit nebudem, o to nemusis mat strach, naviac, ten objektiv mam v zaruke este dlho a ma to volu, takze ak sa to bude nejakym sposobom zhorsovat, pojde to na reklamaciu. Len som prekvapeny, ze po takej kratkej dobe sa to rozhrkalkovava.

iKon
2010-06-04 20:12:44+02
No o opravu ta rozhodne prosit nebudem, o to nemusis mat strach, naviac, ten objektiv mam v zaruke este dlho a ma to volu, takze ak sa to bude nejakym sposobom zhorsovat, pojde to na reklamaciu. Len som prekvapeny, ze po takej kratkej dobe sa to rozhrkalkovava.
vieš ako to je..aj objektívy skladajú len ľudia..idú im pekne po páse 12hodín denne,no a na konci smeny si dotyčný ´skladač´povie ´..tento kus už nech dokončí druhá smena´,no a príde druhá smena a nastupujúci´skladač´ si povie ´tak tento už asi urobili,začnem až tým dalším´ a je to,nepodarok je na svete..no ešte je tam výstupná kontrola samozrejme,ale tam je to asi tak že čim lacnejši objektív,tým väčšia tolerancia..asi ako ked som robil vo VW tak polo sa flakalo viac ako golf a golf sa flakal viac ako bora..podla mna to nerieš a foť,a ked objektív odíde kupiš si nový,a možno dovtedy už budeš mať fulframe,.takže...pekne svetlo prajem

Tomáš Machara
2010-06-04 22:30:33+02
Hej hej, tak nejako funguje ten pasovovy proces vyroby a pristup ludi k vykonavaniu ich prace. Riesit to nebudem pokial to funguje ako ma. Islo mi len o to, aby som vedel, ci je to len moja skusenost alebo je takych viac...som proste na taketo veci puntickar, staram sa o fototechniku ako v bavlnke a ked to aj napriek tomu chyta neduhy, zaujimalo ma, ci je to len moja zalezitost, tot vsio. Kazdopadne dik za zastavenie ;-)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()