Fórum » O TECHNIKE

Zrkadlovka do 600 - 700e

berny
2010-06-05 22:52:42+02
Dobrý deň, chcel by som Vas, poprosit o radu. Aku zrkadlovku s akym objektivom by ste mi odporucili do 600 - 700e? Som zaciatocnik, a fotografovanie ma bavi. Mal som kompakt Lumix DMC LS60, ale chcem uz nieco lepsie. Nechem spravit nejaku unahlenu a zlu kupu. Bavi ma fotenie prirody, ludi, športu, vojenskej techniky, historickych pamiatok... Mne sa celkom pozdaval Nikon D5000, co by ste mi vy odporucili?

KESKOSENI
2010-06-05 23:12:40+02
ak Ta bavi fotenie prirody,ludi,sportu,vojenskej techniky,historickych pamiatok,tak zabudni na rozpocet 600-700 eur....telo nikon,canon-cca 400-500 eur,priroda ak krajinka tak zakladak cca 400 eur,ak wild tak teleobjektiv cca700 eur,sport-teleobjektiv cca500 eur,ludi-portrety 85mm cca 400 eur,voj.technika+historc.pamiatka-sirokac cca500 eur+stativ,brasna,soft,vykonnejsi pocitac-skus to zratat,a to su dost umiernene ceny....

drepe
2010-06-05 23:19:46+02
napr. http://shop.ephoto.sk/nikon-d5000-af-s-18-105-mm-f-3-5-5-6g-dx-ed-vr.html ... urcite ti tu vysvetlia, ze vyhoda zrkadloviek spociva vo variabilnosti prislusenstva, tym setom nic nepokazis a ked budes fotit aj tak casom zistis co vsetko fotenie obnasa aj ktory objektiv ci prislusenstvo si mas prikupit

wayne
2010-06-05 23:27:39+02
dnes je to uz v podstate jedno, ktoru znacku, rozdiely sa vyrovnavaju a modely do 700 eur maju velmi podobny, kvalitny vystup, akurat, ako pise drepe, rozdielne ceny prislusenstva. v konecnom dosledku zalezi na optike, ako pise KESKOSENI, a urcite najdrahsie objektivy ma SONY, v tesnom zavese NIKON, no a najlacnejsie idu CANON a OLYMPUS. Voci Olymu maju ludia trochu averziu, lebo sa boja mensieho snimaca a roznych nevyhod z toho vyplyvajucich, a canon je taky.. univerzalny. ja som mal napr sony a switchol som do nikonu, a mam okolo seba 4 canonakov, mat trochu viac rozumu idem tiez do canonu a poziciavam si objektivy :)

v skratke si pozri;
- ako ti ktory model sedi v ruke
- kolko si ochotny investovat v buducnosti
- ktora znacka v tvojom okoli dominuje

ak najdes odpoved aspon na 2 z 3 otazok mas to v suchu :)

marish1
2010-06-05 23:41:33+02
ak sa ti ten nikon pozdava, tak ho zober, s takymto rozpoctom toho aj tak vela nevymyslis, ak nechces bazar. od canonu este mozes vziat 500d, so setakom to vychadza na ten tvoj rozpocet (resp. 550d, lenze ta je uz narocnejsia na drahsie objektivy).

nemysli si ale, ze ta cena je koncova, ber to ako prvu splatku. ak ta to zacne bavit, tak casom v tom utopis este minimalne dvojnasobok. uz len prislusenstvo ako brasna a filtre zhltnu minimalne dalsich 100, ak zacnes dokupovat objektivy stativ, blesk tak este viac.

netreba sa toho ale zlaknut, fotak so setakom je plne funkcna zostava, ktoru na obcasne fotenie plne vyuzijes, ak ta to ale chyti, je lepsie dopredu vediet do coho ides. :)

Cyril
2010-06-06 06:04:18+02
Ja mam Canon 400D a jediny objektiv Sigma 30mm 1,4 (stale je na tele)
To co chces fotit, Ti staci nejake telo podla Tvojho vyberu a objektiv doporucujem lacny a celkom slusny pevny Canon 50mm 1,8:
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_fotoobjektivy_CANON-EF-50mm-f-1-8-II_75403.html
Budes sice komponovat nohami, nie zoomom, ale na slusny zaciatok to staci.
Ak Ta to chyti, prikupis, ak nie, usetris.

Fotograf77
2010-06-06 06:53:00+02
kup si Canon a neries :-DDD

javelin
2010-06-06 07:24:59+02
Kup si Nikon a nerieš...:)))

b.a.f.o.a.r.t.
2010-06-06 07:52:19+02
Nikon je fajn aj keď ja mám canon ale už niečo kúp a začni fotiť a až čas ukáže či to bola dobrá kúpa či nie pri tvojom rozpočte je to jedno alebo skús sony

Marcel Rebro
2010-06-06 08:33:03+02
korcule

Rastislav
2010-06-06 09:31:48+02
Pozri aj pentax k-x v sete s 18-55 a 50-200, sú to na začiatok kvalitné objektívy a mal by si sa zmestiť do rozpočtu.

beholder
2010-06-06 13:10:05+02
príspevok od: Rastislav
Pozri aj pentax k-x v sete s 18-55 a 50-200, sú to na začiatok kvalitné objektívy a mal by si sa zmestiť do rozpočtu.
´sú to na začiatok kvalitné objektívy´.....no priznám sa, nerozumiem tomu.....sú,alebo nie sú kvalitné?...

...na začiatok áno...potom už nie?......čím klesá ich kvalita?...

majster333
2010-06-06 13:57:56+02
podľa mňa sú to dosť dobré objektívy ( mám ich) sú kvalitné stále. Ale keď začneš mať so skúsenosťami abície tlačiť väčšie fotky ako A3 tak to už kresbou na odclonených koncoch nestíhajú. Niežeby také predtýmn eboli, ale kým sa zo schopnosťami dopracuješ k tomu, aby ťa brzdila technika, a nie vlastná neschopnosť, prejde nejaká doba (výnimky sú). Teda nemení sa technika, ale tvoj pohľad na ňu - jej hodnotenie. Lebo technika ( telá,objektívy...) na dobrú fotku nestačia, treba na to aj a najmä inú techniku (rzučnosti, chopnosti, postupy...), trocha rozumu a citu.

Daniel.U
2010-06-06 15:19:33+02
Pokial viem, na fotenie vojenskej techniky sa pouziva spionazny satelit. Asi sa nezmestis do rozpoctu.

Rastislav
2010-06-06 16:01:22+02
príspevok od: majster333
podľa mňa sú to dosť dobré objektívy ( mám ich) sú kvalitné stále. Ale keď začneš mať so skúsenosťami abície tlačiť väčšie fotky ako A3 tak to už kresbou na odclonených koncoch nestíhajú. Niežeby také predtýmn eboli, ale kým sa zo schopnosťami dopracuješ k tomu, aby ťa brzdila technika, a nie vlastná neschopnosť, prejde nejaká doba (výnimky sú). Teda nemení sa technika, ale tvoj pohľad na ňu - jej hodnotenie. Lebo technika ( telá,objektívy...) na dobrú fotku nestačia, treba na to aj a najmä inú techniku (rzučnosti, chopnosti, postupy...), trocha rozumu a citu.
Tak, pokúsim sa odpovedať ako to vidím ja. Sú to kvalitné objektívy, ale samozrejme nie sú určite také kvalitné ako napr. DA* alebo limited. Pokiaľ sa človek prepracuje k fotke hodnej formátu A2+ a zistí, že potrebuje tlačiť také formáty asi kúpi kvalitnejšie objektívy. Teda na učenie a najmä ak má človek obmedzený rozpočet a nechce tlačiť veľké fotky sú super aj tieto setové.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-06-06 18:33:55+02
Už len kvôli tomu, že Canon a Nikon majú jasnú väčšinu trhu by som vyberal jednu z týchto značiek. A vzhľadom na to, že Canon má lacnejšie objektívy, tak na tvojom mieste by som bral ten. Teraz sú vo výpredaji napr. 450D, prípadne používaný, k tomu si neskôr kúpiš Tamron 17-50, pevnú 50-ku (tú prípadne aj za začiatok miesto setu) a 70-200 F4 L a máš univerzálnu lacnú výbavu nie najhoršej kvality.

Marcel Rebro
2010-06-06 18:48:12+02
korcule .

berny
2010-06-06 20:44:37+02
Tak dakujem za Vase nazory. Tak sa este medzi Canonom a Nikonom.

beholder
2010-06-06 22:13:30+02
...isteže, rozumiem......no ono sa stane, že sa zadarí fotka ktorá má pre fotografa nesmiernu hodnotu....až vtedy si uvedomí, že ju nemôže vytlačiť v toho hodnom formáte....lebo je na fotke blato...

...na A4 stačí aj kompakt.......zrkadlovku si nekupujem kôli pohľadnicovým formátom......a kupovať niečo na dvakrát sa mi nejaví ako rozumné riešenie...

...nie je potrebné investovať do profi výbavy...existujú aj kvalitatívne lepšie sklá ako seťáky za prijateľný peniaz:)....

...česť výnimkám......pokiaľ neberieme do úvahy tie najlacnejšie setové objektívy...

majster333
2010-06-06 22:57:59+02
príspevok od: beholder
...isteže, rozumiem......no ono sa stane, že sa zadarí fotka ktorá má pre fotografa nesmiernu hodnotu....až vtedy si uvedomí, že ju nemôže vytlačiť v toho hodnom formáte....lebo je na fotke blato...

...na A4 stačí aj kompakt.......zrkadlovku si nekupujem kôli pohľadnicovým formátom......a kupovať niečo na dvakrát sa mi nejaví ako rozumné riešenie...

...nie je potrebné investovať do profi výbavy...existujú aj kvalitatívne lepšie sklá ako seťáky za prijateľný peniaz:)....

...česť výnimkám......pokiaľ neberieme do úvahy tie najlacnejšie setové objektívy...
no kompakt stačí aj nestačí na A4... podľa toho aké máš šťastie na výber :D
Chápem ťa je úplne ideálny prípad kúpiť si to najlepšie, ale veľkoformáty sú ťažké ako prasa a fotenie je náročné :D
digitálny strednoformát je zasa drahý ako sviňa :D
Preto keď si niekto určí cenový strop, zháňa to čo sa za to dá kúpiť, nie to čo môže mať, keď dá dvoj alebo trojnásobok.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()