Fórum » O TECHNIKE

Battery grip na nikon D5000

NemesiS
NemesiS 2010-06-07 20:34:02+02
hm...tak rozhodol som sa po skúšaní sigmy, že si vezmem sigmu pre HSM motor a slušnú kresbu. no necelé 2 kilá len tak v ruke človek neudrží, preto potrebujem (zasa niečo :D) grip na D5000, nijaký kompatibilný som od nikonu nenašiel (či som si nevšimol?) viete mi nejaké kvalitné gripy odporučiť? nepotrebujem stopky, ani dátum a ani teplotu na ázijských gripoch za 20 sk ideálny by bol origo grip, ak samozrejme existuje..

beholder
2010-06-08 19:17:20+02
príspevok od: NemesiS
nie semir, lebo ešte ste nerozobrali meike, iba phottix.
v čom sa tie dva gripy líšia?
tiež ma zaujíma či kábel nezavadzia.
http://www.photonet.sk/shop/battery-pack-nikon-d5000-meike/p_26105.html

...na nerozoznanie od originálu...

NemesiS
2010-06-08 20:31:35+02
áno ten chcem zobrať beholder, presne ten model, ale verziu ktorá má navyše 2 akumulátory, je drahšia o smiešny peniaz.

super, že je aj na SR že by nebolo treba brať z e-bay ale bohužiaľ je o dosť drahšia ako na e-bay a navyše je to holý grip bez akumulátorov.

ja chcem toto:

http://cgi.ebay.co.uk/Vertical-Battery-Grip-Nikon-D5000-2-EN-EL9A-B2V-/370385714882?cmd=ViewItem&pt=UK_Photography_DigitalCamBatt_RL&hash=item563cb57ec2

a porovnaj si cenu..tu je to extrékmne drahé a bez akumulátorov.

mikki90
2010-06-08 21:05:18+02
to je teda dobry rozdiel z bateriami ta to vijde na 50eur cez ebay a na slovensku zacvakas 80eur a bez baterii. Objednaj to cez ebay alebo si to daj objednat cez nejakeho znameho.

NemesiS
2010-06-08 21:16:11+02
však to..a pripočítaj baterky a sme cez 100€

Granko
2010-06-08 21:23:21+02
a nechceli by ste náhodou dvojročnú záruku, kúpené na SVK, baterky k tomu v cene za 49,90? sa uvedomte...človek, čo to predáva platí odvody, má náklady, nemôže to dávať za nákupné ceny...
keď sa vám nepáči, kúpte si aj z tramtárie, ale neosierajte druhých, ktorí sa nemôžu brániť, keďže sem nechodia...vám by sa to tiež nepáčilo, kebyže ste na mieste majiteľa hociakého obchodu...

NemesiS
2010-06-08 21:26:51+02
o akom osieraní to predsa hovoríš?
ako nehnevaj sa ale je to pri kúpe bateriek cena vyššia o 120% čo je neúmerné.

samotný grip stojí 40 GBP bez bateriek, a my to hovoríme o 80€ ...
mysli si čo chceš, ja si stojím za svojím že konkrétne tento produk je na SR predražený.

mikki90
2010-06-08 21:37:58+02
ja som tu nikoho neosieral vyjadril som svoj nazor podla mna sa to tu neoplati kupit je to lahka matematika kazdy si to moze spocitat ale ked nejaku vec mozes kupit o polovicu lacnejsie aj z postovnym a to nehovorim kolko je to tisic kilomerov daleko tak si kazdy zvazi svoje a o zaruku myslim az tak nejde ked dobre drzia kontakty tak bude fungovat.

NemesiS
2010-06-08 21:42:03+02
aby sa Granko nerozpustilo v mlieku od zlosti, pozrel som si ponuku e-shopu a narazil som na akciovú káblovú spúšť pre moju D5000 od špičkovej firmy CONGOBONGOMADAFAKACINSKYSHIT za 9,90 tak som si to práve objednal dobierkou domov, zíde sa na časovo neobmedzenú expozíciu hviezd :)

Peace

Granko
2010-06-08 21:42:40+02
tak sa čítaj po sebe...píšeš, že ten alebo ten to má drahšie, ohováraš jeho štýl obchodovania bez toho, aby sa mohol brániť...mne je ten človek ukradnutý, nepoznám ho, ale neznesiem, keď sa niekto osiera bez toho, aby sa mohol k tomu vyjadriť...
ty čo porovnávaš? ebay zo slovenským shopom? to sa dá porovnávať? ani v náznaku...áno, je drahší, ale to je skoro všetko - elektronika, autá, potraviny...bohužiaľ sme malý trh a na všetko, čo sa dováža, je iná cena ako v zahraničí...ty porovnávaš niečo, čo sa nedá...grip z HK alebo v lepšom prípade z Anglicka, kde tieto dve krajiny majú bezcolný status medzi sebou...keď to kupuje na firmu-ako je to aj v prípade tohto shopu, musíš zaplatiť minimálne clo ak nie aj daň...plus výdavky za živnosť, musíš na to dať dvojročnú záruku...pri kúpe z HK máš čo - nič...ak ti to prejde cez colnicu, možno nezaplatíš clo, ale o záruke môžeš iba snívať...možno ti to príde v poriadku a nie rozmlátené ako napr. bearovi na fotke pri jednom článku...pokiaľ to chceš risknúť, nech sa páči, čakaj si neviem koľko a budeš to mať lacnejšie...ale neohováraj druhých, ktorí to robia po svojom a nemôžu sa brániť...
a že je to drahé? sťažuj sa v sobotu na voľbách, že sú zákony tak blbo pre živnostníkov nastavené, že sú všetky veci oveľa drahšie, keď chcú pokryť aspoň náklady...

Granko
2010-06-08 21:44:26+02
ja mám smile od ucha k uchu, ale ešte raz si zober môj nick do huby...:o)

Granko
2010-06-08 21:48:04+02
príspevok od: mikki90
ja som tu nikoho neosieral vyjadril som svoj nazor podla mna sa to tu neoplati kupit je to lahka matematika kazdy si to moze spocitat ale ked nejaku vec mozes kupit o polovicu lacnejsie aj z postovnym a to nehovorim kolko je to tisic kilomerov daleko tak si kazdy zvazi svoje a o zaruku myslim az tak nejde ked dobre drzia kontakty tak bude fungovat.
ok, ja ti ho neberiem...len sa pozri na to z druhej strany - keby teba niekto ohováral bez možnosti sa brániť, tiež by sa ti to nepáčilo...
sa divím, že vôbec kupuješ potraviny, ktoré sú predražené o 300%, tu riešiš šestinu z toho...

NemesiS
2010-06-08 21:49:39+02
no jednoducho smola, aj ja mám právo si svoj názor vyjadriť a nezaujíma ma, že sa ti nepáči. vo voľnom čase môžeš robiť plagáty a urobiť protestný pochod proti ohováračom..

môj názor je nemenný, je to pridrahé a basta.
vieš, nepovedal by som ani ň ak by to bolo drahšie o 20-30-40%
ale o 100%? (necelých) tak akože, to už je pre mňa priveľa.

toto ohováranie nie je, si už očividne paranoidný..to je môj osobný názor.
A tvoj nick si beriem do huby tak každý tretí deň v priemere v ranných hodinách :P (a nechci vedieť kadiaľ potom vyliezaš :-D)

conan7
2010-06-08 21:49:40+02
príspevok od:
aha, no pekne :-) a ako su na tom treti vyrobcovia skiel pre canon ? tokina nezvykla davat motory do skiel, tie s Nikon bajonetom motory nemaju .. canonacke maju ?
tokina 11-16 má DC servomotor, ide jak čík :)

NemesiS
2010-06-08 21:52:48+02
Keď kus aj si trafil :)

ale dobré odbočenie od témy na odľahčenie situácie :D

conan7
2010-06-08 22:00:27+02
ser naňho, nech si objedná aj chleba z ebay, lebo v hongkongu je to lacnejšie :)

Granko
2010-06-08 22:03:43+02
aspoň konečne čítam, ako vyzerá arogantný človek :o)

jasné, to hovor vieš komu...keby to bolo drahšie o 40%, tak zase píšeš, že je prečo tam nie je marža len 10% a že je to drahé...už na začiatku si písal, že by si chcel nikon originál, čo by stál omnoho viac...

či chceš alebo nie, ohováranie to je...keby si vedel, čo aspoň paranoia znamená, ale ani v náznaku...
jasné, to mám za to, že som ti už na začiatku odpovedal na otázku...ľutujem, že som to vôbec urobil...vedieť, aký si drzí, nenapíšem ani čiarku..pekný obraz si si dal o sebe, len čo je pravda...pekný večer...

Granko
2010-06-08 22:06:54+02
príspevok od: conan7
ser naňho, nech si objedná aj chleba z ebay, lebo v hongkongu je to lacnejšie :)
mám ho pri zlatej žile :o) len škoda, že som napísal už na začiatku, venoval mu čas a chcel pomôcť...poučenie pre mňa :o)

NemesiS
2010-06-08 22:08:14+02
aj mňa teší :)
vieš, za originál nikon s tlačidlami ako napr. nastavenie ISO, clona a pod, by som bol ochotný toľko dať. ale bohužiaľ pre entry level gripy nie sú..
tých 40% by som v pohode dal za slovenské služby.

viem čo paranoja znamená...a ty hľadáš veci tam, kde nie sú. vyjadrenie názora, s ktorým ty nesúhlasíš ja nepovažujem za ohováranie...smutné ak ty áno.

pekný večer aj tebe (:
a ďakujem za rady (-:

conan7
2010-06-08 22:08:42+02
príspevok od: Granko
mám ho pri zlatej žile :o) len škoda, že som napísal už na začiatku, venoval mu čas a chcel pomôcť...poučenie pre mňa :o)
ty už radšej len do OT, ucho :)

mikki90
2010-06-08 22:10:43+02
ja som nikoho neohovaral ja som vyjadril moj nazor na nikoho som nehadzal spinu moj nazor bol cisto vseobecny.

napisal som citujem sa:´to je teda dobry rozdiel z bateriami ta to vijde na 50eur cez ebay a na slovensku zacvakas 80eur a bez baterii. Objednaj to cez ebay alebo si to daj objednat cez nejakeho znameho.´

nevidim vtom ani ziaden naznak ze som ohovaral urciteho predajcu alebo niekoho konkretneho. a co je natom zle ked si chce nikedo nieco kupit za polovidu aj ked zo zahranicia a usetrene peniaze moze investovat niekde inde. ked mozem usetrit tak preco neusetrit. nejde o 1/6 ale o 1/2 tuna zacvakas 100e a vonku 50e za to iste, co je 100% prirazka aj ked z preclenim a danou no + ten zaujimavy rabat ktory si urcuje kazdy predajca sam. a k tym potravinam sa radcej nevyjadrujem.

Strana 3 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()