Fórum » O TECHNIKE

Battery grip na nikon D5000

NemesiS
NemesiS 2010-06-07 20:34:02+02
hm...tak rozhodol som sa po skúšaní sigmy, že si vezmem sigmu pre HSM motor a slušnú kresbu. no necelé 2 kilá len tak v ruke človek neudrží, preto potrebujem (zasa niečo :D) grip na D5000, nijaký kompatibilný som od nikonu nenašiel (či som si nevšimol?) viete mi nejaké kvalitné gripy odporučiť? nepotrebujem stopky, ani dátum a ani teplotu na ázijských gripoch za 20 sk ideálny by bol origo grip, ak samozrejme existuje..

Granko
2010-06-08 22:18:19+02
mikki, zrejme si nepochopil...to je všetko ok, v zahraničí je všetko lacnejšie...však nikto nikoho nenúti, aby to kupoval drahšie či už na photonete, mini-maxe alebo kdekoľvek inde...nech si každý kúpi, kde chce..ale nebudem preto písať, že ten to má drahšie a porovnávať to s ebay-om...lebo to sa nedá porovnávať...chápeš o čo mi ide?
ten príklad na potraviny som uviedol preto, lebo o tom napr. nikto nepíše...a pritom to každý toleruje ani o tom nevie...

NemesiS
2010-06-08 22:20:58+02
a prečo nie Granko?
však ak viem kde to dokážem kúpiť o dosť lacnejšie, prečo nemôžem poukázať že je aj alternatíva niekde inde?

Granko
2010-06-08 22:26:16+02
lebo keby so to vedel, tak sa tu neopýtaš...

NemesiS
2010-06-08 22:27:45+02
ale veď je predsa na používateľovi, čo si nakoniec vyberie...to už ani nemôžme poukázať na možnosť zahraničnej kúpy lebo niekomu sa to nepáči?

Granko
2010-06-08 22:31:17+02
*edit:
neopýtaš sa vôbec, keby si to vedel...že tu alebo inde, to je jedno...
ďalšia vec, že alternatíva je niečo, čo je rovnaké vo všetkých smeroch, nie len v cene resp. tovare...a to v tomto prípade nie je...tu sú rozdielne podmienky, ktoré sú súčasťou nielen akýmsi voliteľným prvkom...môžeš porovnávať photonet s minimaxom alebo niečo s rovnakými podmienkami, tovarom, kde môže byť rozdielna cena...ale tu to alternatíva vôbec nie je...

Granko
2010-06-08 22:33:50+02
príspevok od: NemesiS
ale veď je predsa na používateľovi, čo si nakoniec vyberie...to už ani nemôžme poukázať na možnosť zahraničnej kúpy lebo niekomu sa to nepáči?
napíš mi, kde som písal o niečom takom, že nemôžeš kupovať v zahraničí...je tu dokonca článok vo Fotoškole o nakupovaní na internete, na ebay-i...
ale nebudem predsa písať o niekom, že to má drahé, keď ma tam nikto nenúti kupovať...

NemesiS
2010-06-08 22:38:28+02
ja považujem za alternatívne obchody obchody, kde dostanem rovnaký tovar nehľadiac na podmienky nákupu. no toto už samo zachádza do extrémov, uznaj...

neviem či má ešte nejaký zmysel sa o tomto hádať.
arogantný a drzÝ ustupuje (:

Granko
2010-06-08 22:46:50+02
vidíš, nepozeráš na podmienky nákupu...ja ti to neberiem, ale potom netreba hovoriť o alternatíve, o porovnávaní...tak isto ako sa nedá porovnávať D90 s 50D...
pre mňa to prestalo mať zmysel v momente, keď som zistil, že som chcel poradiť niekde, kde som nemal...škoda, že som na to neprišiel vtedy...
jasné, čakal som, že si ten ypsilon neodpustíš...ani teraz som sa nemýlil...akosi ma prešla chuť ďalej niečo napísať...off
nemus

NemesiS
2010-06-08 22:52:17+02
hádam si sa neurazil....
ja nepozerám na podmienky nákupu pri hľadaní alternatív, lebo som si ich vedomý ak daný obchod zvažujem. príklad: som z košíc, kúpim vec A za 50€ alebo pocestujem do Spišskej Novej Vsi(aktuálne tak na plťke) a kúpim za 40€? ale musím pripočítať cestu čo je tiež jedna z podmienok nákupu(napr. tu osobný predaj)

ak raz obchod zaradíš ako jednu z alternatív do svojho výberu, mal by si (teda aspoň ja to robím tak už automaticky) akceptovať podmienky nákupu. tu je to momentálne v podstate nulová záruka.

ioty a ypsilony nie že neodpúšťam, ale rád si podpichnem :) neber to vážne.

peace.

beholder
2010-06-08 23:17:37+02
...osobne sa mi cena meike zdá byť oproti originálu veľmi priaznivá (v rámci ČR a SR).....na tie gripy čítam poväčšine samú chválu......tak som si to proste kúpil v spomínanom e-shope (s ktorým mám mimochodom iba dobré skúsenosti)......tovar bol doma do 24 hodín....

...špekulácie sa vždy nevyplácajú...

..na tak drahý systém beriem takúto nízku investíciu za nepodstatnú:)...

NemesiS
2010-06-08 23:19:56+02
aký originál teraz myslíš? (nakoľko na D5000 nikon grip nevyrába)
myslíš spracovanie tela vs. spracovanie gripu? že ladia ´akoby ich jedna mater mala?´ to by bolo len fajn a podľa fotiek čo som videl to tak aj bude :)

beholder
2010-06-08 23:36:40+02
...mne sa jednalo o grip na D300s, kde je cena originálu 3,5 x vyššia......

2010-06-09 11:13:20+02
no fasa :-)

2010-06-09 11:13:25+02
pockaj az bude kupovat sklo

2010-06-09 11:18:56+02
to mi pripomenulo negativny ohlas na internetovy obchod, recenzia na heureka.sk: ´Neda sa fyzicky osahat tovar´

milos
2010-06-09 15:08:16+02
príspevok od: PaPi
Ten káblik nezavadzia? Mne povodne ani nenapadla moznost, ze by sa dal dokupit grip na fotak ak na to nie je pripraveny? Mam D5000 a neviem si predstavit ako by sa tam grip zapojil. Mozes v strucnosti poradit?
Dá sa na to zvyknúť,keďže nemáš inú možnosť.Vlastne máš,odpojiť káblik (odpojíš gripovú dvojpolohovú spúšť) a používať ho tak.Tým pádom využívaš ,,len,, ergonomický prínos gripu k D5000,ktorý je ale obrovský.A spúšť budeš používať len telovú ako doteraz.
A ako sa zapája?Štandartne,našróbuješ zospodu,zasunieš baterku(y) a ideš.Samozrejme musíš predtým vytiahnuť baterku z tela a demontovať jedným pohybom telové dvierka batérie,ktoré potom zasunieš do hore vysunutej časti gripu,aby sa nestratili(je tam na to otvor).To je celé.

Ešte jedna vec,neviem kto sa to tu pýtal:
Áno,displej zostáva naďalej otočný a výklopný,ale len smerom dozadu,keď ho otočíš dopredu,zpredu naň nevidíš,lebo zospodu máš grip.Všetko má + aj - .

A ak používate GPS modul aj tak musíte káblik odpojiť,lebo používajú rovnakú ,,dierku,,.

milos
2010-06-09 15:13:06+02
A ešte mi nedá:
Ostatné teoretické úvahy teoretikov teoretizovať nebudem,ako vždy.

PaPi
2010-06-09 17:41:06+02
Diky moc za ochotu a snahu... Uz som to pozrel cez neviem cí link na youtub-e ;-) Mozno to raz kupim... fakt len kvoli pohodliu lebo na D5000 je fakt mala a malicek sa mi stale smyka dole... (pri kupe prvej zrkadlovky som to podcenil)... ;-)

milos
2010-06-09 18:02:39+02
príspevok od: PaPi
Diky moc za ochotu a snahu... Uz som to pozrel cez neviem cí link na youtub-e ;-) Mozno to raz kupim... fakt len kvoli pohodliu lebo na D5000 je fakt mala a malicek sa mi stale smyka dole... (pri kupe prvej zrkadlovky som to podcenil)... ;-)
Nepodcenil.D5000 je prelomovy stroj,ako bola D40 a D90.Ber grip a máš vystaráno.Toť môj názor.A nedá mi aby som ešte raz nedoporučil Vláďu Fučíka z Humpolce:

http://sk.vffoto.com/sk-detail-249374-bateriovy-grip-pro-nikon-d5000.html

PaPi
2010-06-09 18:11:50+02
Diky uz mam ten obchod medzi oblubenymi... ;-) Ale momentalne to kupovat nebudem... hned by si to vyziadalo aj novu brasnu lebo bezne sa mi nechce nosit batoh ;-)

Strana 4 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()