Fórum » O TECHNIKE

Vermírna objednávka NIKON

Marcel Rebro
Marcel Rebro 2010-06-15 12:28:14+02

LuXa
2010-06-15 16:07:19+02
príspevok od: will
Nehovoriac o tom, ze ked tam hore hori tak to nikto nema cas fotit :)
a čo iné majú na robote? nosia kýble s vodou alebo obvolávaju a evakuujú hasičov či?:D

Marcel Rebro
2010-06-15 16:09:19+02
príspevok od:
urcite si ho poznal :-) volalo sa to vĺčik, vyzeralo to ako tanier, co sa toci okolo vlastnej osi a beha po zemi :-) no, to je gyro-oný :-)
no nechcem byt za mudreho, ale ked tak dumam prave gyroskop podla mna gravitaciu nepotrebuje, nakolko nie je stabilizovany gravitacnou silou (napr. ako betonova kocka na zeriave) ale odstredivou. takze jemu staci m*a. hmotnost ma, odstredive zrychlenie ziskava pohybom ...

Granko
2010-06-15 16:12:18+02
príspevok od:
urcite si ho poznal :-) volalo sa to vĺčik, vyzeralo to ako tanier, co sa toci okolo vlastnej osi a beha po zemi :-) no, to je gyro-oný :-)
síce som to nikdy nemal a ani názov mi nič nehovorí, lebo ja som sa hral so skalkami na dvore, no už mi trklo, ako to vypadalo :o))

Granko
2010-06-15 16:13:47+02
príspevok od: LuXa
a čo iné majú na robote? nosia kýble s vodou alebo obvolávaju a evakuujú hasičov či?:D
šak opekajú špekačky :o)

will
2010-06-15 16:22:56+02
príspevok od: Marcel Rebro
no nechcem byt za mudreho, ale ked tak dumam prave gyroskop podla mna gravitaciu nepotrebuje, nakolko nie je stabilizovany gravitacnou silou (napr. ako betonova kocka na zeriave) ale odstredivou. takze jemu staci m*a. hmotnost ma, odstredive zrychlenie ziskava pohybom ...
Akurat, ze v beztiazi je ak sa nemylim v klude cize nic nerobi.

Marcel Rebro
2010-06-15 16:24:36+02
príspevok od: will
Akurat, ze v beztiazi je ak sa nemylim v klude cize nic nerobi.
ja ti nevim frenku. v takom skifi filme som videl ze prave umelu gravitaciu vytvarali tak ze sa cela lodka dajako tocila ci co ... tak teraz fakt ... asi idem vratit maturitne vysvedcenie z rustiny

will
2010-06-15 16:30:50+02
ja ti nevim frenku. v takom skifi filme som videl ze prave umelu gravitaciu vytvarali tak ze sa cela lodka dajako tocila ci co ... tak teraz fakt ... asi idem vratit maturitne vysvedcenie z rustiny
To je v poradecku akurat na ISS nemaju modul umelej gravitacie :)
Kedze je teoria gyroskopickeho pohonu vesmirnej lode tak v tom pripade to asi maju nejak technute :) ale co robi normalny gyroskop urceny na stabilizaciu nevim ... Viem iba, ze je v klude.

MarioV
2010-06-15 17:43:14+02
GYROSKOPY slúžia na stabilizáciu teleskopov a družíc VO VESMÍRE, takže tam asi predsalen FUNGUJÚ.

MravecSK
2010-06-15 18:08:42+02
Gyroskop je obycajny zotrvacnik, ktory sa kruti jak fretka :) Na jeho fungovanie stav beztiaze vplyv nema..

vlcimak
2010-06-15 18:15:28+02
Gyroskop funguje v sulade s teoriou, ze teleso uvedene do pohybu pokracuje v rovnomernom priamociarom pohybe, pokial nie je nutene vonkajsou silou tento stav zmenit - urcite to vsetci poznaju zo zakladnej skoly. Z toho vyplyva, ze funguje i v stave beztiaze, dokonca tam este presnejsie, pretoze nan nemaju vplyv ziadne ine sily, ako je gravitacia, odpor vzduchu (rozumej - v otvorenom priestore vo vesmire) a podobne. Za rovnomerny pohyb sa povazuje aj uvedenie predmetu do rotacneho pohybu...

LuXa
2010-06-15 19:00:11+02
príspevok od: Granko
šak opekajú špekačky :o)
toto im ale nezávidím ked majú americkú horčicu, to je hnus, to by chcelo tú našu :D ale ten ich kečup,hmmm :)

i-cube
2010-06-15 19:41:57+02
gravitacia je svyna dyva. dostane sa aj do vnutra objektivu ...
aj do utesneneho L-koveho skla? O_o
inac, ako sa spomenulo, zislo by sa do skoly: fotografia na mesiaci :)

MravecSK
2010-06-15 20:00:42+02
http://sk.wikipedia.org/wiki/Gyroskop

2010-06-15 21:27:25+02
jaj, ked sa teraz nad tym zamyslim, mas pravdu. tak potom akcelerometer je zavisly od gravitacie, nejako sa mi to doplietlo

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()