Fórum » O TECHNIKE

Pentax K-x alebo Nikon D5000 ?

Mimo
2010-06-17 16:41:14+02
Dobry den, potrebujem poradit, ktoru zrkadlovku skôr... Planujem si jednu z tychto dvoch kupit, no neviem sa rozhodnut. Na zaciatok si budem musiet vystacit so zakladnymi setovymi objektivmi (a par filtrami), kvôli financiam. Nech to zjednodusim, mam 3 uz rozhodujuce kriteria, s ktorymi nemam skusenosti, preto by som si zelal nejaku tu pomoc :) - 1. objektivy v buducnosti - pre ktory fotak su v rovnakej kategorii (aj cenovej) kvalitnejsie ? - 2. softverove vybavenie - ci ma s nimi niekto skusenosti, zhruba ake su tam rozdiely ? - 3. zaujimal by ma aj vas nazor, co si myslite o nich - ak ich poznate. Este jedna vec, to K-x ma stabilizaciu integrovanu a D5000 ma stabilizovane objektivy, su medzi tym nejake rozdiely na hotovej fotke ? Dakujem za vase nazory a rady :-)

majster333
2010-06-17 18:48:44+02
podľa mňa je na tom K-x o dost lepšie. Až na display, ktorý nieje oproti D5000 výkolpný. Ale som priznivec značky, a hodnotím len podľa toho čo som o nich čítal.

Mimo
2010-06-17 19:20:43+02
príspevok od: majster333
podľa mňa je na tom K-x o dost lepšie. Až na display, ktorý nieje oproti D5000 výkolpný. Ale som priznivec značky, a hodnotím len podľa toho čo som o nich čítal.
ved to, najskôr som sa ´obzrel´ po tej obrazovke, ale potom som si uvedomil, ze by som to aj tak moc nevyuzil...
ktomu som si teraz na youtube pozeral zopar videii a recenzii a viac-menej som pre K-x :-)

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-06-17 20:00:17+02
Už je tu o tom mnoho tém, ale keďže nemám špeciálne čo robiť, tak ti napíšem.

Ber Nikon, keďže Pentax môže mať rôzne výhody, ale nebude mať výhody rozšírenej značky ako je Nikon, alebo Canon. Síce sa na Canon nepýtaš, ale väčšine ľudí, ktorí vedia, že nebudú mať množstvo peňazí na objektívy odporúčam Canon, keďže má trochu cenovo dostupnejšie objektívy. A práve väčšina toho, či ti to bude robiť dobré fotky záleží od objektívu.

jake
2010-06-17 20:51:31+02
osobne napriek tomu, ze som v nikone by som ti doporucil vziat pentax. Ma viac vyhod ako nikon D5000 - okrem ostrenia, lacnejsie prislusenstvo a s objektivmy by som su tazku hlavu nerobil, lebo mas k dispozii aj skla s tamronu, tokiny a sigmy. A vacsina ludi aj tak kupuje ich, nakolko original nikon je sice kvalitativne super ale aj o dost drahsi.K-x je fajn.

PaPi
2010-06-18 08:20:36+02
Ked som sa rozhodoval ja medzi D5000 a tusim Pentax K20D ... dost ma ovplyvnil display, ale po 3/4 roku pouzivania mozem konstatovat, ze som ho vyuzil mozno na 5 foteniach (dokopy cca 50 fotiek)... Teraz by som sa uz nenechal zblbnut ;-) No kazdopadne, s D5000 som spokojny navyse ked kupujes Nikon alebo Canon mas jednoduchsie predavat a kupovat prislusenstvo vzhladom na clekovy podiel na trhu. Trosku je problem v ergonomii hlavne s 300 sklom ked uz fotak aj nieco vazi a horsie sa drzi - je tam malo miesta na malicek... ;-( Suma sumarum... opat by som sa rozhodol pre D5000 ale urcite by som nebral ohlad na display...

bonifacko
2010-06-18 08:47:54+02
Kúp čo sa ti páči. Osobne mam prave K-x, pred rokom som pokukoval po D5000. pravda je, že na Nikon je vela skiel z 2.ruky, tam si daj ale pozor na to, či maju ostriaci motorček. Pentax skla z 2.ruky je problem zohnat, no nie je problem špekulovať, či maju ostriaci motorček, lebo ten ma Pentax v tele.

Marcel Rebro
2010-06-18 08:56:31+02
korcule

Rastislav
2010-06-18 10:20:44+02
Pozri moju galériu, ja mám tiež len setové objektívy, aj keď kvalitnejšie telo, ale medzi foto nebudú veľké rozdiely. pozri aj www.pentaxphotogallery.com
Aj ´ojazdené´ objektívy cez ebay zoženieš. Pentax nejde cestou komercie, ale ponúka serióznu kvalitu už v základe. Som rád, že nemusím riešiť umelé nefunkčné bajonety, otáčavý predný člen...lebo sú užívatelia iných značiek, ktorí sa na to sťažujú...inak nechcem haniť C/N aj oni majú super kvalitu, ale si dajú za ňu aj zaplatiť. Ak je rozpočet obmedzený, tak bezproblémový je pentax.

javelin
2010-06-18 11:17:16+02
príspevok od: Marcel Rebro
korcule
A ja som vraj so svojimi ovečkami sarkastický

duroslav
2010-06-18 11:20:04+02
príspevok od: javelin
Ovce na korčuliach nemáš?

javelin
2010-06-18 11:23:33+02
príspevok od: duroslav
Ovce na korčuliach nemáš?
Iba na ražni...:)

maTTo_corp
2010-06-18 11:29:40+02
Iba na ražni...:)
nedá mi sa nezapojiť :)))

javelin
2010-06-18 11:34:32+02
príspevok od: maTTo_corp
nedá mi sa nezapojiť :)))
Sen každého Vegetariána...:)))

Marcel Rebro
2010-06-18 11:59:57+02
preco? existuju predsa aj ofroud korcule s ktorymi sa aj za ovcami da ...

bonifacko
2010-06-18 12:02:44+02
...alebo pred medvedom. Aby si bol rýchly!

javelin
2010-06-18 12:08:02+02
My doma frčíme na dvojradovej verzii...stabilnejšie , reakčnejšie...vyblázniš sa .....Obrázok je ilustračný , také že Puma google nenašiel...

pufko
2010-06-18 18:24:09+02
Vyberal by som podla dalšieho príslušenstva, ak teraz nemáš na lepšie objektivy, v budúcnosti nebudeš chcieť obetovať velké peniaze do príslušenstva... U nikonu máš lacnú 35mm , ja osobne uprednustnujem vyššiu kvalitu v širšom rozsahu, pretože 35mm sa nemusí hodiť na všetko... Pentax má super lacný 16-45 f/4 a celkom dostupný 17-70 f/4 SDM , ktorý som si ja zaobstaral. U nikona musíš za náhradu setáku siahnút po alternatívach od tretích výrobcov, pretože nahrádzať seťák sklom ktoré má podoný rozsah, ale rovnakú svetelnosť nemá velmi zmysel. Pred Nikonom by som skôr odporúčil Canon, ten má cenovo dostupnejšie originálne príslušenstvo, ale to už bolo spomenuté...

gunlayer
2010-06-18 22:28:52+02
príspevok od: Marcel Rebro
korcule
Počuj dosť ma serieš vieš o tom? To, že niekto nemá foťák formátu FF a špičkové sklá za státisíce nesvedčí o ničom... videl som už kopec ľudí ktorí fotili 100% lepšie ako kadejaký papek. Ak nemáš čo k danej téme povedať radšej by si do nej nemal ani prispievať, tak isto ako javellin, maTTo crop a vám podobný tupci. To, že si cvakneš pár pekných snímkov je síce pekné, ale nemusíš sa tváriť preto ako génius v oblasti fotografie. Osobne zdielam názor, že takým ako ty by mali obmedziť prispievanie do fóra, pretože zbytočne zaberáte miesto priblblími obkecmi ´k veci´. Kľudne si môžeš tvrdiť čo chceš ´mám právo na vyjadrenie vlastného názoru´, ´takých ako ty tu bolo čo sa...´ a pod., ale osobne si myslím, že ako človek by si sa a nielen ty mal nad sebou trošku chlbšie zamyslieť...

Granko
2010-06-18 22:49:20+02
toto si zálohujem, aby som mal vždy pekný deň po prečítaní :o)
ale zaujímavé - niekoho niekto serie a ten prvý niekto si myslí, že na vine je ten druhý niekto..a pritom je to čisto problém toho prvého niekoho, keďže ten druhý niekto nemá s pocitmi toho prvého niekoho nič spoločné...jasnejšie som to nemohol napísať...a kto nechápe, nech použije gúgl...alebo nech sa nad sebou zamyslí aj chlbšie, to podľa chuti...

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()