Fórum » O TECHNIKE

EOS 550d alebo 50d

timton
timton 2010-06-21 20:45:46+02
planujem kupit fotak. rozhodujem sa medzi 550d a 50d. zaujimalo by ma ake su realne rozdiely, cena je dost podobna. dakujem

philanderersk
2010-06-21 22:33:12+02
Ja som prednedávnom riešil podobnú dilemu a aj vďaka tomuto fóru som svoju voľbu neoľutoval. Nevymenil by som moju 50d ani za nič! /iba ak za Canon EOS-1D Mark IV, xi xi /

Granko
2010-06-21 22:42:08+02
ono začiatočník...sú tu ľudia, čo na začiatok kúpili práve 50D...a nejde o to, že vtedy 550-tka nebola...zase na druhej strane treba tých 18 megapixlov aj niečím nakŕmiť, nie je to sranda...objektív je v tomto prípade dosť dôležitý...lebo sa môže stať, že ten človek bude sklamaný z výstupu...niečo podobné ako v prípade zápchy - človek by aj chcel, no výstup ho nepustí ;o))

b.a.f.o.a.r.t.
2010-06-21 22:42:45+02
tak tak pali pravidelne papám tie magneziové šumivé aby som mal telo ako moja 40ka keď už sa blížim k tomu veku :)

niles
2010-06-21 22:47:16+02
A ja si ako uplny zaciatocnik nemozem vynachvalit 550D. Jeho vykon bude este dlho prevysovat moje schopnosti, casom kupim lepsi objektiv ci dva a o tri roky presedlam na nejaku dvojcifernu krasku :)

Strhak
2010-06-21 22:47:55+02
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
tak tak pali pravidelne papám tie magneziové šumivé aby som mal telo ako moja 40ka keď už sa blížim k tomu veku :)
kým nežuješ tie modré lentilky čo sú na predpis je to OK ;-)))

upir13
- moderator
2010-06-21 22:50:41+02
poviem ti to takto.... na 550D na zmenu clonu musis pouzit dvojhmat (ak nahodou nieco nezmenili ale to by som sa cudoval),na 50D su vsetky tlacitka rozumne umiestnene a moc dvoj hmatov, resp navstev menu nemusis riesit... takze s nim mozes fotit reportaz, bez toho aby si dal oko od hladacika (ked sa naucis vsetko zpamati ovaladat).
dialsa vec: 6.3 fps, ISO 2500 sa da pouzit aj na reportazne fotenie, display ukazuje celkom realne prevedenie farieb (porovnanie s 40D a 350D) a mnoho inych vymozenosti.
A ako bolo povedane kvalita tela.. s 50D sa neserem ci prsi, snezi alebo co... a uz ju mam 1.5 roka (120 tisic zaberov) a v servise nebola ani raz a ver mi, ze jej davam sakra zabrat (koncerty, diskoteky, sport).

predpokladam, ze 550D ta lame kvoli videu. Vacsina fotografov, keby mohla tak to video odtial vymaze, vytrhne atd... to je ako kebyze chces fotit kamerou, je to .. takze pokial sa chces foteniu venovat a nemat fotak pre hranie, tak 50D

b.a.f.o.a.r.t.
2010-06-21 22:50:50+02
príspevok od: Strhak
kým nežuješ tie modré lentilky čo sú na predpis je to OK ;-)))
požujem len polovičku a potom idem do ot.:).:).:).

upir13
- moderator
2010-06-21 22:52:57+02
príspevok od: niles
A ja si ako uplny zaciatocnik nemozem vynachvalit 550D. Jeho vykon bude este dlho prevysovat moje schopnosti, casom kupim lepsi objektiv ci dva a o tri roky presedlam na nejaku dvojcifernu krasku :)
Hej..ale ver, ze akonahle dostanes do ruky 1D mark IV, alebo aj nizsiu verziu marka, tak ho nebudes chciet pustit z ruky :-D

Dodo PO
2010-06-21 22:56:27+02
príspevok od: Granko
ono začiatočník...sú tu ľudia, čo na začiatok kúpili práve 50D...a nejde o to, že vtedy 550-tka nebola...zase na druhej strane treba tých 18 megapixlov aj niečím nakŕmiť, nie je to sranda...objektív je v tomto prípade dosť dôležitý...lebo sa môže stať, že ten človek bude sklamaný z výstupu...niečo podobné ako v prípade zápchy - človek by aj chcel, no výstup ho nepustí ;o))
Mišo, beriem. Samozrejme, že som sa dopracoval k poznaniu, že bez kvalitnej optiky nebudeš mať hi-fi obraz. Je to ako v muzike, darmo si kúpiš špičkovú aparatúru, keď k nej postavíš hand made bedničky. Niekto začína, niekto sa vracia, niekto bude čoskoro po respiračnej dobe, tak sa pokúšam o vlastnú stratégiu, tzn. kúpiť radšej kvalitný objektív, ktorý nebudem mať problém ho predať, ak mi to nepôjde... a plast, do 300 rokov je po ňom...:-) Tento chip je aj v 7D, v čom je problém?

niles
2010-06-21 22:56:39+02
príspevok od: upir13
Hej..ale ver, ze akonahle dostanes do ruky 1D mark IV, alebo aj nizsiu verziu marka, tak ho nebudes chciet pustit z ruky :-D
Raz som uz mal tu cest, ale napriek vsetkemu taky fotak nie je pre mna... Ja este rozmyslam prilis jednoduchym amaterskym rozumom :) Naco by mi bol raketoplan, ked sotva ustrazim Fabiu? :)

upir13
- moderator
2010-06-21 22:58:42+02
príspevok od: niles
Raz som uz mal tu cest, ale napriek vsetkemu taky fotak nie je pre mna... Ja este rozmyslam prilis jednoduchym amaterskym rozumom :) Naco by mi bol raketoplan, ked sotva ustrazim Fabiu? :)
odchyt si redaktora, nech ti pozicia 1D mark III + 400/2.8 :-D ver mi, ze ho budes chciet aj zabit aby ti dal tu vybavu :-D

hall
2010-06-21 23:01:53+02
550D ma moc Megapixlov. Budu problemy s objektivmi. Nie kazdy zvlada taky husty snimac.

niles
2010-06-21 23:02:39+02
odchyt si redaktora, nech ti pozicia 1D mark III + 400/2.8 :-D ver mi, ze ho budes chciet aj zabit aby ti dal tu vybavu :-D
Asi by som sa po kratkom case zamiloval, ale stale by som myslel na to, ako by som ten fotak natrepal do ruksaku do lietadla vratane veci na niekolko dni? (pozn. vasnivy ryanair-style cestovatel:)

niles
2010-06-21 23:05:44+02
príspevok od: hall
550D ma moc Megapixlov. Budu problemy s objektivmi. Nie kazdy zvlada taky husty snimac.
V akom zmysle? Mne spadol z neba sigma 55-200 f/4-5,6 a sem-tam z toho vylezie aj pekna fotka :) Tlacit som ich ale este neskusal...

Granko
2010-06-21 23:08:39+02
príspevok od: Dodo PO
Mišo, beriem. Samozrejme, že som sa dopracoval k poznaniu, že bez kvalitnej optiky nebudeš mať hi-fi obraz. Je to ako v muzike, darmo si kúpiš špičkovú aparatúru, keď k nej postavíš hand made bedničky. Niekto začína, niekto sa vracia, niekto bude čoskoro po respiračnej dobe, tak sa pokúšam o vlastnú stratégiu, tzn. kúpiť radšej kvalitný objektív, ktorý nebudem mať problém ho predať, ak mi to nepôjde... a plast, do 300 rokov je po ňom...:-) Tento chip je aj v 7D, v čom je problém?
áno, máš pravdu..ja fungujem tak isto...low-endové telo a L-kový objektív za 3x cenu...ale je to v prípade 12Mpx...550-ka má o polovicu viac...a čip má taký istý, aj keď ma procesor novšej generácie...mne ten môj jednoduchý sedliacky rozum jednoducho nedovolí napísať - kúp si 550-tku, lebo som presvedčený, že marketing robí s ľudmi svoje...a účinkuje...nech si kúpi 450D, ak niekde ešte nájde, možno ja 500D - tá má len 15Mpx...chápeme sa, o čo mi ide? začiatočníci sú nadšený zrkadlovkami, tu im Canon ponúkol 18mega, kto by to nechcel...ale zabijú to nízkym rozpočtom, lebo tak to býva...jednoducho na ferrari nemôžem dať gumy, čo dáva Kia sériovo na Ceéd a nemôžem tankovať 95-ťku, ale musím chodiť na Shell-ku a tankovať 99-oktánový benzín, aby šlapalo ako treba...chápeme sa?

Strhak
2010-06-21 23:09:42+02
príspevok od: Dodo PO
ten čip nieje aj v 7D a v tom je problém. Rovnaký počet pixelov sa nerovná rovnaký čip len tak pre poriadok ;-)

Granko
2010-06-21 23:11:31+02
píšem ako trdlo makové, zišiel by sa edit asi na minútu..asi si fakt predplatím ten balíček Plus ;o))

Strhak
2010-06-21 23:11:46+02
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
požujem len polovičku a potom idem do ot.:).:).:).
vidíš a mňa cez víkend pohrýzla kolegyňa, bolo veselo ti poviem ;-)))
už ma hlava nebolí :-DDD

Strhak
2010-06-21 23:13:34+02
nie nie nebudem, ja som si našiel kombináciu ktorá pre mňa nemá chybu a to 1D mark IV + EF85mm f/1,2 L. To je sen ;-)))

Granko
2010-06-21 23:14:57+02
počuj, vy ste nejaká divoká firma :o)) zase si natáčal video a mňa si nezavolal? no pekne ;o)))

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()